Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Pikari #103650 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy van-e valakinek ilyen lapja, és/vagy tud-e szerezni . Árukereső is király a retró folyamban, még mindíg fent van az archívumban a lap.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #103651 üzenetére
Lehet, hogy más hasonló asrockok is vinni fogják ezzel a chipsettel, csak az ember a fórumban ezt az egyet említette, hogy neki ezzel működött.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Van azért pár:
Board which worked with SL7QB and x64 (booted Windows XP x64 CD):
Asrock P4I945GC (latest BIOS)
ASUS P4P800 SE (latest BIOS)
MSI 865G Neo2-P (latest BIOS)
Gigabyte GA-8IPE1000 (latest BIOS)
ASUS P4V8X-MX (latest BIOS)
Gigabyte GA-8S655FX (latest BIOS)Boards which failed to work with SL7QB:
ASUS P4P800 (latest BIOS) - BIOS crashes, x64 OS fails to boot
Asrock P4VM890 (BIOS 1.70) - won't post
Intel D865GBF (BIOS P21) - won't post
Abit SG-72 (lastest BIOS) - won't postSzerintem bioson múlik nem chipseten.
[ Szerkesztve ]
-
Visszatérve erre, szép fotó, szép konfig, bár a világbajnok Voodoo2- im ilyen setupban nem férnének el, a hűtőbordák miatt. A CPU hűtő meg talán eléri a TT Silent torony hatásfokát, viszont előnye hogy TopFlow kialakítás.
-
-
-
-
FF23
senior tag
válasz MasterDeeJay #103653 üzenetére
Azt a listát fenntartásokkal kezelném. Az Asrock P4I945GC és még az MSI 945GCM478-L biztos jó.
RT-AX58U v1
-
félisten
Na összeállt a P4-em, abban a házban, amire hónapok óta vadásztam, mire végre valaki jelentkezett, hogy van neki.
A P3-mal ellentétben (amit építettem szünetekkel vagy 2.5 évig) fájdalom és szopásmentes élmény volt a build.
Bele is vetettem magam egy kis Serious Sambe, a jokeph-féle shadow maskos IBM CRT-n, imádnivalóan flottul megy minden amit kipróbáltam eddig a P4 éra játékai közül.Konfig:
- Asus P4P8X
- P4 HT 2.8GHz
- 2x1 GB DDR
- Gigabyte Gef 7600GS (passzív, de meg van fújva egy PCI slotba építhető fan párossal)
- 250GB HDD
- teljesen réz cooler a CPU-n
- Delta táp
- kártyaolvasós és USB kimenetes IDE DVD író +egy másik tartaléknak
- XP SP3Kifehérítve még nincs a ház, pár matrica is jönni fog majd Geekenspieltől.
Amit szeretnék még bele, az SB előlapi panel, fehér, nem tudom, létezett Audigy sorozathoz fehér 5.25 helyre építhető modul?
Csak feketéket szoktam látni eladót... Live-ot ebbe nem tennék, azért a P4 már inkább Audigy és már-már X-fi korszak.
Majd átmegy a retrós asztalhoz, ahol egy KVM switch, és a P3 várja, egymáson lesznek elhelyezve az asztal mellett, a két Antec / Chieftec rácsoska, könnyen válthatóan
Már csak azt kellene eldöntenem, a harmadik rácsosseggűbe (van egy ajtós bézs nagytornyom is ilyen házból) mit tegyek.
Ha beérik bennem a Win 7 gamer gép gondolata is, lehet, az lesz... de előbb egy Super Socket 7-re kezdtem el vágyakozni, mikor lesz ennek vége -
válasz FoxiestFox #103659 üzenetére
Hát de ez elég fehér a fotó alapján, ha jobban kifehéríted, akkor átlátszó lesz
P-III BX amúgy xopásmentes szokott lenni...
Audigy fehér-asszem nem láttam még, nekem csak külső dobozok vannak, azok ezüst-Alu színűek.X-Fi 5.25" helyes meg fekete, külső doboz meg szintén ezüst-Alu szélesebb Hifi torony szabvány, hopp a frontja viszont fekete.
CPU hűtő hiába fullCU, kicsi, bár ha nem tuningolod, akkor ok.
SS7 : szakértő vagy?, ha nem akkor xopáshegyek, de ettől szép a retró, ha sikerül stabilra megoldanod.mod : kártyaolvasós és USB kimenetes IDE DVD író : aztaQ.., ennek mi a pontos típusa?, ilyen evolúciót még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ugyanilyen hazam van (ujonnan vettem), es az athlon era volt
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
frescho
addikt
Ez most jött szembe: [link] Tudom, hogy off, de engem a régi házba épített Win 98-at futtató Ryzenre emlékeztet. Azt csak megnézem, de ezt örömmel hazahoznám. Csak az árát nem tudom honnan lehetne összekaparni.
https://frescho.hu
-
arn
félisten
válasz DarthSun #103660 üzenetére
Most probaltam egy cuvx4et (via apollo pro, de mar 686b delihiddal), gigas p3al, meglepoen flottul ment rajta minden. El is gondolkodtam rajta, hogy ilyen kellene inkabb gyors p3hoz, mint a bxet jaratni tuningolva, ata66, 4x agp, rendes 133mhz support.
Sebessegben is erdekesen alakult win98 alol, ahol az agp jobban szerepet kapott, ott mar a via volt a gyorsabb, gts eseten 1024 korul, kisebb felbontasban meg a bx. A korabeli tesztekben mindenutt az emelt agp orajeles bx ment jobban.
Default bios setuppal neztem mindkettot, dos alol hasznal vmi trukkot, ami nem az uwsc (de a hatasa hasonlo), mert furan gyors a dosos benchekben, konkretan siman legyakta a bxet. Lehet majd csinalok is ra egy buildet, aztan hasznalom, elojon e vmi gond - a thunderbird helyett. A tualatin mar inkabb winxp era nalam.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pikari
addikt
Az biztosan dvd író? Azt írják, hogy az egy cd író, és dvd olvasó kombó.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
félisten
2003-as a beleszitázott nyomat, az P4 éra, nem?
Darth: hűvös a proci, nem aggódom érte. Tuningolva nem lesz.
Egy szintén Asus barebone-ban volt, ahol fontos volt hogy kicsi helyen is le legyen hűtve megfelelően. Még lejjebb is vettem a fordulatszámát, és néztem meddig megy el terhelve, a legalacsonyabb felett egy picivel 60 fok, bőven jó. Nyáron majd feljebb tekertem, ha szükségesNekem kimaradt a P4 éra, de nagyon tetszik eddig.
Athlon xp-m volt, de jóval a fénykora után, csak annyi maradt meg, hogy erős, de agyonüti, hogy nincs SSE2. -
félisten
válasz Pikari #103664 üzenetére
Passz, nekem csak játékok telepítésére kell, arra mindenhogy jó lesz.
Arn: Via chipset nekem is jobban bejött. Bx-szel millió resource conflictom volt, VIA mindent jobban kezelt. Sajna maga a lap megdöglött, úgyhogy csak BX lett, de kevesebb dolgot tűzdeltem bele, így pöpec az is.
-
válasz frescho #103662 üzenetére
Hát ez Car overtime.
A Régi ház+Win98 Zen : meg az nem úgy van, modern házba kell+retró-modern Win98 build.
Csak az árát nem tudom honnan lehetne összekaparni. : ha nem vagy multimilliomos, akkor eladsz mindent, aztán sima ügy, de amúgy nem látok konkrét árat, pár milla ide-oda, manapság meg nem számít nagy összegnek.A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #103665 üzenetére
A northwooddal mar inkabb az intel volt felul, de a 2002/03as idoszakban nem maradt ki az ember semmibol az xp procikkal.
Illetve 2003ban mar ott volt az a64. Csak sajnos nem csak a maga koraban, de mar retroban sem egyszeru epiteni egy 940es fxet.
-
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #103666 üzenetére
Jo, igazabol az isa slot miatt jon be csak a via a kepbe, mert siman 815, 820 vagy ilyesmi lenne Vagy megint a thunderbird, mert az intel leakadt ghznel a p3al, de ennyire melegedve nem inkabb nem.
A bx az overall kedvenc, de 2000re egyszeruen elavult es elfaradt, es nem szivesen tuningolom a retro gepeket allando hasznalatra. Realisan olyan 700-850mhz felett nyugdijazni kellene (korban ez kb 2000 marcius), sot vhol a 600/100as katmai volt az utolso nativ proci, ami direkt bxhez keszult. Utana mar csak a 820as benazas miatt toltak ki a nyugdijas eveit.
Szerencsere retrozasnal nem vagyok raszorulva, hogy vmi regi lapot mankozzak.
-
arn
félisten
válasz DarthSun #103669 üzenetére
Sima korabeli biost hasznaltam mindkettonel, hasonlo korbol. A via drivere erdekes volt, mert alapbol 1x agpt allitott be, aztan csak turbo mod engedelyezte a 4x sebesseget. Valszeg fel sem tunt volna, ha nem nezem meg a cpuzt.
-
válasz FoxiestFox #103665 üzenetére
Nekem is kimaradt, csak retróként lett, de bivaly jó a NetBurst a korában, persze a Core2 a porba döngölte, de hát a fejlődés, még jó hogy volt/van.
Ja, jó lesz az, én a 4100MHz- hez akklimatizálódtam mostanában, azért nézem, a P4 present-day chilled setupokat esetleg kritikusnak.A 3 test probléma nem megoldható.
-
A Via ilyen, lehet sakkozni a 4in1- el, de ha betalál, akkor üt. Mondjuk 4.35 vagy előtte a 2 IDE csatorna közti nagy fileok másolása(KT6/2E/KT133/KT600/880--SocketA) - leállás vagy adatvesztés, nem volt üdítő.
AGP/2/4 esetleg 8x - mekka felé kellett imádkozni, hogy reboot után ok, vagy kékhalál, persze anno itt már rutinból tudtuk hogy mi várható, meddig érdemes feszíteni a húrt.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
zsid
senior tag
-
KROK640
nagyúr
-
aktív tag
-
arn
félisten
válasz DarthSun #103675 üzenetére
Majd megnezem a 2000es driverekkel is, 2001es volt keznel, azzal absz problemamentes volt, gyk ugyanugy installaltam fel mindent mint egy bxre, mindent azonnal megtalalt, es mukodott. Nem talaltam semmi furcsasagot eddig a mukodeseben.
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #103614 üzenetére
"hibásan feliratozott" XD
Végülis ha azt nézzük, az én Athlon XP-m is az volt, mert a sorszámából kiderült, hogy 2800+-os, csak véletlenül 1700+ lett belőle
De jöhetnék a GeF3 Ti200-ammal is, ami hibásan Ti200-nak volt titulálva, valójában meg simán ment Ti500 órajeleken is, bármiféle feszültséges bűvészkedés nélkül.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
-
válasz Pikari #103686 üzenetére
Szerintem mindegy, egy közepes Core2, pld már az E6600 is porba alázza az összeset, cserébe sokkal kevésbé melegszik, csekély amper mellett sokkal nagyobb teljesítmény, az ilyen extra NetBurstok zabálnak, hőhullámokat tolnak, cserébe pörögnek mint a Trabant, de ugye erő az nincs.
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #103689 üzenetére
A 965nek kb megegyezik a teljesítménye az e6600-al. A fogyasztása viszont valóban kétszer akkora.
-
válasz Pikari #103690 üzenetére
A fogyasztás nekem pld nem gond, nincs autóm, nem fogyasztok semmi extrát, üzemanyag, fűtés(extra hidegkedvelés, télen sem gyújtok be). Villanyt viszont sokat, hát illik hozzájárulnom az össznépi CO2 terheléshez valamennyire. Az extra NetBurstok- al sem a fogyasztás a gondom, hanem hogy a gépház teteje is hőhullámos, dől a meleg, olvad az egész, Core2 esetén pedig semmi, hűvös az egész kóceráj.
Persze a fenti kategóriában, ahol túl vannak tolva ezek a procik. Sima 478- ban semmi gondom nincs a kis D0- ás Prescottal, teljesen jól hűthető. persze nem gyárival, hanem valami normálissal.
Ezért szoktam mondani, hogyha 775, akkor Core2 a minimum, a NetBurst az már nem abba való.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Czo
őstag
válasz DarthSun #103682 üzenetére
3.0 es 3.06 simamn megugorhato 850 illetve 850E chipsettel (itt igazabol nem a chipset a gaz, a "sima" 850 is siman menne 160-at is, hanem a RAMBUS clock generator IC, ami kifekszik sok lapon, ezert pl az en TH7II-ben 533-as FSB melle 400MHz RAM clock van). Nekem anno 3.0-as NW volt/van, az 400-as FSB (30*100), a 3.06-os pedig 533-as (23*133). Utobbi megy elvileg nalam is, de olyan proci nem volt benne, igy nem probaltam eddig ki.
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #103693 üzenetére
Nekem netburstból a kedvenc, egy Pentium D 925 van, az 100w alatti, és max terhelés alatt is kb csak kézmeleg stock hűtővel.
A korai 775ös lapok és chipsetek legtöbbje nem támogatja a core2 alapú processzorokat. Ezért az intelnek életben kellett tartania a Pentium D-ből a második generációt, és az egymagos P4-ekből is pl a P4 524-et (533 mhz-es FSB-vel), hogy ne hagyja magára ezeket a felhasználókat sem a cég. Különben ki se hozták volna ezeket kb pár héttel a Core2Duo előtt.
A közvélekedéssel ellentétben ezek elég brutál processzorok a maguk nemében, ráadásul az áruk is jó volt, a teljesítményük azonos árkategóriában jobb az athlon64 és a kétmagos 939-es/korai am2-es athlon64 x2-őkhöz viszonyítva is, miközben a fogyasztásuk is kisebb. Ezt a trendet persze a core2 koronázta be, azzal került vissza egyértelműen a trón csúcsára az intel.
-
Pikari
addikt
válasz 3shae #103692 üzenetére
A sima pentium D procik általában 2-3 ezerért elérhetőek itt hardveraprón vagy jófogáson, érdemes addig vásárolni belőlük, amíg el nem tűnnek végleg.
-
-
válasz Pikari #103695 üzenetére
Érthető amúgy, de persze viszonylag öszvérek, mármint Intel vonalon, ahogy mondod. A kortárs AMD- hez nem teszteltem. Már a jövőben sem tudom, mivel a kiváló A8V lap+A64X2 meghótt a közönséges molex zárlat miatt.
Pentium-D cuccaim vannak, de pld a kis Dell esetén félek hogy kigyullad tesztek alatt. Sztem kicserélem benne a procit Core2 vezióra.
Fogyasztásuk sztem jóval nagyobb a 939 A64- hez képest, az A64X2 relatíve kis hűtővel is ok, a PentiumD pedig brutál naggyal is kazán.A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest