Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

válasz DarthSun #48096 üzenetére

Passz, nem hinném, perpill nem tudom megpróbálni. De majd kipróbálom...

Elkezdtem a HDD-ket tesztelni, azokat is ki tudtam menekíteni a SUN gépekből. Számszerint 18 db-ot, tökegyforma Seagate 20 GB-os IDE az összes.

Amit nem értek: HD Sentinel az ÖSSZESRE 30-35 nap közötti működési időt mutat, egy kivételével az összes 100/100% állapotú és 1000-1400 közöttinek írja az indulások számát.

Szerintem ez fals érték, mármint a működési idő, nagyon kevésnek tűnik. Az indulások száma még csak-csak igaz lehet, bár az is kevésnek tűnik.

Lehetséges, hogy mivel SUN gépben voltak, kitudja, volt e egyáltalán SMART bekapcsolva a BIOS-okban, illetve, mivel nem FAT/NTFS fájlrendszer van rajtuk, én meg most WinXP-s gépben próbálom, lehet, hogy csak ezért mutat ilyen értékeket?

Hogyan tudnám tuti biztosra megnézni a működési időiket? Esetleg Linux alatt? Vagy van az 1db komplett SUN gép, majd abban is végignézem, a saját rendszere alatt, gondolom van Solarisra is valami SMART ellenőrző program.

Ha viszont valóban csak ennyit mentek, amit mondjuk kétlek, akkor viszont nagyon tuti állapotú az összes HDD :D De ez szinte kizárt, a gépeken kívülről azért látszott, hogy használva voltak. Bár az is igaz, hogy ezek spéci gépek, nem hagyományos x86 masinák, speciális rendszer volt rajtuk, lehet, hogy igazából csak nagyon ritkán használták őket, viszont akkor nagyon egyformán, mivel mindegyik masszívan 30-35 nap közötti működési idővel rendelkezik, legalábbis HDS szerint. Valószínűleg valami oktatóteremben lehettek, ezért vannak az azonos adatok, DE szerintem ez akkor is nagyon kevés, kizárt, hogy egy 17 éves géppark összesen csak egy bő hónapot ment volna...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák