Új hozzászólás Aktív témák

  • lotuska

    tag

    Sziasztok, szeretnek egy penzugyi controlling allasra palyazni, segitsegeteket/tapasztalataitokat kernem. A ceg egy autoalkatresz nagykereskedo. A leiras szerint 2 ev hasonlo munkakorben eltoltott tapasztalat kell, eros excel ismeretek, koltsegek monitoringozasa/elorejelzese,ezek elemzese/bemutatasa,napi/havi/eves jelentesek elkeszitese es bemutatasa. Rendezett, analitikus es jo kommunikacios keszseg szukseges.

    Kerdeseim:

    1.)Ha eljutok az interjuig/szakmai reszig, milyen excellel kapcsolatos kerdesekre szamithatok, melyek azok a fuggvenyek (az alap mellett), amelyek szuksegesek lehetnek egy penzugyi kontrolling szamara? Emellett tudnatok mondani par tipus makrot, amelyeket nezzek at(esetleg feladatokat)? Van alap programozasi tapasztalatom(Pascal,assembly,C,C++,alap OOP es JAVA), de excel macrokat VBA-ban nem nagyon hasznaltam, csak youtube tutorialokat nezegettem.

    2.)Ha felmerulne az interjun egy olyan kerdes, hogy szerintem melyek a legnagyobb koltsegek az adott vallalatnak(soroljam fel oket), esetleg milyen aranyban oszlanak az osszekoltseghez viszonyitva, akkor mi lenne a megfelelo valasz? Utana nem tudok nezni a koltseg leosztasnak, esetleg vehetek egy iparagi atlagot es azt bemutathatom, hogy lassak erdekel a tema es utananeztem az interju elott vagy ez csak bullshit?
    Ez a masodik kerdes mar megesett velem a jelenlegi munkahelyemnel(furcsa, hogy evekkel ezelott, akkor meg nem dolgoztam itt, elso munkahely keresen voltam), ami egy termelo vallalat es ugyancsak penzugyi controlling poziciora palyaztam csak sajnos a harmadik interju nem sikerult, tobbek kozott ez a kerdes is elhangzott.

    Koszonom a segitsegeteket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák