Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz molnarpeter #11607 üzenetére

    Veloce, misano kék. Gyerekkori álom egy Alfa, de valahogy eddig kimaradt. A Giulia és a Stelvio is tetszett (Giulia jobban, de családdal az kicsi), és a Stelvio tesztjei, még ha ki is emelték a negatívumokat, abban kivétel nélkül egyeztek, hogy a vezetési élmény egyátalán nem SUV-os. A bő másfél hónap alatt beletettem 6500 km-t, miután megszoktam az autót (ami német dízelek és egy szívó benzines hatos Mazda után azért tartogatott meglepetéseket), és ezt teljesen alá tudom támasztani.

    Az alfásokat valószínűleg nem lepi meg, engem viszont igen, hogy mennyire közvetlen az autó. Ezt nem kormányozom egy ujjal, ha azt akarom, hogy forduljon, akkor tényleg meg kell fogni a kormányt, de az autó abban a pillanatban mozdul is, baromi közvetlen az irányítás. Az úttartás pedig elképesztő, olyan kanyarokat olyan tempóval megold, amit a Mazdával sem mertem megpróbálni - és már azt is volt szerencsém átélni, amikor az autó elkezd elől húzni, mert a fara elkezd riszálni... Én sokat mozgok a Budapest-Siófok-Balatonboglár vonalon, esetenként Keszthelyre is, így a futás nagy része pályán jön össze. Az viszont mindent elmond az autóról, és arról, hogy mennyire élvezem: nem egyszer előfordult, hogy Zamárdinál lejöttem a pályáról, és elcsatangoltam a Somogyi-dombság belsejébe, vagy éppen Keszthelyről nem az M7-en, hanem a Balaton-felvidéken jöttem vissza Budapestre. Ilyet korábban nem csináltam.

    A tolatókamera, a holttérfigyelő, vagy éppen az adaptív tempomat butább, mint a 2016-os gyártású Mazdában volt, de cserébe olyan sok élményt ad az autó, hogy ezek az apró hiányosságok egyáltalán nem érdekelnek.

    Az első pár napban furcsa volt, hogy miért integetnek nekem az alfások, de aztán elmagyarázták nekem, azóta én is integetek :DDD .

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák