Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
válasz -Solt- #14100 üzenetére
nem kötelezhető a cserére ha visszaadja a pénzt, aztán ott és azt veszel amit akarsz. én is így jártam az alaplapommal mondjuk én örültem neki mert más gyártót akartam választani, nagyon nagyon nem jött be a Giga.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
SVLaller
senior tag
válasz -Solt- #14102 üzenetére
azért mert a vásárlás igazából egy polgári szerződés ezért vonatkozik rá a PTK. Mivel a bolt az egyik szerződő fél ezért mondhatja azt hogy eláll a szerződéstől visszaadja a pénzt amit odaadtál így téged nem ért kár. az hogy közben elmentek az árak az a kutyát nem érdekli.
-
-Solt-
veterán
válasz SVLaller #14105 üzenetére
De érdekli, erre van a fogyasztó védelem! A Te dolgod, én nem akarlak győzködni, de, ha egyszer van egy ilyen kikötés,
"Sem kicserélés, sem elállás esetén nem vagyunk kötelesek a terméknek azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye."
akkor miért lennénk kötelesek azt megfizetni, hogy adott termék ára felment? Főleg, ha van a kínálatukban...
Egy biztos, én elsőre ezt tuti nem fogadtam volna el...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
ÁdiBá
veterán
válasz ZozzHUN #14090 üzenetére
Igen, igen. Ez nagy szívás ebben az iparágban hogy nem egyszerűen mozognak a termékeknek az árai.
Hiába fordulnál fogyasztóvédelemhez, maga a bolt sokkal jártasabb ilyen tekintetben.
Vásároltál egy kártyát 100 ezeré és tönkre ment tegyük fel, vagy csak simán vissza viszed három napon belül.
De az új kártya ára már 110 ezer forint. Nem fogja oda adni a 110 ezret. Csak ami a számlán, papiron áll.
Amennyi kárt szenvedtél.Én fordítva jártam így amúgy.
Tönkre ment egy alkatrészem, és drágább volt mint amennyiért én vásároltam, és maradtam a garanciális cserénél, de javítani nem tudták. Kértem egy ugyan olyan terméket a hardverkertől, pár ezerrel drágább is volt, de simán kaptam egy újat zokszó nélkül.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
-Solt-
veterán
Miért fordulnál hiába hozzájuk, amikor egyértelmű jogaink vannak! Ha az értékcsökkenéstől megvédenek, akkor az érték emelkedéstől miért ne védenének meg?
Pont azért szemétkednek a boltok, mert meg lehet csinálni az emberekkel, mert mindenki egyből hisz nekik, és beletörődnek a végeredménybe...
Ha véleményes a szitu, akkor írtok egy levelet a fogyasztóvédelemnek konkrét leírással, és a válaszukat lobogtatva be lehet menni az üzletbe...
Legalább ne mantrázzuk egymásba, hogy "hiába fordulnál a fogyasztóvédelemhez"! Ez nem így van... bátran hozzájuk kell fordulni, elég erős jogi védelem alatt állunk!
www.smart-bus.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lassan forduljunk vissza a topic témájához!
⭐ Stella
-
SVLaller
senior tag
válasz -Solt- #14106 üzenetére
ez csak annyit jelent, hogy ha vettél valamit mondjuk 50k-ért nem mondhatja a bolt visszavásárlásnál hogy az már csak 45k-t ér mert használtad. ha hiánytalanul visszaadja a pénzedet gyakorlatilag visszaállítja a szerződéskötés előtti állapotot mintha nem is vásároltál volna ott semmit sem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz -Solt- #14109 üzenetére
Én ezt máshogy gondolom. Nem igazán volt ilyen összetűzésem boltokkal, mindig probáltam megoldani hogy nekem és a boltnak is jó legyen.
Annak túlsokértelmét nem látom hogy fogyasztóvédelemmel kézen fogva megyek be a boltba hogy még LOGTOK EZER foirntal! punktum!
Én valahogy nem ilyen vagyok...Amúgy jogilag nem egészen értem ezt a dolgot mert ha vásárolok egy terméket 100 ezer forintért és vissza viszem két napon belül, de már a hardver 120 ezer forintba kerül miért adná a bolt oda a 120 ezret?!
Hiszen te 100 ezer forintért vásároltad...(#14110) radi8tor1 Ok! Befejeztem!
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Pug
veterán
válasz SVLaller #14098 üzenetére
Epp az, hogy opcio, egy lehetoseg melyet nem vagy koteles elfogadni. Ha nem veszed igenybe, akkor kotelesek a vetelarat visszateriteni. Ja es hiaba irja le a szamlara az ipon az "ertekvesztest", ilyen MO-n az aktualis torvenykezes szerint nem letezik. Vagy javitja a vasarolt termekemet, vagy ha nem tudja akkor tipusazonos csere, vagy ha ezt sem akkor megegyezes levasarlas CSAK ha elfogadom, ha nem, akkor eredeti vetelar visszafizetese.
-
-Solt-
veterán
Nem értjük egymást!
Ne told el ezer forint felé a "vitát", mert nem erről van szó, és egyébként én sem vagyok ilyen... sőt, túlzottan nagylelkű is vagyok, mert nem szeretem a konfliktust. De mondjuk 5-10000.-Forint már az az összeg, amiért nem hagynám magam...
Neked mint vásárlónak, semmi közöd ahhoz, hogy az árak, hogy alakulnak! Amit idéztem, abban egyértelműen ott van, hogy védve vagy rendeltetés szerű használat esetén az értékcsökkenéstől, vagyis az anyagi kártól. Az, hogy te veszel egy terméket, az 2 hét múlva elromlik, de közben az ára felmegy 10000.-Forinttal, nem a te bajod! Amíg a termék forgalomban van, beszerezhető, addig első körben (és itt ezen van a hangsúly) kötelesek cserélni!
Tehát lényegtelen az ára, hogy olcsóbb, vagy drágább, amíg beszerezhető, kérheted az azonos típusú cseredarabot. Ha a terméket már nem gyártják, nem beszerezhető, akkor jön az, hogy pénz vissza... de ez a te választásod, nem pedig az üzlet dönt kénye kedve szerint!
De ismétlem, én senkit nem akarok győzködni! Mindenki maga dönti el, hogy milyen lépéseket tesz meg a saját érdekében! Csupán annyit kérek, hogy ne mantrázzuk a többiekbe, hogy "felesleges a fogyasztó védelemhez fordulni", mert nem az! Sokszor elég annyit megemlíteni, hogy "de én az NFH honlapján nem ezt olvastam"! Általában már ekkor jön az a tipikus eladói reakció, hogy fél perc meglepett és zavart fej után hátra megy a főnökéhez, majd vörös fejjel vissza jön, és az van amit te akarsz. Próbálkoznak, mert a különbözet abból amiket így elsumákolnak, az plusz bevétel nekik! Nem kár, plusz bevétel!
Szóval, ha úgy érezzük, hogy sérelem ért, vagy kárt szenvedünk, akkor nem kell hagyni magunkat. Tájékozódni kell, és, ha igazunk van, akkor azt határozottan érvényesíteni kell. Szerintem...
És ezzel én is befejeztem, elmondtam mindent amit akartam, elnézést az OFF-ért!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Használ itt valaki AMD HD3D technológiát?
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
tom_tol
addikt
válasz -Solt- #14114 üzenetére
Nálunk (Sverige) is ez van pedig itt nem szórakoznak a garanciával.
Ha egy termék ára emelkedik vagy visszaadják a vételárat vagy ráfizethetsz ha akarsz.
Ha visszakapod a vételárat nem ér anyagi kár akkor sem ha közben ugyanaz a termék a 3x-ba kerül, mert csak az általad kifizetett összegig állnak jót. -
SVLaller
senior tag
válasz ViiiiktorOC #14115 üzenetére
Én próbáltam BF3-ban, de a Tridef 3D-vel jobb eredményt értem el.
-
törölt tag
Üdv!
VGA vásárlás előtt állok. Először sapphire 7870 oc-t akartam, de lassan meggyőztem magam egy 7970ről. Mivel nagyon fog fájni anyagilag ez a kiadás, ezért ha lehet a pénzemért a legjobbat szeretném. Ebben a topicban is elolvastam legalább vagy 800 hsz-t, de hiányoltam azt, h tuning szempontjából nincsenek kiemelve jó és rosszabb típusok(a gigán kívül). Volt szó itt a ref és non ref kártyákról előnyök, hátrányok, de tényleges vita nem alakult ki róluk. Most e kettő között szeretnék dönteni. Leírnátok nekem, hogy ha ref miért az, és ha nem akkor miért, és milyet? A ref hangos, és a gpu melegebb, tudom, olvastam, de valahogy mindig azt olvasom, h megfelelő hűtéssel jobb eredményeket lehet velük elérni tuning közben. Jól jönne egy-két szakértői vélemény
-
törölt tag
válasz ZozzHUN #14120 üzenetére
De, ha 7970-et veszek azt is tuningolhatom, és azt a powert már nem érem el a 7950-nel Refet akkor miért ne? Itt páran azt írták, hogy a legtöbb gyártó által kiadott karinak a GPU-ja igaz, hogy hűvösebb, de a VRM-ek meg száz fokosak, az amd hűtői sokkal kiegyensúlyozottabbak. De nem is lenne annyira lényeg, mert ez a kártya sztem megérdemli a vízhűtést, úgyh arra is beruháznék később, ha tuningolni akarom. A másik kérdésem a ramok minősége. Azt írtátok, h a Hynixek jobbak, az újabbakat viszont Elipdákkal szerelték. Nem akarok egy olyat kifogni az az igazság.
-
SVLaller
senior tag
válasz #67026816 #14121 üzenetére
ha később vízhűtést szeretnél akkor nem marad más választásod csak a referencia kártya. a legjobb választás szerintem egy első szériás hynix ramos ref. 7970 és arra valami aftermarket hűtő vagy vízhűtőblokk.
amúgy ha a 4,4GHz-es 3570k kevés egy 7970-nek akkor a 955BE is kevés lesz, lehet nem tudod vele kihasználni az erejét.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz SVLaller #14122 üzenetére
Igen tudom. Az általános vga topicban már a 7870ről is azt mondták, h vszínűleg itt-ott kevés lesz a proci, ezért a vétel után el kell kezdenem kigondolkodni egy erősebb inteles itx-es konfigot.
Örülök, hogy egyöntetű válaszokat adtatok, így nem merülnek fel bennem további kétségek. Szerencsére még lehet kapni pár helyen ref karit, úgyh bele is ugrok, amint tehetem. Ha meglesz, letesztelem, és megírom, h milyet sikerült kifognom.
Köszi a válaszokat!! -
dingo-htc se
tag
feltettem az afterbuner-t.de tudna vki segiteni h kell hasznalni jatek alatt?mert amennyire meg tudtam nezni olyan35-45% on ment a kartya.ay m iert van?
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Na megjött a csere darab, ez sem engedi auto-n 50% alá a ventifordulatot! Úgy látszik ez valami fjúcsör!
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz kockaharcos #14130 üzenetére
Á, marad így... majd csak lesz valami normális bios hozzá!
www.smart-bus.hu
-
kockaharcos
senior tag
válasz -Solt- #14131 üzenetére
Szerintem tudnak a hibáról, nem egyedi jelenség, még sem történik semmi.
Egyébként semmi bajod nem lesz egy ilyen programtól, nem kell félni tőle. Feszültséget úgy sem tudsz állítani, de mást igen, pláne a monitorozás miatt is nagyon megéri egy MSI Afterburnert feltenni.De ahogy érzed, nem én szívok vele.
-
-Solt-
veterán
válasz kockaharcos #14133 üzenetére
Nem félek én tőle, csak már eleget szopatott! No meg annyira azért nem zavaró a helyzet... majd lesz valahogy, egyelőre marad így...
@Pug: Rossz vagy... eddig semmi bajom nem volt a giga kártyákkal... évek óta ez az első, amelyik nem 100-s!
www.smart-bus.hu
-
Vigneau
félisten
válasz Sontir Fel #14127 üzenetére
Ha jól emlékeszem, Neked volt gondod a tuninggal WoT alatt. Nos, én próbaképpen visszatettem a 12.10-et és visszavettem a GPU frekvenciát (a feszültség változatlanul hagyása mellett): 1100MHz --> 1075MHz. Eddig nem tapasztaltam gondot, de még tesztelek.
Szerintem a 0.8.2 jobban terheli a VGA-t és hasonló hibaeffekt jöhetett be, mint ahogy a BF3-nál tapasztalták anno a GTX 570/580 tulajok: ott a gyártó(k) javított BIOS-ában emelték a GPU feszültséget és megszűnt a fagyás.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Megjött az ipontól egy giga 7950-esem. Van még valaki más aki onnan rendelt és a nincs megállás játékokat is megkapta mellé?
Nekem is van mellé egy kártyám, de csak a farcry 3 om van rajta semmi más, meg a 20%-os kedvezmény. A kisbetűs részben meg, hogy a 7770 és 7850-hez jár. Elvileg a 7950-hez 3 játékot kellene adniuk az AMD-nél. Rossz kupont csomagolhattak be?
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
ricshard444
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz dingo-htc se #14144 üzenetére
Mert nem terheled eléggé a hardver-t vagy nincs megfelelő *vas alatta.
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz dingo-htc se #14147 üzenetére
Gondolom akkor FullHD illetve fölötte játszol inkább a játékokkal.
Tekerd fel a processzorodat 4GHz környékére azt javaslom, mindjárt 90-100% fog tekerni a hardver.ÁdiBá
-
dingo-htc se
tag
a procit azért nem huzom mert ezen el kell mennie simán.elotte volt hd6990 ahhoy sem huztam es tökeletesen ment
Új hozzászólás Aktív témák
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest