Új hozzászólás Aktív témák

  • Louro

    őstag

    Sokat gondolkodtam, hogy kidobja-e ide ezt, de végül muszájnak érzem.

    A HR szakmát amúgy se tartom sokra, mert körömreszelős munka, amit mindig láttam belőle és amilyen precizitással dolgoznak. (Persze kivételek mindig vannak.)

    Annyira vicces, hogy ma szűrőként használják a felsőfokú végzettséget. Én, aki csak OKJ-s végzettséggel rendelkezem és bár nem abban dolgozom, szerencsének köszönhetem, hogy ott tartok, ahol.

    Számos kolléga megfordult már mellettem vagy dolgoztam olyannal, akiknek akár több diplomája is volt. Számos antitálentummal találkoztam már, de a héten nagyon-nagyon kiverték a biztosítékot, ami után muszáj volt sétálnom egyet.

    Egy adatbázisba kellene egy egyedi azonosító. Mondom legyen egy autoinkrement numerikus azonosító. Továbbítja a fejlesztők felé, akik ragaszkodnak, hogy 1970.01.01-től eltelt másodperchez (linuxos epoch idő). Az időbélyeg egy másik felületen való rögzítés idejéhez kapcsolódna, amit emberek kezelnek. Mondom, hogy az sokkal több helyet igényel és miért ne fordulhatna elő, hogy két ügyes ugyanakkor nyomja le a gombot. Küldtek is egy oldalt, ahol megtekinthető, hogy milyen szuper ez. Az oldalon ott van, hogy Timstamp in Human date. Morogtam egyet a kollégának és javasoltam, hogy legyen inkább a Timestamp in Alpha Centauri's Human date. Valószínűleg nem értette, mert továbbította a javaslatot a fejlesztők felé. Most várom, hogy erre mit reagálnak. Igazán akkor fogok meglepődni és talán fel is mondani, ha lefejlesztik a javaslatom mentén.

    Tényleg ennyire fontos a diploma? Nyelvvizsgára már rájöttek a munkáltatók, hogy max dekoráció.

    Bocsi a terjedelemért

    Mess with the best / Die like the rest

Új hozzászólás Aktív témák