Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz AMDFan #9181 üzenetére

    Ha elnyert a cég valami EU-s pályázatot, akkor az nem jelentkezik látható módón (főleg ha most akkor a tavalyiban nem) Van benne tapasztalatom, eddig pár milliós tőkével rendelkező cég most XX millió eu-s pénz elébe néz és bővül most. Aki meg ránéz a cégjegyzékre lát egy pár milliós forgalmú céget.
    Ezek mellet a befektetői tőkék se úgy jönnek, hogy tessék itt van aztán kész. Ha most találtak befektetőt az is eltart még egy darabig, vagy pl az is havi bontásban állja a költségeket, ilyen is van.

    Szóval azért mert a cégjegyzéken most mit látsz az nem egyenlő azzal, hogy a cég nem fog tudni kifizetni. Nagyobb a kockázat mint egy stalbil giga multinál? Igen. Cserében általában kapsz részvényeket plusz a lehetőség egy sokkal előnyösebb pozícióra amit egy multinál 5-10 év alatt érnél el.
    Persze érdemes utánna járni, és rákérdezni, de legyen garázs cég vagy startup, ha most találtak befektetőt vagy nyertek EU-s pályázaton én annyit kérdeznék, hogy alá van e már írva a támogatási szerződés, és milyen keretek között és hogyan jutok a fizetésemhez, plusz egy üzleti tervet és bértervet is látni akarnék. (főleg ha már vezetői pozi amúgy)

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák