Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz #68216320 #74339 üzenetére

    Persze. Feltoltottem mind a 3 filet a szerveremre:
    - msdos.sys
    - config.sys
    - autoexec.bat

    Az msdos.sys-ben kb minden erhteto, bovebben itt talalsz infot az opciokrol. Jol lathatoan a logo be van kapcsolva, errol majd kicsit kesobb. A menuert a config.sys MENU-vel kapcsolatos parancsai kellenek neked, arrol bovebben itt olvashatsz.

    A config.sys es az autoexec.bat tartalmazza a menus dolgot, ebben van par nem alap dolog.
    - DOS-LOGO.SYS: Alapbol ugye van a logo bootnal Win9x alatt. Ha ezt kikapcsolom az msdos.sys-ben, akkor ki van kapcsolva mindenutt (tehat Windows inditasakor sem latszik). Ha be van kapcsolva, akkor "DOS" inditasakor is latszik addig, ameddig be nem toltott a DOS es el nem inditotta a shellt. Szoval keresnem kellett valamit, amivel ezt lehet piszkalni. Kiderult, hogy ha nem adok meg neki LOGO filenevet, akkor nem csinal mast, csak a mar kinn levo logot leveszi. Bumm, tehat ha nem inditok Windowst, akkor nem jon vissza a logo a menupontok kivalasztasa utan.

    - HIMEMX.EXE: Bizonyos alkalmazasok nem viselik jol, ha tul sok XMS memoria van. Pl. nehany jatek de akar a Gravisok MEGAEM/EMUSET szoftvere is ezek koze tartozik. Itt lehet limitalni a RAM meretet. Mivel abszolute nem akarom, hogy Windows 98 alatt legyen limit, ezert csak akkor hasznalom, ha DOS-t kell inditani. Limitalt XMS mellett, a Windows gyari EMM386.EXE-je is jol mukodik.

    - DLMANIP.COM: A BIOS-ban nincs opcio "hide floppy from win95"-re, ezzel lehet elrejteni a Floppykat elole (de akar a Norton Commander elol is).

    - DOSLFNMS.COM: Long File Name driver, amit tudnak hasznalni a szoftverek is, pl NC es VC vagy az ARJ vagy a tobbi.

    - CTMOUSE.EXE: Ez pedig egy keves memoriat igenylo mouse driver.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák