Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy hangfalat és ezt az alábbit néztem ki.
Energy Sistem Multiroom Tower Wi-Fi (426775) Aktív hangfal
Max. 40eFt -ot szeretnék költeni rá,
Konyhában lenne használva, beállítva a sarokba, illetve kertbe vinném még ki adott alkalmaknál.
Ár/érték arányban mennyire járnék jól egy ilyennel?
Esetleg van vkinek tapasztalata ezzel?Köszönöm a választ,
PetiEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
dzsi23
addikt
válasz Toncsi #47902 üzenetére
De ez akkus, nem? Gondolom, ez is számít, ha erre esett a választás. Bár sem kábelről, sem akkuról nincs szó sehol sem, szal fogalmam sincs (jó nagy akksi kellene bele). Persze, azt én is meg merem kockáztatni, hogy az Edifier jobban szól, nem sokat várnék ettől az Energy Sistemtől (1.5" magas, 2x4" közép, 4" mély...), de még nem hallottam, szal ki tudja.
Reklámfotókon párban is látom, de nem hiszem, hogy jó megoldás lehet párba állítani külön-külön bluetooth csatlakozással.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
Egy olyan érdekes probléma adódót hogy van egy Solo 7C hangfalpár...van hozzá egy Sound Blaster Z hangkártya ...RCA kábellel össze kötve...mostanában zene vagy film vagy játék közbe egy kicsit néha berecseg a hangfal.. kábelek ki húz ...majd vissza és hiba ideig óráig nyugiban van..aztán megint elő jön...
milyen kábelre érdemes cserélni?
Esetleg lehet az a baj hogy több kábel is megy egymáshoz közel az asztal mögött( monitor, bill. egér...táp kábelek..stb) ?WOT: kissio
-
Dr.Én
veterán
válasz pulutodurumo #47909 üzenetére
Na arra nem gondoltam....hoppá...várom majd még többiek tanácsát is...
WOT: kissio
-
Első körben kapcsold ki a hangkártyának az összes ilyen "hangzásjavító" csodáját, mert simán lehet, hogy ez okozza. De ha rám hallgatsz, akkor függetlenül attól hogy ez okozza-e a problémát, többet nem is használod, mert csak ront a hangon. Persze, jobbnak tűnik vele, de ennek a minőséghez nem sok köze van, kb olyan, amikor a TV-n feltolod az égbe a szaturációt meg a kontrasztot.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Van egy 2.0-ás hangfalszett (Genius SP-HF1250B) és a gyári kábeleit szeretném lecserélni első körben a 1.5m-es 2x RCA apa Jack apa kábel helyett vettem egy 3m-es Hama kábelt innen és azt tapasztaltam hogy zúg vele a hangfal. Ez egy árnyékolt vezeték és mivel dupla olyan hosszú vastagabb is mint a gyári. Nem hiszem el h a mai világban ilyenekkel kell sz@rakodni és nem működnek normálisan a dolgok.
Van videó is az esetről akit esetleg érdekel.
Szerintetek visszaveszik a boltba a kábelt? Milyet kéne venni helyette?[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz #95152384 #47918 üzenetére
Nem vagyok nagy videós amúgy de itt nem is a képi világ a lényeg. (Amúgy szar a hozzáférés a tvhez mivel a falon van, ezért a szenvedés mikor bemászok mögé; a teló mikrofonját mikor odarakom a hangfalhoz akkor se jó a kép tudom) De a hang a fontos itt. Alapból a videó alatt is van egy nagyon halk "sistergés" vagy "nesz" nem tudom minek mondjam de hallható a különbség mikor a hangfal zúgás van jelen.
Volt még Viva márkás kábel is na az nekem noname a Hamaval ellentétben... Azt hittem ez jó lesz. -
Albigator
őstag
válasz SunMount3r #47920 üzenetére
Értem köszi. Csak most nem akarok már rendelni. Bemenni az üzletbe gyors és megvenni.
Ebben a boltban van még ugyanolyan Hama kábel ami aranyozott végű persze drágábban, az lehet h jó lenne?2.4szeres ár a másikhoz képest.
-
TeebyKay
őstag
válasz gubabela #31426 üzenetére
Sziasztok!
Elszállt a ledje és a hangja is elszaródott a Genius hf1250b hangfalamnak, ezért mérgemben szétkaptam, csak azt nem jegyeztem meg hogy a lapról leforrasztott fekete-piros vezeték párból melyik ment a pozitív és melyik a negatív csatlakozásra. Tudja valaki fejből aki szedett már szét ilyet, vagy okozhatok kárt ha próba szerencse alapon bekötöm így, aztán ha nem jó akkor fordítva?
A kommentben amire válaszoltam van egy kép a belsejéről és az 1-es számmal jelölt vezetékről beszélek.
Tibor
-
TeebyKay
őstag
válasz gubabela #47923 üzenetére
Köszönöm, az a baj, hogy a membránt látni nem látom, mert az plusz egy fa réteg alá van beragasztva, nem tudom máshogy meg lehet-e figyelni, de bekötöm ahogy javasoltad.
Egyébként aki szedte már szét ezt a hangfalat, másnak is teljesen gány a belseje? Mindenfele szétfolyt ragasztó kupacok, kötegelővel odarögzített műanyag lapka, az egész belső rész undormányul néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz TeebyKay #47924 üzenetére
A hangszóróvèdő leszedhető, ha jól rèmlik, így előről nèzve könnyen megfigyelhető a membrán mozgása. Az a lènyeg, hogy ha a másfèl voltos elem pozitív pólusát a helyes vezetèkhez èrinted, (a másik vezetèk legyen az elem negatív pólusán)akkor a hangszóró előre felè tèr ki, ellenkező esetben hátra felè mozdul (befelè, a doboz irányába). Egyèbkènt ezeknek a belseje ebben a kategóriában mindnek ilyen, nem kell vele foglalkozni.
-
TeebyKay
őstag
válasz TeebyKay #47926 üzenetére
És sikerült helyrehozni a hangfalat, jeee
Összességében bizonytalan vagyok, hol volt a probléma, mivel a led nem világított, és nem szólt az összes hangsáv (pl énekesek hangját nem hallottam némelyik zenében), lehet, hogy csak a két lapkát összekötő csatlakozó érintkezésében volt gond? Az az egyetlen több eres kábel a hangfal belsejében amit találtam.
-
Albigator
őstag
válasz #95152384 #47931 üzenetére
Mivel nem vagyok otthon a témában gondoltam itt kicsit bővebb felvilágosítást is kapok.
Próbáltunk azóta több kábelt is (bátyám hozott rövidet, hosszút) és megvettem (becseréltem) az aranyozott Hamát is. Gagyi kábel ha rövid nem zúg (gerjed) csak nagyon minimális szinten ami alig hallható amikor odarakom a fülem. Hosszabb kábelek 3m+ már zúgnak sajnos. A euronicsos eladó/ügyfélszolgálatos is azt mondta, lehet a hangfal nem bírja. Most már én is úgy gondolom h ez lehet az oka. Tök mindegy milyen minőségi kábelt vennék úgy érzem...
Ez a SP-HF1250B 2.0 Genius igen népszerű termék (ák szerint) de kb alsókategória, esetleg a közép alja kb. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Albigator #47932 üzenetére
Írtam én 3m-es Speaka kábelt rendeltem hozzá. Olyat pont már nem lehet, most ilyen van helyette a shop-ban.
És ez még össze van dugva pluszba egy ilyennel is, ami a média lejátszómból jön ki. Sose dugdostam közel hozzá a fejem, filmezéshez használjuk és másfél-1,75m távolságról sose zúgott, a hangerő a Genius-on kb. 13 órára van tekerve.[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Albigator #47932 üzenetére
Alsókategória, le is van írva az ajánlóban, hogy "legalsó", de nem a hangfalallal van a baj. Nekem egy egész műhely üzemel arról a konnektorról (10+ cucc bedugva, jelkábel és 220-as kábel egymásra csavarodva), ahol a hangfal volt, semmi zúgás a 2 forintos gyári kábellel. A Hamát meg hagyjuk, valamiért fennmaradt a neve. Az aranyozott cucc se garancia semmire, főleg ha búg valami, semmi köze hozzá. Inkább földhurok. Az Euronics ügyfélszolgálatos se értem, hogy jön ide, hogy ő mit mondott. Ő egy betanított droid, ha értene hozzá, nem üfsz-en dolgozna. Elég valószínű. hogy tudnék adni olyan kábelt, amivel nem zúgna, ha tényleg a kábelen múlik. Abból egyébként 4800 Ft 3m, szerelési díjat nem számítva.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Albigator
őstag
válasz SunMount3r #47933 üzenetére
Bocs elkerülte a figyelmemet h neked is ilyen hangfalad van...
Kiegészítés, vagyis inkább helyesbítés következik:
A gyári 1.5m-es kábellel és másik kicsi kábellel is zúg: nagyon de nagyon picit ami a videóban nem is hallatszódik, emberi füllel is ha csak odarakom a fülemet a hangfalhoz közvetlen éppen észlelhető de ez nem zavaró egyáltalán.
Úgy gondoltam h a hosszabb kábelnek van köze ehhez, ami sokkal jobban felerősiti a gerjedést valamiért ami már távolabbról is hallható és zavaró egyértelműen. A hang fel van tekerve majdnem maxra "órás hasonlattal élve" kb 3:30-4:00 körülire van csavarva.A földhurok meg sajnos esélyes, h jelen van az adott szobában.
Az érintett hangfal hozzá van dugva ugyebár egy okos tv-hez. A tv egy routerhez és egy laptophoz (HDMI - MiniDP kábel). A laptop pedig egy másik 2.1-es hangfalhoz (Genius sw-hf 2.1 1700). Minden egy konnektorból hosszabbítók segítségével. De mikor teszteltem ezt a zúgás dolgot a smart tv nem volt összekötve a fent említett eszközökkel és a hangerő maxra volt húzva.De egy másik helyiségben még durvább a helyzet ilyen szempontból nézve ahol szintén van egy még egy Genius SP-HF1250B amit a gyári kábellel használok de nincs jelen ott se ez a zúgás, csak egy alap halk sistergés. Ott a helyzet most a következő: A hangfal egy tv-hez van dugva, ami pedig egy asztali pc-hez. A gépre rá van dugva egy 5.1-es hangrendszer, még egy tv és 2 monitor.
De komolyan nem hiszem ezt el h ha bemegyek egy tech boltba és leemelem a polcról a legdrágább kábelt ami nem 10+m hanem csak 3m de mégse üzemel megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Albigator #47937 üzenetére
Nekem is kettő van a másik az asztalon a notim-ra dugva (gyári kábellel), na ennek van egy alap "sípolása", de csak a jobb oldali doboznak. Csak akkor hallom, ha közvetlen oda hajolok nagyon közel a fülemmel, máskülönben nem hallatszik és nem is zavaró, még éjszaka sem hallani totál csöndben. Az esetemben föld hurok amúgy az oka, vagy máshonnan zavar be valami elektromos készülék, mert ha arrébb rakom a dobozt kb. 1 méterrel, akkor megszűnik. (Csak ugye az asztal az fix, szóval nem sok lehetőségem van). Szóval lehet, hogy ezek igencsak érzékenyek erre. Próbáld ki elvinni máshova a helyükről, másik szoba stb. és ott teszteld le.
Ha pedig téged sem zavar úgy, ahogy fent leírtam, mer nem olyan hangos, akkor nem érdemes rugózni rajta, ha a hangminőséget amúgy nem befolyásolja. Nyilván 3-4 órára feltekerve azért már kicsit túlzás, olyan hangerőn teszteld, amin hallgatni fogod. De te tudod...
[ Szerkesztve ]
-
geri1111
tag
Studio Monitorhoz mit javasoltok rezgés csillapítót? (Tannoy Reveal 502)
Iróasztal és a hangfal közé kellene. -
geri1111
tag
Sziasztok.
Rendeltem smsl Sanskrit 10 th dac ot aliexpressrol. Jol értem a leirásban, hogy egyszerre 2 tápot kell neki adni? -
Bodz
nagyúr
válasz geri1111 #47942 üzenetére
Állványok, mindenféle csoda tüskék és alátétek, de mind sokkal drágább, mint a linkelt szivacs. Nyilván egy részük sokkal hatékonyabb is.
Ha usb dac-ként használod a Sanskritot, akkor csak opcionális a táp (bár ajánlott), pc-ről kapja a kakaót, ha csak optikáról vagy koaxról, akkor meg muszáj. Nem adnak hozzá, szóval kell egy 5V-os telefontöltő, esetleg befogod a tv egyik usb portját a célra.
[ Szerkesztve ]
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
30 ezer forint körül szeretnék hangfalat venni PC-hez, Bluetooth, meg távvezérlés meg ilyenek abszolút nem fontosak, egy 6 négyzetméteres hálófülkében az ágy végében lesz a monitor alatt. Az ajánló alapján ebben az ársávban lévő hangfalak nem elérhetőek (r1800TIII) vagy a valóságban drágábbak (T&V de csak a bluetoothost találtam amire nincs szükségem). Külön hangkártyám nincs, nem vagyok egy hatalmas vájtfül sem, lehet hogy olcsóbbat is elég lenne egy ilyen apró helységbe? Ajánljatok légyszi valamit!
Köszönöm!PuMbA: Köszi, könnyen meg lehet győzni arról. hogy kevesebbet is elég költeni
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nemmaradtnév #47945 üzenetére
Genius 1250B elég
-
deakandras
csendes tag
Sziasztok! PC-hez integrált hangkártyához szeretnék alsó kategóriás hangfalat, elsősorban YouTube, Spotify Premium és audió CD-k hallgatásához. Egy kb 15 éves Genius SP-F120 szettet váltana, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim. Nézegettem a Genus SP-HF160-at, de kicsit tartok attól, hogy többen panaszkodnak alapzajra. Mivel hátul van a főkapcsoló, ezért zavaró lenne folyton kapcsolgatni miatta. Az előlapi audió kivezetés hiányozni fog, mert sokat használok fejhallgatót. Érdekelne, ha van ilyen alternatíva. Ami még szimpatikus az a szövet előlap, többek között porvédelmi szempontból.
Ugyanakkor csábít a Genius SP-HF1250B is, annyi jót olvasok róla. Annyi pénzt még hajlandó vagyok áldozni rá, ha az SP-HF160 tégleg zajos. Az előlapi Line In-t használhatnám discman-nel ugyanolyan hangminőséggel, mintha hátra kötném? Ugyanolyan 3.5mm jacken jön ki a jel, mint a PC-ből. Remek lenne, ha hagyhatnám az RCA-t a PC-be kötve, és a discmant meg ha használom, előre kötném. Ha nem, vajon mi a célja a Line In-nek? Ha igen, mire figyeljek a kábelválasztásnál? A válaszokat előre köszönöm.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz deakandras #47947 üzenetére
Ahogy itt olvasom és személyes tapasztalat is, hogy azért a SP-HF1250B is hajlamos az alapzajolásra, de ennek legtöbbször valami környezeti elektromos bezavarás, vagy földhurok az oka. Csak annyi, hogy nem biztos, hogy nálad se lesz majd ilyen. Ja és elég friss infó (olvass vissza), hogy állítólag a kábelekre is kényes, amitől szintén "kaphat" alapzajt.
Én Speaka kábelekkel használom, úgy nincs alapzaj, de biztos jó (ha nem jobb) még a Klotz is. Ezek még talán "árban" vannak a hangfalhoz képest is.
[ Szerkesztve ]
-
samu2062
aktív tag
A 160-on, nincs is kapcsoló. Legalább is az enyémen nincs, így gondolom a többin sem. Telefontöltővel használom, de nincs alapzaja. Igaz, panelban.
Szerintem ruházz be egy 1250b-re, bőven megéri. Ez utóbbi is háklis a közelében lévő routerre például, de orvosolható, hogy távolabb rakod tőle. Én úgy vettem észre, hogy nincs különbség minőségre a hátlapi rca és az előlapi jack között. Azt viszont tudom javasolni, hogy egyszerre csak az egyiket használd, mert bezavarhatnak egymásnak. Tehát ha bedugsz valamit az előlapi jack-be, akkor hátul húzd addig ki az rca-t. -
Bodz
nagyúr
Legyen a 1250B, sokkal jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest