Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madara-san

    tag

    válasz KROK640 #71876 üzenetére

    Érdekes világ lehetett, 99-ben én még nagyon kicsi voltam, bár már érdekelt a számítástechnika és az informatika. A családi gépünk egy 486DX4-100 volt akkor, rajta Win95. Bátyámmal azért jókat játszottunk rajta, de engem jobban lekötött akkoriba a PS1. :)

    Mindenesetre én azért "merek" tenni ilyen sok ramot egy félkorhű gépbe, mert fizikailag bele tehetted akkor is - az már más kérdés, hogy mennyi értelme volt, vagy hogy senki nem akart erre pénzt pazarolni, de amikor itt nekem dobozokban áll a rengeteg SD RAM, akkor a jobbfajta példányokat inkább bele teszem a kész gépekbe. :)

    A PII-t valóban 300 MHz-ig nevezték Klamath-nak, egyébként ezek a procik még szorzózár mentesek? Nekem most 4.5x66-on van, de a lap tudna 5.0-t is. Vagy itt is csak FSB emeléssel lehet húzni?

    Chris82: Ez egy elég jó konfig. Nekem is hasonló lapom várakozik az összeszerelésre. Én a helyedben első körben kiszednék / kikötnék minden egyéb perifériát (pl. hangkártya, cdrom), csak a floppyk / hdd legyen bekötve, lehetőleg minél kevesebb RAM-mal. BIOS pedig setup default (optimal)-on. Ezen a ponton tesztelném, hogy fenn áll-e a jelenség. Ha igen, akkor mehetne a kísérletezés, más vezérlő, más vga... esetleg egy memtest86 floppy bebootolása és végigfuttatása.

    #71820 DarthSun: Ez meghozta a kedvemet, hogy elővegyem a P4 3.4 + FX5900 Ultra gépet, és mérjek egyet vele. :)

    Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx

Új hozzászólás Aktív témák