Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz Silentfrog #58250 üzenetére
jól néz ki
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
válasz Silentfrog #58250 üzenetére
Nekem csak az a kérdésem, hogy honnan nézed a TV-t?
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #58252 üzenetére
Belemegy az akváriumba. Egyébként komolyan mondom, de a topikban találhatóak a legfurcsább szoba elrendezések, amiket valaha is láttam Semmi nem közelíti meg ezt. Bármelyikre ránézek, ilyen gondolatok jönnek az agyamba: Miért így? Ezt hogy? Ennek nincs értelme stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz lezso6 #58245 üzenetére
Íme egy videó, ez egy Eve Audio SC204. Azt mondja, hogy vinnyog a hangfal (sajnos a videón nem hallani, nem mutatja), s két kondi kicserélésével jó lett. Szóval a gagyi kínai kondik okozhatják.
Ez jó hír, mert akkor egyszerű lesz a javítás, ráadásul egybe is cseng az én problémámmal, ugyanis a zene hallható a zaj mögött, csak ugye ÜVÖLT a zaj. Ez tipikusan tápegység-hiba szokott lenni. Illetve újabban észrevettem, hogy a kikapcsolásnál egy pillanatra egyébként visszajön full tisztán a hang, amit kap. Szóval ez valami bagatell dolog lesz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Silentfrog
veterán
Sajnos nincs hely sehogyan se, ahonnan fényképeztem ott még van egy 20 nm-es konyha rész. 30 pár nm az egész. 5 ajtó van a helyiségen , két ablak, ez az ablak a kisebb.
Az akvárium több mint 2 méteres.
De így hogy mondod, el is költözök a picsába, nem jó a szoba alakja. Lehet keresek gyufát is előtte.
Szépeslátóval csináltam egy képet az előszoba ajtóbó.
Várom a tanácsot hogy pakoljak át, teljesen nyitott vagyok.[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
az miért van hogyha a 3,5 jackes fejhallgatóm 3,5 jack csatiről tökéletesen működik de ha átalakítóval dugom be nagy jackbe akkor totál szétesik a hang?
van egy másik füles is azzal működik rendesen ( nincs gond az átalakítóval)
-
PuMbA
titán
válasz Silentfrog #58256 üzenetére
Az akváriumot átteszed a két ajtón túlra, a szekrényre, amiről mindent leszedsz vagy a szekrényt is elteszed / eladod. Így az akvárium helyére mehet a fotelgarnitúra és nézheted rendesen a TV-t. Sőt a TV alatti hely felszabadul, amit így lejjebb tehetsz a hangfalakkal együtt és nem törik ki a nyakad meg nem a plafonról fog szólni a zenekar, hanem pontosan előtted, ahogy normálisan kéne. Kész. 30.000Ft-ot kérek a tanácsért
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Ötlet!
A TV-t arra a falra kéne áthelyezni ahol az ablak is van.
Az ablak nyilván útban van, de megoldható lenne egy olyan konzollal , ami használaton kívül rásimulna a falra, az ablak mellé, amikor meg használni akarod, akkor elhúzod a faltól előre, a nappali (beugró) tengelyébe, ami így részben eltakarná az ablakot.
valami ilyesmire gondoltam.Megoldódna a legtöbb problémád, a lehető legkisebb befektetéssel.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Silentfrog
veterán
válasz alphamooncam #58260 üzenetére
Sajnos az se jó, nem tudom hova rakni a hangfalakat, eredetileg is ez volt a probléma.
Nem kicsi a nappali, de kevés az egybelévő falfelület. A tv kétnaponta van bekapcsolva egy egy filmért, az akváriumot sűrűbben nézegetem, az meg pont jó a tv felől nézegetve.
Azért köszi az ötletet. -
alphamooncam
őstag
válasz Silentfrog #58261 üzenetére
Jelen állapot szerint kitöröd a nyakad hosszabb filmnézés során.
Nyilván nem, de ...Hangsugárzókat szintén lehet fali konzolra -oldalfalakra- tenni, most is úgy van.
Valahogy így. Ezek ugyan a surroundjaim, de lehetnének akár main-ek is, mindenesetre a jelenlegi állapotodhoz képest ez is előrelépés lenne.Nézd. Tengelybe kéne tenni a TV-t, hogy a hang ne oldalt "szökjön" el.
A jelenlegi állapot kb. egy nyakkitörős, féloldalas hangosítási katasztrófa.
Nem bántani, hanem segíteni szeretnék.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bobalazs
nagyúr
Egy hülye kérdés lesz, és az is inkább elméleti.
Tegyük fel jó áron tudnám eladni a Solo 6C-t. Ugye ez hátsó (reflex?) nyílásos, és a szoba akusztikájából adódoan bizonyos Hz.-eket (mély) visszhangzik.
Van a piacon használt-új hangfal ami minőségileg azonos vagy jobb, és elülső reflexes, azonos áron? -
válasz bobalazs #58265 üzenetére
Kezdjük az elején. Ha jól értem adott jópár rezonanciafrekvencia (ún. room mode). Ezzel a szinusz-generátorral meg tudod nézni hogy pontosan hol és mennyi.
De ezeket a rezonanciákat nem fogod tudni mélyládával megoldani, mert ezek 100-200 Hz között is ott vannak, miközben a mélyláda (jó esetben) 100 Hz alatt szokott szólni. Amelyiken van szatelit felüláteresztő szűrő, azok is 85 Hz környékén szoktak vágni. Meg egy mélynyomóval könnyen lehet hogy csak rosszabb lesz a helyzet.
A megoldás az elhelyezés módosítása. Pl távolabb húzni a hangfalakat a faltól.
Make Asia Great Again!
-
bobalazs
nagyúr
válasz lezso6 #58266 üzenetére
Sejtettem hogy ilyesmi választ kapok.
Hungarocellel béleltem a szoba falát, hogy télen ne eressze a szoba annyira a meleget, a hangzás meg ebből adódóan szarabb lett. A mély rezonancia szintén egy pár ponton rossz.
Az asztal - állvány, fal közelben van, olyan 15-20 centire, ennél jobban nem tudom elhúzni. Na mindegy. Azért köszi a segítségedet. -
válasz bobalazs #58267 üzenetére
Azzal próbálkozhatsz még, hogy máshová teszed az asztalt. A falak közelsége nem feltétlenül probléma, ha a hallgatói pozíció nincs közel a falakhoz.
Hungarocelltől rosszabb lett? Az kb a középfrekvenciákra lehet hatással, legfeljebb talán a magas csörög tőle jobban.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
R1700bt-hez milyen átalakítót tudnátok ajánlani, hogy ratudjam kötni olyan TV-re amin nincs jack csatlakozó? -
Hauptmann
addikt
Megjött a Fluid Audio DS5 állvány, majd otthon beüzemelem. Érdemes lenne az asztal és közé tenni valami alapszintű rezgéscsillapítót (pl. Viablue Ansorber M), vagy nem kell?
-
Hauptmann
addikt
A haverom vett még januérban egy S351DB-t, és most figyelt fel erre a rezgő hangra a mélynyomónál, alap hangerőn is hallatszik, a basszus potméter 0-n. Ez így ugye nem jó?
-
válasz Hauptmann #58276 üzenetére
Mélynyomóban simán zöröghetnek dolgok (jellemzően a belső kábelek, panel, ilyesmi) a reflexcsőbe hallgatva, ha izomhangerőn megy. Ez valami szuper bass-boosted zenének tűnik, 12-18 dB kiemeléssel vagy szoftveresen van valami kiemelve. Esetleg nagyon közel van a mikrofon a mélyládához?
De persze az is lehet hogy valami más rezeg, és nem is a mélynyomóból jön.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Hauptmann
addikt
válasz lezso6 #58277 üzenetére
Állítólag nincs kiemelve mély, csak egy kis magas. amúgy Boris Brejcha Himmelblau című számának az eleje.A haverom a membrán elé tette a telefont, elmondása szerint a membrán közepéből hallatszik, ahol az az ezüst kúp van.
Összeraktam a DS5 állványt. Hát, motoros csavarhúzó nélkül esélytelen nekiállni, plusz nálam 1 csavar hiányzott, szerencsére volt itthon hasonló facsavar, megoldottam. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi, van súlya. Viszont, az S351DB szatelitjei esetében, a szatelit kis gumilába és az állvány gumipogácsája csak félig fedig egymást, ez így nem tudom, mennyire jó.
Különböző méretű pogácsákat adnak hozzá, lehet 3°-os, vagy 6°-os dőlést beállítani, ha szükséges. A magasság 63,5 mm, vagy 127 mm.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hauptmann #58278 üzenetére
"A haverom a membrán elé tette a telefont, elmondása szerint a membrán közepéből hallatszik, ahol az az ezüst kúp van."
Ezt a hibát mintha máshonnan is hallottam volna.
szerk: sokaknak van ilyen baja: [link] [link] [link]. Túlhajtás miatt, szinte biztosan.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Matyee21
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Edifier R1800T-m PC-re kötve használom lassan 3 éve, a hétvégén filmnézés közben teljesen elnémult, be sem kapcsol. A kis visszajelző led sem világít, hogy be lenne kapcsolva. Mit gondoltok mi hibásodhatott meg, érdemes javíttatni? Szeretem a hangzását nem szívesen válnék meg tőle, még kevésbé új hangcuccot venni. -
tutis
őstag
simán lehetne ebből egy szép szoba, van azért tér. Sarokülő szettől megszabadulnék, ide nem illik be. nem tudom hányan laktok itt, de szerintem felesleges ekkora bútor. Álmennyezet alap lenne itt. Mondjuk én az akváriumot se értem, szép hobbi de ide kurva nagy.. eladnám és ha kell mindenképp, egy kisebbet szereznék be. tükör a falon se oda való, lógó lámpa se. Mondjuk a falakat is átfesteném fehérre, ez a szín kb 15 éve volt divat. Fehérrel sokkal tágasabb lenne. Bútorokat is egyformákat választanék, itt minden másmilyen. Szóval én először komplett felújítanám Na de nem ez volt a kérdés tudom, csak nekem ez túl zsúfolt és túl összevissza van minden, gondolom ahogy évek alatt jöttek a bútorok be lettek pakolva valahogy..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
-
-
olymind1
senior tag
Edifier S350DB 2.1 Bluetooth hangszóró szett barna - 77 620 Ft
Edifier S360DB 2.1 hangszóró szett fekete-barna - 103 890 Ft -
darkrock
aktív tag
Szerintetek az R2750db-t érdemes lenne lecserélni S350DB-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest