Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomdriver

    őstag

    válasz Tomdriver #11624 üzenetére

    11624 hsz-emet folytatva nyúztam a mai napig a Corsair Vengeance 2100 headsetet, sok beállítást, zenét, játékot kipróbáltam és arra a sajnálatos következtetésre jutottam, hogy tőlem ez egy nem ajánlott kategória. :( Nem vagyok szakértő, egyszerűen csak a tiszta és realisztikus jangzást keresem, de sajnos ez a termék csalódást okozott. A kidolgozása, a minősége, a szoftvere mind 5 csillagos, még azt mondom a stereo is elmegy rajta, de ahogy bekapcsolom a dolby 5.1 vagy 7.1-et, a hangok térben nem jól elkülöníthetők, kissé tompák és kicsit olyanok, mintha dobozból szólnának. Nem érzem a basszus lüktetését és a magas hangok tisztaságát sem, együtt hallgatva őket nem érzem azt, hogy na igen, ez hasonlít a legjobban a fegyver dörejére vagy egy versenymotor visítására.

    Így már a múlt héten berendeltem egy Roccat Kave XTD vezetékes, valós 5.1-es headsetet abban a reményben, hogy jobb lesz. Szombatra meg is jött, így a hétvégém jó pár órája azzal telt, hogy különböző effekteket ismételve zenéből, játékból, hol a CV-r hol a RK-t pakolgattam a fülemre, melyiknél milyen a hangzás.
    Már az első alkalommal lehetett különbséget érezni, de érdekes módon a Roccat default beállításainál ez még nem volt annyira számottevő. Aztán tologatva az equalizer csuszkáit sikerült rátalálnom néhány hangra, amit sajna a Corsairnál nem találtam meg.
    Erre a headsetre is azt mondhatom, hogy minőségi darab, a kidolgozása, az anyagok amiből van, mindegyiken látszik, hogy ügyeltek az összerakására. A szoftvere jóval több beállítási lehetőséggel bír mint a CV-jé és ennek megfelelően már tudok realisztikus hangokat is kicsalni belőle, úgy játékoknál mint zenéknél egyaránt.
    Ugyan nem látom az ajánlottak listájában, de ha lesz 50K feletti kategória akkor javaslom mindenképpen tegyétek bele. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák