Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz krisztofer55 #46393 üzenetére
Nalam jon egy kis gepzaj hatulrol, kicsit tobb mint a Mackie mr6- okbol, de engem pl nem zavar. De lehet, akit igen. Hangosabb, mint az eddigi olcso hangfalaimnal. Bar az en lakasomban elegge csond is van.
F1
-
Bodz
nagyúr
válasz jozsef83 #46389 üzenetére
Ez most az egyik best buy, de ha valmiért nagyon nem szimpatikus, akkor persze nézhetünk mást.
(#46393) krisztofer55: Valamennyi van (a 802-nek is), de szerintem elfogadható mértékű. Ha valaki viszont nagyon érzékeny rá, akkor felejtős.
(#46395) solfilo: Mennyi az a nem túl drága?
(#46398) thornadoj: Én pont fordítva látom. Akkor kell vásárolni, ha valami nagyon olcsó az eredeti árához képest. Így akár magasabb kategóriás, jobb cucchoz is hozzá lehet jutni, ami amúgy nem férne bele a költségvetésbe.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az a 20k körüli M-Track HUB tetszett, de nézegettem 30k körül az M-Track 2x2-et is, felette már sokallanám.
De ez most már csak teoretikus, egyelőre maradok a fenekemen, minimum egy albérletváltás kell a vásárlás előtt, az meg nem éven belüli sztori.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
RpPRO
őstag
Ez a frekiteszt megbízható?
Ha jól sejtem, ideális esetben minden frekvencián közel ugyanazt a hangerőt kellene produkálnia a hangszórónak.
Nálam SOLO6c-vel 70-90 Hz között eltűnt teljesen a hang, pusztán a fülemre hagyatkozva még pár helyen belenyúltam equalizer APO-val. Ügyes progi ez. Most kiegyenlítettnek érzem a fenti videón 2000-től 30 Hz-ig
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
AMDFan
addikt
Én ezt szoktam használni ha nincs más lehetőségem mint fülre megnézni a frekimenetet: [link]
A billentyűzeten a nyilakat nyomva tartva végig tudod futtatni a sweepet, meg tudod nézni fülre, hogy pontosan melyik freki emel ki, vagy esik be. Ezzel nagyjából be tudod lőni az Equalizer APO-ban a korrekciót. De amúgy amit linkeltél az is jó, csak így interaktívabb, pontosabb
-
TechN7ne
nagyúr
válasz SunMount3r #46406 üzenetére
Hát azért egy M-Track 2x2 biztosan jobb
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
Valaki tud Pesten olyan boltot ahol élőben még lehet hallgatni stúdió monitor hangfalakat? -
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Elsősorban nem hangfal kérdés, de látom sokszor volt már szó a TASCAM US-2x2-ről. Kérdésem, hogy ráköthető androidos média lejátszóra USB-n? Mert a leírásokban csak Win meg Mac kompatibilitást látok. Szükségem lenne egy olyan külső hangkártyára, amit egy androidos box és studió hangfal közé csatlakoztathatok, lehetőleg balanced kimenettel.
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy kolléganőm szeretne otthonra valami egyszerű, de azért jó hangzású hangszórót, amit szeretnének több eszközzel is használni, mint pl. TV, laptop, telefon(ok), ezért a vezetékes kapcsolat mellett kellene bluetooth vagy wifi is.
Namost pénz nem sok van rá, nagyon max. 20-25 ezer férne bele. Jól gondolom, hogy ebből nem igen fog kijönni egy mindent tudó, egybe'cucc, ami még viszonylag jól is szól?
Egy 2.0 hangfalszett és hozzá egy bluetooth/wifi okosító működőképes ötlet? Első körben egy Genius SP-HF1250B-re gondoltam (ilyeneket használunk a munkahelyen, árukhoz képest egész jól szólnak), és hozzá valami adapter.
Jó irányba gondolkodok? Ha igen, akkor adapterből milyet érdemes venni, plusz hangfalból hasonló árban esetleg van jobb vétel?
Pár kolléga javasolta a Chromecast Audio-t. Ez még talán pont bele is férne a keretbe a fenti hangfal mellett.
Ha maradnánk a Genius 1250-nél, akkor annak a hátsó bemenete mehetne fixen a TV fejhallgató kimenetére, az első Line In-be meg jöhetne a Chromecast, vagy akár egy másik vezetékes eszköz, ha épp úgy alakulna. Ez így működhet, nem?
Vagy esetleg egy "sima" Chromecast a TV-be, és akkor ha csak zenelejátszás megy pl. mobilról, akkor a TV-n keresztül mehetne a külső hangfalra? És akkor esetleg még videók, képek átküldésére is lehetne használni. Vagy ez így nem megy?
Előre is köszi szépen a tanácsokat, ötleteket!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
RetepNyaraB
veterán
Beüzemeltem a kis Tascam VL3-mat.
A középtől felfele meglepően randben van!
A mély elég gyenge pont, mert ugye hamar elfogy (80Hz körül már nagyon mínuszban van), viszont puffogásra hajlamos. Betömtem a reflexet, járatom, ha nem változik, akkor szétszedem és nyomok bele valami csillapítóanyagot (hol lehet ilyet szerezni? Kőgyapot pl..?)
Jó alapanyagról (nekem ez most valami Linn 24bits of christmas lemez) azért nagyon okés a fingnyi méretéhez
Ja, az alaplapi hang jackről elég siralmas, bár nem is vártam mást. Valószínűleg bármilyen rca-s hangkártya már más dimenzió.
Spotify és haverjai igényelnek némi EQ bohóckodást.
Illetve úgy néz ki fontos, hogy a sugárzó felület a füled felé mutasson. Eszkábálnom kell valami döntött bölcsőt, ami egyben szeparálja az asztallaptól is, ne rezegjen bele a mocsok.
Hát, így. Köszi az ajánlásokat! Nagyon megérte a 30k-t, azt hiszem.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #46406 üzenetére
Amiatt is. Lenne persze más szimmetrikus kimenet meg hangerőszabályzás nélkül. Pl volt most nálam egy Grace SDAC, ami teljesen lenyűgözött.
(#46414) TakiUZ: Linux alatt működik, droiddal nem próbáltam. Kérdezd meg itt is, hátha...
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Ez az Onyx egész pofás és kb. abban az ársávban van amiben én is nézelődöm. Habár a musi 01us mk2 hangjával és linux támogatottságával meg vagyok elégedve de mégis adódott egy olyan körülmény amikor már sorozatos szívások után azt mondom feladom. Láttam többeknek sikerült win10 alatt használni őt, sajna nekem nem. Céges notimon szeretném hallgatni amin win10 van. Viszonylag sokat is használnám róla. Én a win10-et nem szeretem, lehet megköveznek érte de egy hulladéknak tartom és ha lehet - sajnos most nem lehet - elkerülöm messziről. A musi 4.3.0.0 balansz problémákkal szívatott w8.1-en, a 4.0.0.0 driverrel semmi gondom nem volt. Win10 alatt a gyártótól letöltött 4.3.0.0 driverre a SEP azt mondta trojan van benne és nem engedi felrakni. A 4.0.0.0 install közben dobott kékhalált, majd második installra felment de balansz probléma volt. Csak 100% hangerőn tudom használni, hogy a balansz szinkronban legyen. Se nem kényelmes se nem járható, plusz ha olyan kedve van kapok egy WDF violation kékhalált, ami meló közben nem túl szerencsés.
Valami "driverless" kütyü kell, ami mind win alatt mind linux alatt nem igényel külső drivert. Kb. 25-27k körül mozog árban. Nagyjából kiegyenlített hangú és használható a fejes kimenete. Megint oda jutottam, hogy próbát kéne tenni az X-Fi HD DAC-al. Kiegyenlített, linux, win alatt nem kér külső drivert, 32 ohmos fejesekkel elboldogul. A Solo 2nd gen a gyenge füles kimenete és a win alatti driver telepítés igénye miatt hullott ki. (Linux alatt ő sem kér drivert ha jól olvastam a DAC topicban.) Az M-Track HUB-ot sem ajánlottátok annyira no meg gyenge a fejes kimenete.
Ezekkel a tulajdonságokkal az Onyx ,hogy áll?
A jó öreg BX5 D2-t hajtaná illetve HD451-et és Superlux HD681F-et.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Brukner
újonc
Sziasztok!
Van egy Altec Lansing MX5021 hangfalam, ami sajnos egy zárlat következtében megadta magát. Nagyon valószínű, hogy a tápegysége halt meg (ugyanakkor elszállt két nyomtatóm is, mindkettőnek szintén a tápja ment ki), de mivel elég komplikált kiszerelni a mélynyomóból, nem állnék neki magam. Viszont nagyon szerettem amíg szólt, szép hangja volt halkan is, úgyhogy szeretném megjavíttatni. Igazából nincs szívem kidobni, csak mert elégett benne egy drótdarab. Persze lehet, hogy nem éri meg, már majd 8 éves, de egyelőre azt se tudom mibe kerülne.
Tudtok ajánlani valakit erre? Budapest és környéke előnyben. -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #46417 üzenetére
Hát annyi tuti, hogy hangminőség ügyileg 100X jobban jársz, ha direktbe kötöd a CCA-ra a hangfalat és nem a TV kimenetére.
Na így akartam eredetileg. De közben rájöttem, hogy semmi értelme , mert a CCA-t nem lehet a TV-re kötni, te mega sima CC-t kérdezted erről. De az akkor is biztos, hogy a CCA-nak jobb lesz a hangja a hangfalra kötve, mint a CC-nek a TV-n keresztül.
Mondjuk jó kérdés, hogy az előlapi Line In bemenet milyen minőségű és van e olyan, mint a hátoldali... Én CCA-t kötném hátulra és a TV-t a Line In-be.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #46425 üzenetére
Ja-ja, én is így gondoltam. Köszi!
Közben aztán kiderült, hogy lehet, hogy a TV-hez nem is kell a hangfal, "csak" a telefonokhoz, és laptopokhoz. (Ma még átbeszéljük a témát.) Ahogy olvastam, előbbieknél tökéletesen működik is a CCA az összes zenés appban, meg a sima lejátszókban is, viszont a Windows 10-es notebook-oknál nem találtam hivatalos megoldást arra, hogy a helyi zenéket egy akármilyen, tetszőleges lejátszóban elindítva is a CCA-ra küldje wifin keresztül.
Egy kis keresgélés után viszont megtaláltam ezt a magánakciót, ami kicsit utánaolvasva egész jól működik is. Lehet, hogy már nem tartozik szorosan a topik témájához, de van esetleg ezzel a segédprogrammal kapcsolatban tapasztalata valakinek?
Egyébként hogy lehet az, hogy nincs erre official Google megoldás? Mármint azon kívül, hogy használj Chrome-ot zenelejátszásra is, és abból cast-old ki a hangot a CCA-ra?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
SunMount3r
nagyúr
Én már körbe jártam némileg a témát. A média file-ok megosztását kell belőni Win-en (gyak. a DLNA-t) és BubblePnP-vel telóról onnan lehet egyenesen ráküldeni a CCA-ra (a teló itt csak távvezérlő).
Van Win-re rakható szerver változata is, de ebben nem mélyültem még el, hogyan és miként működik, de pl. a Foobar-ba is beépülhet, ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Lehet de nem biztos, hogy keversz. Anno egy amazonos Logilink UA0211 helyett döntöttem a musi 01 mk2 mellett mivel az volt aprón és a logilink beszállítása bizonytalan volt.
Nincs kizárva, szoktam rendelni ebayről is és aliról is de az itthoni beszerzést jobban preferálom. Éppen van egy HD aprón, ezért ötlött fel bennem a gondolat újra, hogy meg kéne próbálni de már anno is a HD-val szemben választottam inkább a musit a hangja miatt. Árban max. 30k-ig mennék el. Az Onyxot még a driver miatt nem zárnám ki ha az stabil, probléma mentes és megvan mögötte a gyártói support.
Viszont! Szerinted [ez] az ár igaz lehet a musi 01 mk2-re? Ha így van és így lement az ára akkor nem válok meg tőle. Le is jegeltem a hirdetésem miután megláttam ezt és neki gyürkőztem újra a driver install próbálkozásoknak. A 4.2.1.0-t sikerült felküzdenem és úgy tűnik, hogy stabil de még nem merem elkiabálni!
-
J97
tag
válasz SunMount3r #46430 üzenetére
Én 20-ért jutottam hozzá innen apróról. Pár éve még valamivel húszezer fölött árulták őket ebayen, legalábbis én így emlékszem. Elkótyavetyélni azért nem akarom, mert tetszik a hangja és linux alatt problémamentes. Kár, hogy win alatt nem lehetett ezt megoldani és tökölni kell a drivereivel! A vámmal viszont nem számoltam!
