Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Colonel993 #31970 üzenetére

    A többiek jól írták le a lényeget: össze-vissza vannak csonkolva a végtagjai, a jobb lába konkrétan úgy néz ki, mintha születési rendellenességgel: satnya végtagokkal jött volna a világra. A kép széle világosabb, mint a belseje: ez kivezeti a szemet a kompozícióból, nem pedig rá a modellre. Alul belóg a lába meg a bugyija díszítése is a kézfejére: egyik nem hiányzik oda. Egy beállított stúdióképnél tényleg a minimum a tökéletesség, hiszen a fotósnak van ideje úgy "origamizni" a modellel, ahogy szeretne.

    "Légyszíves a legutolsó képmezőig ellenőrizd, hogy képrészletek sincsenek kiégve... és tökéletesen 0 - 255 között vannak.
    Meg Fibonacci spirál...
    Meg pixelenként vizsgáld át az élességet és CA-t..."

    Körzővel, vonalzóval meg szögmérővel nem lehet képet szerkeszteni: nem minden a dinamikába visszarángatott expó és a mintaszerű kompozíció. Tökéletes példa erre az új, a biometrikussal is kompatibilis, EU-szabvány igazolványkép: az arcodnak ha törik ha szakad bele kell férnie egy keretbe, amiben meghatározott pontokon kell lennie a szemeknek, az orrnak, a füleknek, a szájnak. Ha nem fér bele, akkor PS-ben CTRL + T (free transform tool :D) és addig legózol vele, amíg minden a helyére nem kerül. Mindezt azért, mert úgy szabványos. Az már másodlagos kérdés, hogy kb. annyira hasonlít az eredetire, mint egy Marslakó Kim Basingerre... :N

    Summa summarum: fotózásnál az első dolog amit érdemes megtanulni, hogy a szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket! ;)

    Továbbmenve: amikor a képet megnyitom, két mell ugrik az arcomba, mert a melltartó feketéjében csak minimálisan vannak részletek, így egy egybefüggő fekete tömeget alkot, ami odarántja a néző szemét. A nyakéke az álla vonalából, meg a csuklódísze is el van fordulva. Nagyban megnyitva látszik, hogy beharapta az ajkát (ami akár szexi is lehetne), viszont félmosoly nélkül ez már csak (az n+1-edik fáradt) próbálkozásnak hat. Az orra hegye épp', hogy csak kilóg az arca síkjából: olyan, mint valami bőrhiba (Ne lógjon ki!). A végtagjai hajlatainál a bőrredők erős árnyékot vetnek (utómunkában eltüntethető): különösen a közelebbi hónaljánál és a távolabbi csuklójánál feltűnő. A nyakára sem hiányzik az a két hosszú, vízszintes ránc, ahogy a fülére sem az a kis fekete valami. A kézfején lévő erek is hangsúlyosak...

    (#31982) Colonel993, (#31988) Colonel993: Van az a mondás, hogy ne csodálkozzon az ember, ha q®vának áll és megb*sszák. ;) Már ne is haragudj, de újra és újra meglepsz ezzel, hogy Pinokkiónál is fafejűbb vagy... :N Miért kérsz véleményt egy olyan topicban a képedre, ahol nyíltan lenézed az oda képelőket? Ha viszont megtetted, akkor fogadd is el amit mondanak, mert nem rosszmájúságból teszik (A velük szemben tanúsított stílusod ellenére sem!). Ez egy építő-épülő közösség, ahol mindenki fejlődni szeretne, ezért csak azt adják másnak is, amit önmaguk is elvárnak: építő kritikát (az más kérdés, hogy nem biztos, hogy szabatosan meg tudják fogalmazni, de legalább igyekeznek a saját hibáikból és egymáséiból is tanulni).

    (#31984) Colonel993: Némi fogalomzavart vélek felfedezni, így nem low key kép: annak az a lényege, hogy a megvilágított témán (vagy annak részletén) kívül a kép többi része sötétbe borul, jellemzően 1:5, vagy a feletti kontrasztaránnyal. Az a fénypont egyébként megint csak elvonja a figyelmet az arcáról a csuklójára, mert ott a legfényesebb + túl tömör is.

    Hogy tudd: azért írtam mert megkértek rá, egyébként esélytelen képekkel nem érdemes foglalkozni (már a vázon töröltem volna a modelled érdekében: ez a kép szerintem nem fogja az önbizalmát erősíteni, egy 10 pontos skálán 2-őt ér nálam). Valóban erős kritika - szándékosan az, hogy érezd a törődést ;) de ha elolvastad az elejét akkor tudod, miért. A jó fotós nem csak attól jó fotós, hogy tud fotózni, hanem legalább annyira fontos, hogy még jobban tudjon képeket válogatni. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák