Új hozzászólás Aktív témák

  • B0V9B

    tag

    válasz viharhozo #75834 üzenetére

    A Plzennél és a többi cseh vagy fehérorosz csapatnál először volt az eredmény (BL és EL csoportkörökbe jutás) és így lett a pénz. Itthon meg először van a pénz, utána meg az eredmény a nagy semmi. Persze miért is lennének motiváltak? Hisz a cél nem az hogy sikeres nemzetközi szerepléssel bevételhez jussanak, ami elengedhetetlen a hosszútávú fejlődéshez, hanem a Tao-s pénzek és egyéb hazai szponzorok megszerzése. A Bate költségvetését is sokan felhozták már, hogy bizony az több mint a magyar csapatoké. De azt már senki nem teszi hozzá hogy minden évben BL-be jutnak és először ők se úgy kerültek oda, hogy 5 millió eurókért igazolgattak játékosokat. Egy szisztematikusan felépített modellről van szó, ami itthon ismeretlen fogalom. Mindenki csak azt látja hogy a Bate már tehetősebb csapattá vált mint bármelyik magyar csapat. Azt senki nem teszi hozzá hogy 10 évvel ezelőtt ugyanúgy őket se jegyezte senki nemzetközi porondon, ahogy most egyik magyar csapatot sem.

    Ott van ellenpéldának a Debrecen, amely megmutatja azt hogy hiába jut be egy magyar csapat a BL és EL csoportkörbe és veszi fel a nagy zsét, ha a fejesek nem megfelelően forgatják vissza a csapatba az így megszerzett bevételeket.

    Másik ellenpélda az RB Salzburg esete, ahol akármennyi pénzt öntenek a csapatba a Red Bull fejesei, valahogy mindig sikerül lemaradniuk a BL-ről, néha még az EL-ről is. Van hogy Luxemburg-i, Izraeli vagy Fehérorosz csapat küldi őket haza, de a Malmő is kétszer ütötte el őket a BL főtáblától az elmúlt években. Azt meg nem lehet rájuk elsütni, hogy ne folyna komoly szakmai munka náluk, vagy pénzhiány lenne.

    Szóval nem mindenre a pénz a megoldás, és az RB Salzburg esete is picit talán azt mutatja hogy azok a csapatok, amelyek elég bevételhez jutnak alapból a szponzoroktól meg innen-onnan, azok nem annyira motiváltak a nemzetközi porondon. Persze ettől még lehet hogy ők is ugyanolyan motiváltak mint a cseh, fehérorosz vagy szlovén (Maribor) csapatok, csak egyszerűen b@lfaszok minden évben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák