Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz DarthSun #103693 üzenetére

    Nekem netburstból a kedvenc, egy Pentium D 925 van, az 100w alatti, és max terhelés alatt is kb csak kézmeleg stock hűtővel.

    A korai 775ös lapok és chipsetek legtöbbje nem támogatja a core2 alapú processzorokat. Ezért az intelnek életben kellett tartania a Pentium D-ből a második generációt, és az egymagos P4-ekből is pl a P4 524-et (533 mhz-es FSB-vel), hogy ne hagyja magára ezeket a felhasználókat sem a cég. Különben ki se hozták volna ezeket kb pár héttel a Core2Duo előtt.

    A közvélekedéssel ellentétben ezek elég brutál processzorok a maguk nemében, ráadásul az áruk is jó volt, a teljesítményük azonos árkategóriában jobb az athlon64 és a kétmagos 939-es/korai am2-es athlon64 x2-őkhöz viszonyítva is, miközben a fogyasztásuk is kisebb. Ezt a trendet persze a core2 koronázta be, azzal került vissza egyértelműen a trón csúcsára az intel.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák