Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz TechN7ne #46642 üzenetére
Na most megint elbizonytalanítottál Már majdnem megrendeltem az Elevate 5-öt.
Egyébként az enyém Edifier-es szalaggal volt leragasztva, viszont dupla dobozban volt, ami magában már furcsa volt. De szerintem simán benne van még így is, hogy újracsomagoltat kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #46628 üzenetére
Ez így van.
(#46631) coolpet: Dehogy jobb. Sőt, még kompromisszumosabb is bizonyos szempontból, ugye 4" vs 6.25".
(#46647) smiti: Jól látod.
(#46648) AMDFan: Elevate 5 MKII és basszus poti? Nem kevered valamivel? Csak egy kétállású (ki/be) bass boost kapcsoló van rajta.
(#46642) TechN7ne: MKII-ről van szó. Neked nem ez volt. Viszont nyilván a szubbasszus még ennél is hiányos. Ha 15 éve hangmérnök vagy, akkor illene megkülönböztetni ezt, és tartózkodni az általános, semmi mélye kijelentéstől, mert egyszerűen nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Érdekes ez az alapzaj. A Microlab Solo 6c-ből még 10cm re se hallok semmit. Ennek kellene a normálisnak lennie.
-
Bodz
nagyúr
válasz tzsolesz #46657 üzenetére
Nem hallasz vagy nincs? Volt már panasz amúgy 6C-re is zaj ügyben.
Találkoztam már olyannal élőben, hogy mondjuk 12kHz körüli cicergése volt egy hangfalnak, a gazdáján kívül mindeki más hallotta. Vagy ott a sibilance, aki baromi érzékeny rá, az sokszor megzavarodik, aki meg nem nagyon, az nem is tudja mi a gond, miért megy a sírás. Szóval ez az alapzaj téma is valami ilyesmi lehet bizonyos esetekben. -
AMDFan
addikt
válasz TechN7ne #46662 üzenetére
Persze értem én. Csak mondjuk fura, hogy nem inkább egy BX5 + szubbal próbálkoztatok.
Pont az a különbség köztük, hogy a BX5 hangképe sokkal korrektebb, viszont valóban igényli a szubot.
Az Alesist el lehet hallgatni szub nélkül is (vagy bass boostolni), de szubbal sem váltja meg a világot.
Most mit használsz otthon? -
TechN7ne
nagyúr
válasz AMDFan #46663 üzenetére
BX8 ak vannak simán ,semmi subb.
Mostanság a sávokat a srácok elviszik nagy studioba keverni ,de sokkal jobb a bx8 nem kérdés ,a pár ára is a duplája.
Tannoy Reveal 802 el szemezgetek ,nagyon jók a tapasztalatok bárhol olvasom ,vele már lehet itthon is kitudnám csavarni a sávokat. -
Attila0
őstag
válasz keménygödör #46665 üzenetére
Jó, most az jutott eszembe példaként! Igazából akármelyik hasonló árú és méretű hangdobozt írhattam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz keménygödör #46667 üzenetére
Akkor én is írjam azt hogy, nekem sem kéne a tied mert számomra is túl dizájnos!
-
AMDFan
addikt
válasz TechN7ne #46664 üzenetére
Nem tudom, ha feljebb akarsz lépni tényleg a BX8-ról akkor nem azt a Tannoyt venném, szerintem felesleges költés. Inkább valamit néznék használtan ami tényleg előrelépés. Sajnos a KRK VXT8-at nem hallottam élőben, de hirdetnek egy párat használtan 180-ért, azt elmennék meghallgatni.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
nagyon szimpatikus a Modecom Eclipse 180, még inkább a Microlab Solo 7C, de az egyetlen ok, ami miatt nem vettem még meg, az az elhelyezéssel adódó probléma. Egy nappali-konyhába kerülne, de egyszerűen máshová nem tudom rakni, csak valahová a falra, kb. 2m magasságban. Létezik olyan hangfaltartó, amivel ezt meg lehetne oldani (és valamennyire lefelé dönteni). Tudom, hogy ez nem igazán ajánlott elhelyezés, de egyszerűen nincs más lehetőség... -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz st6969 #46673 üzenetére
Pl: MONACOR PAST-550/SW
Súlyhatárt, stb csekkold. -
st6969
őstag
válasz Dr. Gonzο #46674 üzenetére
Köszi, csekkolom...
(#46675) PuMbA
Ez is eszembe jutott, de az ajánlottakból próbáltam kiindulni, és egy 33m2-es teret kellene úgy behangosítani, hogy alkalomadtán egy kisebb bulira is alkalmas legyen. Lenne tipped esetleg, hogy akkor mit érdemes vennem? Fontos, hogy az esetek jelentős részében BT-n keresztül lenne küldve rá a jel (TV-ről, telefonról, PC-ről). Ha jól tudom, ez is korlátozza a minőséget. Ezek tudatában szeretném a legkevésbé rosszat kiválasztani -
tzsolesz
nagyúr
válasz st6969 #46676 üzenetére
Hát a Solo 6C-ből kiindulva a 7C biztos nem lehet rossz választás buli szempontjából.
Ráadásul jól látom, hogy majd 50K-ról 42K-ra ugrott az ára? -
TechN7ne
nagyúr
válasz DarkByte #46678 üzenetére
Bejáratod egy hét alatt ,aztán jó lesz egy évig max. ,azután csökken a minősége szép lassan.
Némi doboz hanggal is számolj.Ilyen cuccokat célszerű személyesen kiprobálni ha van rá lehetőség ,nem ér akkora meglepés.
Sztem Edifier cuccokkal jobban járnál ilyesmi árban.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DarkByte #46678 üzenetére
Kiderül. Általában szeretik az emberek. Zajjal nem lesz gondod. Max visszaküldöd ezt is, ha nem tetszik, aztán veszel mást. Sajnos ez máshogy nem megy.
(#46679) TechN7ne: Elárulod, hogy a max 1 év honnan jön? Szereted magabiztosan a hülyeséget leírni, de légyszíves ne tedd, félrevezetni másokat nagyon nem oké.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
Lenne valakinek ötlete, hogy honnan lehetne szerezni az eredetivel egyező woofert egy Prodipe pro 8 v2-höz? Már nem használom, de szeretném befogni őket valahova háttérzenélni, de történt egy kis baleset az egyik példánnyal. A macskám megtalálta, csúnyán megsérült a membrán és kiszakadt a gumiperem is. Nincs szívem megválni tőlük, mert az erősítő részük tökéletes, szépen is szólnak. Javítani nem szeretném, mert akkor már a másikat is kellene, hogy egyformák legyenek, és gondolom nem lenne olyan, mint új korában. Bármi ötlet?
-
Land
veterán
Üdv!
Van best buy pc hangszóró 4-5000 Ft környékén? Munkahelyre keresek zenehallgatáshoz.
Esetleg egy Edifier R12U?
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Sn4k388
tag
Sziasztok Szeretném lecseréllni a Philips FX 15 ömet az indokulatalnul nagy központi egység miatt.
Amire használnám Álltalába TV re kötve mozifilm nézés, illetve zenehallgatásra bluetooth kapcsolattal.
Kb 50 ezret költenénk rá
Ami fontos: Valamilyen távirányító a hangerőhöz illetve, Aktív hangfal kivitel, bluetooth kapcsolat.
Hangfalak mérete nemszámít elfér bármekkora.
Amit kinéztem: Edifier r2730db
Véleménykeet tanácsokat szeretnénk kérni Köszönöm
-
Degeczi
nagyúr
válasz TechN7ne #46691 üzenetére
Nem agyatlan széthajtásról volt szó, hanem arról a hülyeségről, h "max egy évig lesz jó amit vesz, utána lassan csökken a minősége". Tehát szerinted valamilyen jellemzője folyamatosan, hallhatóan romlik. Ezen valóban csak nevetni lehet, akármilyen nagy arccal is adod elő.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Degeczi #46692 üzenetére
Vannak kategóriák ,vagy a Studio legalját veszi az ember ,vagy multimedias cuccot ,utóbbival inkább jobban jár ,ha csak nem zenével foglalkozik ,készít ,esetleg mixelget.
Én használtam Alesis-t és pont ,hogy nem volt széthajtva ,mivel a studio monitorokat nem is szabad és nem is arra tervezték (egyiket sem) ,szépen belőve közép ,max. háromnegyed szintre ,a többit a hangkártyán csavarod úgy is ,mert nem bírják.
Nem házibulikra tervezték ,hanem lehallgatásra.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest