Új hozzászólás Aktív témák

  • Silentfrog

    Topikgazda

    válasz Sirandrish #24159 üzenetére

    Tegnapelőtt láttam a halakon hogy nagyon kaparóznak, hirtelen cikk- cakkban elkezdenek úszni. Ez gyanús volt és raktam sót a vízbe és megemeltem a hőfokot. Ma reggel bebizonyosodott , 3 hal darakoros lett azokon látszanak a fehér pöttyök.
    Gyanítom, hogy a korai sózás miatt az élősködők száma erősen megcsappant mire halat talált így elpusztult egy nagy része,így csak 3 hal lett darakoros a 30 ból.
    Ilyenkor mikor pöttyösek nem használ semmi kezelés, de ezek rövid időn belül lehullanak a halakról és ezek a kis burkok a talajra esve megrepednek és több ezer újabb élősködő lepi el az akváriumot halra vadászba. Ilyenkor használ a só vagy a parakill.

    A hőfok emelés azért kell mert ezeknek a dögöknek 26-28 fok az optimális, így kerülnek leghamarabb olyan fázisba a szaporodásuk , hogy ki lehessen őket irtani. kb 4 nap ez egész újrafertőzési ciklus.
    Tehát nem a halakat kezeljük mert a fehér pöttyökön belül nem hat a gyógyszer,csak amikor leesnek és újból fertőzni akarnak. Ezért szokták írni, hogy az akváriumot kezeljük nem a halakat.

    A sót több helyen olvastam, és sok régi halas fórumtag írja, sőt a FB-on az Akvaristák csoportba le is van írva a rögzített bejegyzésbe ez a módszer.

    Kipróbálom, és megosztom a tapasztalataimat itt is ha érdekel. Azért ma elmegyek és veszek parakillt-t jó ha van itthon.

    És természetesen qrva ideges vagyok! :P

Új hozzászólás Aktív témák