Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz DarthSun #56731 üzenetére

    Ahogy en fogom, ket limiter van, egyreszt a homerseklet, masreszt a tdplimit. Ezen kivul meghatarozzak, hogy mi azaz orajel, amit az osszes proci bir, es milyen feszultsegszintek mellett. Ha nem eri el a homersekletlimitet, akkor a tdplimitig emeli az orajeleket - tehat ha a homersekletlimit alatt vagy, akkor valszeg mar kevesbe lenyeges, hogy milyen a hutes, kisebb lesz a gap.

    Alapvetoen azert utkozik problemaba az xfr manualis hangolasa, mert nem csak egy szintre kellene tesztelni a procit, hanem minden orajelszinten (megjegyeznem, hogy ez mar a sb tuningjat is befolyasolta - lehet a vegallasban stabil volt, de a koztes lepcson elhasalt... en kb ott fejeztem be a tuningolast). Tehat ha kitolnad a tdpt, meg mindig meg kellene a lepcsoket szabni. Manualisan ez szinte mar lehetetlen - amugy elveszited a hatekonysagot, ha kiiktatod, es csak a csucsorajelre koncentralsz, kerdeses elonnyel.

    Frescho: gpuk, asztali cpuk is hasonlo semat kovetnek, a 24h tuning szerintem mar total ertelmetlen emiatt, mert jobban kimaxolja a folyamatos monitorozassal, egyedul akkor van ertelme, ha ramesz egyegy benchre, illetve a jol skalazodo programoknal. Ez utobbinal viszont minel tobb a mag, annal nagyobb esellyel szabsz meg olyan orajelet, ami kevesebb magot hasznalo programoknal hatranyos lesz.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák