Új hozzászólás Aktív témák

  • velizare

    nagyúr

    válasz Kleroo #8984 üzenetére

    azt is. :)
    egyébként a 2 nap vs. 2 hetet én nem olvastam. volt 2 nap vs 1 hét, meg 1 hét vs 2 hét.
    mint (egykori) tesztelő, azt mondanám, hogy bár minden fejlesztő ilyen lenne, és akkor minden user story elkészülne sprint végéig. ;]
    tegyük fel azt a szitut, hogy a sebességnek szakmai okai vannak (mert ha a team fele egy héten át world of tanksozik, azt talán enélkül is észreveszed). tipikus 3 vs 13 probléma, valamit túl egyszerűen, túl bonyolultan akarunk kezelni. tipp: csinálják együtt. mindketten megismerik a másik szempontjait a gyakorlatban is. a saját frameworkok és halálcsillagok leprogramozását tűzzel-vassal írtom, de van, aki ezzel a kalapáccsal a kezében született, és mindent szögnek néz, és írtó nehéz leszoktatni róla. retrón tudni akarom, hogy valójában mennyi is volt.
    ami nem jött be, hogy az ilyen helyi kisistennek más melót adtam. mondjuk backend helyett frontendet. leesett a motivációja, a sprint végére az önbizalma is, nem készült el, ami elkészült, az is olyan lett, mintha én csináltam volna, amit ő szokott csinálni, az sem lett jó minőségű, és néhány sprinten belül refaktorálni kellett.
    az teljesen jó, ha refaktorál (javul a kódminőség), viszont ebből csak ő tanul.
    kirúgatni azért nem szeretem, mert attól, hogy én nem tudom motiválni, hátha sikerül. meg általában ahhoz, hogy egy jó embert kapjak, általában be kell vállalnom 1-2 kényesebbet is.

    Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

Új hozzászólás Aktív témák