Sajna 04 MX-et nem hallottam még, én is kíváncsi lennék rá.
-
SunMount3r
nagyúr
A 04 MX esetén én is driver/firmware mizériától félek. Ami itt írnak róla az kész "rémálom". Meg azokon a linkeken szereplő file-ok között sem értem, hogyan kellene kiigazodni, össze-vissza van az egész. Nem félek egy kis mókolástól, de ez már eléggé "zagyva".
Win10-hez állítólag már nem kell mókolni hozzá, de nekem még épp Win7-hez kellene.
Pedig, ha tényleg annyival jobb egy X-Fi HD-nél, lehet a végén csak megkockáztatom...
-
jozsef83
tag
Köszönöm srácok a segítséget!
Elmentem és személyesen meghallgattam a felhozatalt a Friendly House és a Hit Space-ben. Ami nagyon tetszett:
1. Adam Audio T5V nálam ő a number one.
2. Tannoy Reveal 502 tényleg nagyon jó.
3. Meckie Mr 524Ezt a hármat emelném ki ami az én füleimnek nagyon tetszett. Szóval ezek közül fogok választani.
Tényleg érdemes elmenni ezekre a helyekre és meghallgatni személyesen, hogy mindenki saját maga hallhassa ezeket a szépségeket élőben. -
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ilyen bluetooth-os audió adapterekkel?
Zenehallgatáshoz, filmnézéshez kéne, csak félek, hogy késne a hang.
Konktrétan a tp-link ha100 készülékre gondolok.
Esetleg egy ilyen kínai csoda jobb lenne? [link][ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz krisz4b70 #46435 üzenetére
Ha nem akarod a lejátszó programban állítani a hang csúszását (ingyen van ), akkor aptx-LL képpes adóra és vevőre van szükséged. Az uGreen a hülye neve ellenére a normális kínai cuccok közé tartozik. Ha kell a LowLatency, akkor ez megérhet egy próbát.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
krisz4b70
aktív tag
válasz pulutodurumo #46437 üzenetére
Megpróbálkozok akkor egy ilyennel. Köszi a választ!
-
Tannen
tag
Sziasztok, vettem egy Genius 1250-t, de a kis polcra, ahová szánom, csak fektetve fér be.
Adódik-e valami hangzásbeli, illetve használatbeli hátrány a fektetett helyzetből? -
smiti
veterán
Sziasztok!
Nem teljesen ide passzoló kérdés, de szerintem itt is elfér. Milyen RCA kábelt ajánlanátok egy Alesis Elevate 5 MKII és egy Creative Sound Blaster X-Fi HD hangkártya közé ? Jó lenne ha 10k alatt maradna és szerintem elég lenne egy 50-60cm-es darab is.
-
RetepNyaraB
veterán
A legolcsóbbat a MM alsó polcáról. Aztán, ha úgy érzed rengeteget hagy a cuccban, még mindig beruházhatsz.
A legolcsóbb és a vakteszttel bizonyítva már hallhatóan jobb között legalább egy nulla árkülönbség van, a többi fele pedig placebo akkor is, ha elismerem, hogy analóg jelátvitelben van különbség a közvetítő út minőségét illetően.
Egyébként ugyanott pár polccal odébb van Inakustik kábel, az - bár túlárazott - de elfogadható. Esetleg ez az Audioquest.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AMDFan
addikt
-
smiti
veterán
Köszönöm mindhármótoknak, igyekszem megfogadni a tanácsotokat!
Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy jobban nem fog szólni, de viszont azt szeretném elkerülni, hogy a 30 filléres kábel viszont rontson rajta.
A másik ok, ami miatt kellene a kábel, hogy itt az asztalon és környékén rengeteg elektromos kábel van és jó lenne, ha nem szedne össze elektromos zavarokat.A QED és az AudioQuest mellet még az Oehlbach Beat! és NF1 Mastert nézegetem.
-
Ha nem akarod, hogy a kábel összeszedjen zajokat, akkor szimmetrikus kábel kell, ami csak komolyabb monitoroknál opció. De a zaj összeszedése inkább hosszú kábeleknél probléma, s ott sem mindig.
Számít pl a forrás is. Ha onnan jön a zaj, akkor lehet bármilyen kábeled, át fog menni.
Lényeg: a kábel nem csodaszer, a problémák lényegi részét nem a kábel okozza vagy oldja meg.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest