Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz $p@rr0w #9049 üzenetére
300 dpi kellene, persze lehet kevesebb is, ha mondjuk csak szöveg vagy ilyesmi lesz.
Előnézetnek ments RGB jpg-t ha el kell küldeni, frankón lekicsinyítve...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Witya
tag
Üdv srácok.
Abstractos témára tudtok adni nekem ötleteket vagy valami képeket? Előre is köszi.
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
BonFire
veterán
A leghálásabb feladat absztraktot készíteni Photoshoppal. Szinte minden kezdőknek szánt tutorial között vannak ilyenek. Nézd meg, hogy mit dobál ki a Google "photoshop abstract tutorial"-ra, de a tutorial.hu-n is rengeteg absztraktot találsz, és ott magyarul van leírva.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
$p@rr0w
őstag
válasz $p@rr0w #9049 üzenetére
Újra fogalmazom a kérdést akkor: Ha oylan 1000px vagy nagyobb brush-al húzok 50*70-es képen 300dpi vel egy gyors vonást az késve/lassan jelenik meg. Ezzel a jalenséggel mit lehet csinálni? Még több ram, vagy proci oldaná csak meg?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
BonFire
veterán
válasz $p@rr0w #9055 üzenetére
Szerintem akinek nincs kimondott erőműve, az mind ismeri az általad említett lagot. Itt mind a RAM mennyisége, mind a proci gyorsasága számít. A lehető legjobb processzorral nem hiszem hogy fellép ez a jelenség, csak hát azt ugye mi nem tudjuk megfizetni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ViZion
félisten
Halidéj!
Besegítek kicsit Linuxos tesóknak, Pinta fordítással...
A "finish pixels" kifogott rajtam. Az meg mi a jó kapros-túrós-retkes fene? Majd megnézem mit csinál, aztán max. vmit kitalálok rá.Aki még magyarul akar PS-t használni, az nézzen meg egy fordítást: 3 angol szóból lesz 2 mondat... lol
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Igen, vannak ilyen angol szavak. Pl "overkill". A szótár szerint ez a "győzelemhez a szükségesnél több ellenség megölése (valamilyen) tömegpusztító fegyverrel".
De hogy is van a Rectangular Marqee Tool? Téglalap alakú kijelölő keret eszköz vagy mi a frászkarika? Az "alakú"-t és a "keret"-et is nyugodtan kispórolhatták volna, és lenne Téglalap kijelölő eszköz ilyen elegánsan. De nem, ezek b+ Jókain szocializálódtak, meg akik a Windowst honosítják, azok is. Tisza terjengés, meg ömlengés, a lényeget meg alig lehet kihámozni belőle.
-
hunostor
csendes tag
Hello! Apró de elég jelentősen zavaró dolog. Ha ALT gombos bill kombinációt használok, gyakran beragadok, mert valami windows funkció a felső menüsort teszi aktívvá ALT ra. Hogyan lehet ezt kikapcsolni a Windows-ban?
-
BonFire
veterán
válasz hunostor #9060 üzenetére
Ezt szvsz sehogy, mert a Windowsban alapértelmezetten az Alt lenyomására a menübe ugrik a navigáció. De pontosan milyen műveleteknél zavar Ps-ben? Én kitöltésnél mindig az Alt+Backspace-t használom, és még semmit nem kavart. Nagyításnál is Alt+görgetés és nagyítani fog. Nem csinál mást.
-
hunostor
csendes tag
Hali! A bill kombók müködnek, de ALT nál néha beugrik a menübe és akkor onnan ki kell lépni addig nem üthető több bill kombó, ez eléggé zavar.
-
BonFire
veterán
válasz hunostor #9062 üzenetére
Felugrik, ha felengeded, de mivel billentyű kombinációról van szó, addig nem is engedjük fel, míg a társbillentyűt le nem nyomjuk, így nem adjuk meg neki az esélyt se, hogy felmásszon a menübe. Bocs, de ez számítógép kezelői alapismeret, nem Ps sajátosság. A Windows így működik. Ha egy fájlra az Intézőben nyomok egy Alt+Entert, hogy megnézzem a tulajdonságait, akkor sem navigál fel a menübe.
-
J3richo
tag
Sziasztok!
Ha bedolgozóként elvégzek valami munkát (pl. szórólap készítés vagy banner mondjuk) egy cég számára, akkor az adott munkát mennyire van jogom úgy hirdetni, mint saját példamunkát? Tehát a saját honlapomra feltölthetem-e az adott szórólapot példának úgy, hogy azt bedolgozóként készítettem egy cégnek, aki továbbította a saját ügyfelének?
Szerzői jog ilyenkor elvész, kérheti a cég a törlését?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz J3richo #9064 üzenetére
A szerzői jog a te elidegeníthetetlen jogod. Amit te hoztál létre, az a tiéd. Természetesen ez nem jelenti, hogy a jó kapcsolatok érdekében nem árt egyeztetni a céggel, hogy nem bánja-e, hogy a weboldaladon referenciamunkaként megjelenteted a plakátot/szórólapot, de nem szoktak a cégek tiltakozni, mert nem kell jobb reklám, mint egy idegen weboldalon egyfolytában látható megjelenés.
Tehát az esetek többségében (ha jó a munka) nem ellenkeznek ellene. De törvény szerint a tiéd a szellemi terméked, és te szabod meg, hogy az hol és milyen formában jelenhet meg. A saját weboldaladra is vonatkozik ez.
Sőt, a szerzői jog akkor is a tiéd, ha mondjuk a Creative Commons alatt publikálsz valamit. Neked nem tilthatja meg a megrendelő, hogy saját magad reklámjára felhasználd, mert a tiéd.
-
BonFire
veterán
válasz Dluinet #9066 üzenetére
Nyilvánvaló, ha megvan a PSD fájl, annak a metaadataiból kinyerhető a szerző és egyebek. Nem kell ezért külön fázisokat menteni. Fölösleges. Egyébként pedig nem neki kell bizonyítania, hogy nem lopta, hanem annak, aki az ellenkezőjét állítja.
Erről az apróságról sokan hajlamosak lépten-nyomon megfeledkezni. Hej, azok a fránya csúf történelmi idők! A beidegződések nem múlnak el 20 év után sem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #9063 üzenetére
Sajnos tévedsz. Én is úgy gondoltam, hogy ezt a win vezérli... de csak részben.
A fentebb leírt problémával pár napja találkoztam. Vettem egy gamer billentyűzetet, és PS-ben nem működnek az alt kódok, rögtön menübe lép...Keresgéltem neten , pár helyen írták, h cserélj billentyűt... persze röhögött rajta aki kérdezett, én is. Aztán egyszerre belefutottam egy posztba, ami ezt taglalja. Valóban billentyűzet és területi beállítás függő, hogy a bal altot hogyan kezeli. Mivel a területi beállítás nem változott, és a régi Ps csatlis bill-el is minden OK, így valóban a Gigabyte "zászlóshajója" a hibás...
szal melóra kellene vmi ócó bill, mert 14k-ért a bal altot nem tudták megoldani rendesen...
azért az alt 7, alt 0244 hiányzik, meg az idézőjelek... jah, és az altgr karakterek felét is lehagyták, ami megint nem OK.Érdekes módon az alt+enter működik fileoknál, vagy filmnél. Sőt alt-os dolgok működnek PS-ben is, de a karaktertábla nem akar.
J3richo: ha cégnél dolgozol, munkaidőben, akkor minden a cégé (bizony ám!), tehát nem törölheted mondván, h Te csináltad, mert azért bünti jár...
Ha bedolgozóként készítetted referenciába símán mehet, ahhoz semmi közük.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Ennyit a szuper billentyűzetekről. Én most kaptam a nővérkémtől szülinapomra egy ilyet. (Végre a laptophoz is van egerem
3000 Ft, és minden igényemet kielégíti, főleg, ha hozzávesszük, hogy a régi már milyen ócska és retkes volt. Ez egy általános billentyűzet, nem ismerem a gamer billentyűket, de ha ellentétes dolgokat csinál az általánosan megszokotthoz képest, akkor lehet azon csicsa, három lapát gomb, botkormány meg kutyafüle, munkára nem alkalmas. Én – ha játszanék se – szeretnék állandóan billentyűzet-csere címszóval az asztal alatt bujdosni. Szóval érted. Az Enter billentyű ne viselkedjen Backspace-ként és vica versa, mert attól egyrészt megbolondul az ember, másrészt meg ilyen problémákat okoz.
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #9069 üzenetére
Hmmm... gamer bill.-nél pontosan érzed mikor van lenyomva a gomb, atomstabilan irányítható.
Nem pufferel, tehát ha nem nyomod akkor nem tol át még pár "bentragadt" jelet a gépnek.
Cserébe USB-n csatlakozik, 1000 Hz-en jelenti mit alkotsz, játéknál számít.
Egyszerre nem 3-5, hanem akár 20 gomb lenyomását is érzékeli.Játékhoz a WASD szatén-szerű csúszásgátló bevonatot kapott, nagy a gombok felülete, nincs melléütés. Csak az alt a problémás, de az is azért feltehetően, mert a magyar kódlapot csak ráerőszakolják ezekre. Angolra váltva elvileg működne, de én azt töröltem, majd jövő héten kísérletezgetek. Lesz majd egy bemutató is az Aivia-ról logouton, csak fel kellene már raknom...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Nagyon szép, futurisztikus darab. Engem egyedül a volume-ribbon fogott meg benne, de ez is csak azért, mert ehhez hasonló pitch-slide ribbont alkalmazott a Kurzweil néhány szintetizátorában, és elfogott a nosztalgia, de amúgy nem gerjedek az ilyenekre. Szép meg jój, de én nem tudnám mire használni.
(14 rongyért meg csinálják meg azt az Altot.)
-
(ÉN)közPONT
őstag
Hali.
Két technikai jellegű kérdést szeretnék feltenni PS el kapcs.
Az első ,hogy a közeljövőben HW fejlesztés elött állok és milyen hardvert javasolnátok (akár konkrét márkákat) ami ideális lenne PS cs5 alá? 775 quad ban és esetleg 1155 ben gondolkodom
(Psben egy 775-s nagyobb quad és egy 1155-s 2.4 es sandy között nagy a külömbség? a ps javára?)4-8 gix ram..gondolom logikusan a 8 gix jobb lenne (2000x2000 - 4000x4000 melókhoz), mivel csak sokadfokon lenne hobbygép ,de nem vetem meg a játék ötletét ti milyen vidkarti javasoltok ami megfelel a CS5 nek és a legutolsó játékéknak egyaránt úgy ,hogy ha lehet Crysis 2 akadás nélkül min 1024*768 ban Fullfullban fusson...Jah és full passzív gépet akarnék építeni.
A másik dolog ,hogy vki tud e mondani olyan nyomtatót ami alkalmas 3d kocsi matricák nyomtatására és egy munkafolyamatban körbe is tudná vágni? Roland cuccait megnéztem egy csoda ,de kicsit olcsóbb kéne :-/ ...vagy az is megoldás ,hogy nyomtató és vágógép....precíz holmik kellenének megfelelő felbontással (fotórealisztikus képek is) és vágóprecízitással !
Itt is típusokat kérnék ,hogy szerintetek ilyen melóra mit is lenne érdemes venni?
Árban a nyomtató/vágó masina 1M alatti kat mindenképp
Pű be is jöhetnek linket ilyen holmikról.Köszi
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
J3richo
tag
Köszönöm a kimerítő válaszokat!
-
ViZion
félisten
válasz (ÉN)közPONT #9073 üzenetére
PS-hez nem kell nagyon extra, gyakorlatilag egy közepes/vagy jobb 2-4 magos (2 magos már nincs is, szal valami quad kell), Intelt jobban komálja de ez csak tesztekben jön elő, pár %-al. Ramból 6-8 giga elég, videókariból AMD 4770-tól felfelé, de ne a lebutított 5xxx vagy 6xxx szériásokat, hanem itt is a jobbat, ha van rá keret... nVidiákat nem ismerem, ott is elég lehet a 25k feletti árúak közül bármelyik.
Crysis 2-höz csak a NASA-nak van olyan vasa, ami 60 fps felett vinné...Psszív gépet? lol. Lehet persze, de a jó ventiket nem hallani, egy FSP ZEN táp meg 30k-tól indul, CPU-ra meg nincs passzív, max vizes, de az is + 30k, szal inkább egy jó hűtő 15k-ért, és csendes a gép. Enyém levett oldallal játék alatt hallatszik kicsit, de a fülestől pont nem hallom...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Köszi köszi !!!
Intel 775 Q9000 es szériára gondoltam vagy 1155 sandy re...bár a 775 kifizethetőbb ..gondolom azért van külömbség PS alatt is !
ATI 5000-6000 es szérián törtem a fejem
Club 3D Radeon HD5750 Noiseless 1024MB PCIe (CGAX-H57524)
Talán ezen el tud indulni egy egy játék normálisan ha nem nyakig húzom a felbontást...az melóra és játékra valszeg kis felbontásban elégséges lehet?
FSP ZEN en én is törtem a fejem...Hűtőből Be Quiet DARK ROCK PRO C1 ...ebből száműzném az egyik ventit ...asus silent K réz változat van a mostani gépembe és nekem kissé hangos ..ezért is forszírozom a passzív hűtés felé a haladást
Már csak a nyomtató vagy plotter kérdés ami nyitott :-/
-
Speeedfire
félisten
Az mitől lehet, hogy néha olyat csinál a ps, hogy ha írok egy szöveget, akkor nem jeleníti meg. Leveszem a betüméretet és úgy sem.
Jelenleg egy frissen telepített font-tal van a gond.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #9077 üzenetére
Nem csak a betűszín van elállítva? Fehérre fehérrel írsz mondjuk.
-
Speeedfire
félisten
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #9079 üzenetére
Szerintem ez nem fontfüggő. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy valami megzavarodott a programban. Várjunk egy kicsit, hátha más már találkozott ezzel a jelenséggel és tudja mi rá az orvosság. Legrosszabb esetben újra kell húzni a Ps-t, ami nem olyan vészes.
-
hunostor
csendes tag
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #9083 üzenetére
Ezek után elhiszek mindent. Ez a jelenség mióta áll fenn? Mindig is fennállt, vagy csak egy ideje csinálja? Vannak fontok, amelyekben nincsenek kisbetűk, de akkor azok helyett is nagyot kellene megjelenítenie, ez mindenképpen működési hiba. Hirtelen nincs jobb ötletem a megoldásra, mint deaktiválod és letakarítod a Ps-t, mondjuk Revo Uninstallerrel, ami elég jó hatékonysággal pucol, esetleg egy-két registry és rendszertisztítót is bevetsz, majd az újraindított rendszerre újra felrakod a Ps-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz BonFire #9085 üzenetére
Eddig ilyet nem tapasztaltam, más fontokkal megy szépen, úgy néz csak ennél volt gond. Egyelőre nem akarok újrarakni, ha más fonttal is ilyen lesz akkor majd újrarakom.
Bár kicsit idegesítő volt ez. A lényeg, hogy megoldódott.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
sekli
addikt
Hogy lehet a paint bucketet több rétegen alkalmazni egyszerre? Illetve ha nem, hogy lehet azt a hatást elérni?
-
zgospel
őstag
válasz Speeedfire #9086 üzenetére
egyszerűen vannak olyan fontok, amelyekben vagy csak NAGY vagy csak kisbetűk vannak... azért nem írja ki a Sample feliratot sem amikor legördíted a menüből
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
kpetyke
tag
Sziasztok,
Sajnos nem találtam megfelelő topikot a kérdésemnek, de talán ti tudtok segíteni.
Szóval a kérdés az lenne, hogy ha már 1x telepítettem a CS5-öt tutorialba (nem húztam ki a netet) de nem csak 30 napig szeretném használni mit tudok csinálni vele?
köszi -
BonFire
veterán
válasz kpetyke #9091 üzenetére
Attól, hogy lelkes újonc vagy, még igazán elolvashatnád az oldal szabályzatát, annak is az idevágó passzusát!
"amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
• használatát elősegíti (információ megadásával, linkelésével, bárhogyan);
• használatára buzdít;
• illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában.
• így különösen tiltott témák például: szoftver regisztrációjához, működ(tet)éséhez szükséges kód vagy azt kijátszó szoftver, egyéb eljárás; készülék (műholdvevő, telefon, stb.) szoftverének jog- vagy licencellenes megváltoztatása, kijátszása, ehhez szükséges eszközök adás-vétele, telefon vagy egyéb eszköz szoftverének megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívóinak adás-vétele, bundle játék/szoftver értékesítése az azt tartalmazó újság nélkül"Az ilyenekhez nem adhatunk segédkezet, mert nem kívánunk bűnrészesekké válni, és örülj, hogy a kérdésedet nem törölték azonnal, és nem intettek meg!
Naná, hogy nem találsz itt ilyen topicot.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #9086 üzenetére
Lusta volt a font készítője, kihagyta a kisbetűket...
hunostor: nem nyugtattál meg...
sekli: color overlay effekt az egyikre, majd copy layer style, kijelölni az összes réteget és paste layer style, vagy végig vödrözöd. Esetleg a rétegeket egybeolvasztod, és úgy vödör. Vagy a rétegek fölé egy hue/sat adj. réteg, colorie... de az első a legjobb.
Jah, van még olyan, hogy rétegre ctrl+katt layer palettán, utána sgift+ctrl+katt a többin, így lesz egy nagy kijelölésed. Katt új rétegre, majd vödör. Ennyi.
$p@rr0w: remélem van ilyesmi, de én nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz BonFire #9094 üzenetére
Ilyen esetben a gugli a barátja...Az jövőbeli ügyvédje már kevésbé
ON: vki tud mondani olyan plotter márkát..vagy nyomtatót ami alkalmas 3d-s kocsi matrica nyomtatására? ...olyan gép lenne előnyben ami bonyolultabb formákat is képes körbevágni + fotórealisztikusan is tud nyomtatni , és nem ártana ha olcsóbb lenne mint a Roland gépei..amik fogalmak ebben a szegmensben ,de árban sajna kevéssé kisvállalkozóbarát ...Ha ilyen gép nincs akkor nyomtató és vágógép együttes is szóbajöhet..
THX
-
ViZion
félisten
válasz hunostor #9084 üzenetére
Szia!
Megkérdeztem másik Lycosa tulajt, nála műxik, azt mondta FW-t lehet frissíteni rajta.
Hátha...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Robb202
tag
Hi!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy azt hogyan lehet megoldani, ha például egy teljes lapot kitöltő kép Opacity-jét leveszem mondjuk 40%-ra de azt szeretném, hogy a kép egy bizonyos pontja maradjon 100%-os opacity-n? Valahogy úgy hogy kifelé halványodik.
Meg lehet ezt csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest