Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Silentfrog

    Topikgazda

    válasz Sirandrish #24663 üzenetére

    Olyan jó lenne egy táblázat ahol le lenne írva, hogy melyik hal nem fér meg a másiktól. Régebban azt gondoltam hogy a méret vagy a szín miatt nem állhatják egymást ,de nem így van.

    Pl a legnagyobb hím yellow folyamatosan piszkálja a többi fajtársait, meg a zöldhasú részsügérrel kergetőznek állandó jelleggel. Mindha keresnék egymás társaságát, ha nem a yellow hím közöszködik akkor a rézsügér keresi, hogy bele köthessen.
    A méretük egyformák, a színük teljesen más még nem is ismerhetik egymást mert nem egy helyen laknak :) / a természetbe/

    Ez az aranysügér hím sosem piszkálta a császársügéreket, és a császársügérek egyik változata sem piszkálta sosem.

    A zebrasávos sügérek, a sajica sügérek sosem keresik azt a halat akit kergethetnek, ők mindenkit elhajtanak a területükről.

    A császársügér csak császársügért kerget, de csak a saját fajtársukat, és a nőstényeket. Pl a firefish sosem bántottam a baenshi-ket.
    Azonos méretűek de mégem rivalizálnak.

    Egy valami feltünt a 200 literes akváriumba a nyasszai karcsúsügér mindenkinek nekiment, keményen tépte az összes halat, amikor átkerült a 300 literesbe ott teljesen megszelidült, egy évig fel sem tűnt, hogy ott van.
    Kell a hely nekik, egyértelmű, nem is a literszám a fontos nekik, hanem az akvárium hossza.

    Csodálom, hogy nem árulnak direkt markenting szöveggel olyan akváriumot amit Malawi tavi sügéreknek gyártanak. Pl 120X50X50 az 300 liter ez a liter megmaradna, de 150X50X40 sokkal ideálisabb. méret lenne nekik. El ne lopjátok az ötletemet, én akarom szabadalmaztatni ezt az ötletet! :) :P

Új hozzászólás Aktív témák