Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz Goose-T #11291 üzenetére

    Haaat, tudja a tokom.
    Van, amiben igaza van, nem is keves dolog, de...

    Nem akarok egy eloiteletes paraszt lenni, de az alapjan, amiket irt, nekem az ugrott be, hogy egy onmagat programozonak gondolo stackoverflow copy-paster javascript-masterrel van dolgom. Aztan olvastam tovabb, es szembejon ez:
    "I have a very good friend who's been working at a Forbes 100 company as a Javascript engineer for more than a year now. She has learned Javascript from me, only two weeks before she applied for the job, and I did the coding challenge for her. She was accepted, hired, and she's been part of their team ever since. Nobody has even noticed that she is struggling to write simple routines because she never typed a single line of code before, save for the homework I gave to her during our crash course. She is doing perfectly fine by googling things and copypasting snippets from Stackoverflow. There is no problem with her work. She may not be the best of the team (about 500 engineers just at her location), but she manages and contributes. Guess what, most of us do the same, regardless how experienced we are!"
    Hat, gratulalok... Meg buszke is ra. Atyaeg. Aztan csodalkoznak a js-es kollegak, hogy kimondjak, mit csinalnak, es ferde szemmel nezunk rajuk (tisztelet a kivetelnek, En is ismerek olyan javascriptert, aki kollega, nem stackoverflow copypaster). :W

    szerk: tovabb olvastam, visszavonom, a peldainak a 90%-bol szamomra az jon le, hogy irt egy tesztet, elb@szta, es termeszetesen ez a teszt hibaja. :((

    Ez meg aztan plane:
    "Good, seasoned experts are sent away because some 20 years old dude looks at their code and it's not exactly how he likes it. And so what? Did I deliver a working solution? Is it well optimized? Does it pass the tests? Then what the heck else do you want? Artistic impressions? The Mona Lisa in ASCII? (Oh wait, I can actually do that.)"

    Vagy, vaagy, mondjuk, csak azt latjak, hogy ugyan a beadott feladat mukodik, de amugy egy kalap szar, se nem karbantarthato, se nem modularis, hanem ugyan mukodik, csak eppen mar az 1.0 is egy borzalmas spagettikod vagy valami.

    Szoval, szerintem en se vennem fel a csavot. Mert mukodo kodot egy betanitott majom is tud irni. Olvashato, karbantarthato, elso ranezesre ertheto, modularis kodot irni mar mas teszta. En barmikor hamarabb veszem fel azt, aki szepen kodol, de elront valamit, mint aki egy tesztek szerint tokeletes, de borzalmas minosegu kodot kuld be.

    Tegyuk hozza, hogy az emberunk profilja valami gyalazatosan fos, semmi referencia, 12,5 evnyi "tapasztalat" pontosan annyira ellenorizheto, hogy oda van irva, hogy valamit csinalt kozben, aztan ennyi. Ellenorizheto tapasztalata kevesebb, mint 1,5 evnyi van. Plusz karrierje elejetol kezdve sajat bevallasa szerint freelancer volt. Akkor kitol tanult, onmagat kihez/mihez merve jutott arra a kovetkeztetesre, hogy mar senior? Azert, mert regota csinalja a szakmat? Ne nevettessuk egymast, ennek semmi koze ahhoz, hogy valojaban milyen szinten van.

    Szoval bocs, de szerintem ez egy olyan iras, amibol csak az latszik, hogy az emberunk nem orul neki, hogy a cegek annyira butak, hogy nem hajlandok 13 evnyi junior tapasztalattal biro kollegat senior aron foglalkoztatni. Bar tovabbra is ugy gondolom, hogy van par resz az irasban, amiben van igazsag. Csak keves, es megbujik a sok okorseg mogott. :(

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák