Új hozzászólás Aktív témák

  • Logapeti

    tag

    válasz tothjozsi96 #50958 üzenetére

    Azt, hogy olyanná válik a zenekar, mintha nem lenne karmestere. Vagy mintha nem gyakoroltak volna eleget :) . Bizonytalanná válik az egész - a szándékok elmosódnak, hallgatod, de nem köt le. A zene nem épül. A feszültség nem nő. Az érzelmesség nem jön át. A tutti nem úgy üt be "takkra", ahogy várod. A technikai okait nem tudom, de gondolom a különböző frekvenciák kicsit csúsznak egymáshoz képest, de erről mást kérdezz. Tehát reagálási gyorsaság és egységesség, talán ez jól leírja. Mindkettőben nagy különbségeket tapasztaltam hangfalak, rendszerek között - mivel főleg komolyzenét hallgatok, zenészként. Biztos van itt olyan, aki technikailag is el tudja magyarázni az okokat.

    Pl. a Wharfedale d320 tesztjében a whathifi.com ezt írja: "While delivering a good amount of punch, they don’t quite have the dynamic subtlety of class leaders such as the Dali Spektor 2s, or the same rhythmic precision. The result is that we’re not drawn into the music quite so much"

    (A vicces az, hogy miközben természetesen minden hangfalon ugyanannyi idő alatt megy le egy adott zene, pszichésen meg lehet élni lassúnak, vagy kapkodósnak is a pontatlanságot.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák