Új hozzászólás Aktív témák

  • J97

    tag

    Előfordul, hogy időnként rám tör a hangmánia. Most az M-Audio DAC volt a trigger. Elkezdtem szórakozni egy [online tone generátorral]. Amit megfigyeltem, hogy 130 Hz-nél és 400 Hz -nél van egy szép nagy kiemelés. 130 Hz-nél a leghangosabb.

    Évek óta nem szórakoztam ilyesmivel, így most csak próbálok találgatni mi okozhatja. Az ismert számomra is, hogy az elhelyezésnek lehetnek ilyen hatásai, így én erre tippelnék főleg annak tudatában ahogy jelenleg el vannak helyezve a hangfalak.

    Sajnos a jelenlegi albiban nem nagyon férnek a BX5-ök sem. Egy 120-as asztalon van a falhoz rátolva. (kb. 5 cm a távolság) Így is közel érzem magamhoz őket, előrébb húzni nem nagyon szeretném, az asztalon is elvenné azt a kevéske helyet no meg még közelebb lenne a fülemhez. Asztalt sem tudom távolabb húzni a faltól. A 140-es ágy, bútorok, asztalok betöltik ezt a kis 15 nm-es lyukat, így is csak ösvények vannak a közlekedésre! Pesten eléggé elfajultak az albi árak, párommal ketten béreljük ezt a kis garzont egy vagyonért. Ennél nagyobb lakásba való költözés az árak miatt nem megoldott. Megoldást viszont szeretnék találni az elhelyezésre!

    A hangfalak [ilyen] asztali állványon vannak.

    Első gondolat valamilyen akusztikai szivacs a falra a hangfalak mögé. Segíthet?

    Második kevésbé preferált lehetőség pedig a BX5 pár kisebbre cserélése. Szemeztem az iLoud-al is de drága is meg nem is tudom, fizetni többet azért, hogy visszalépés legyen a BX5-höz képest hangban! Esetleg Crea T10 vagy Tascam VL-S3 + valami jobb fejhallgatóra való áttérés. - Jelenlegi egy Sennheiser HD 451, leginkább a kis súlya és kényelme miatt, hogy több óra elteltével se legyen irritáló a viselése. Valami ilyesmit kellene találnom a jobb hangú társai között is ha ezen megoldás mellett döntenék. Tehát a Shure SRH 440-nek hiába tetszik a hangja ha kényelmetlen hosszabb idő elteltével.

    Vagy marad minden ugyanígy és hallgatom kiemeléssel a zenét. :D Végülis egy éve így van már.

    Vélemény?

    Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

Új hozzászólás Aktív témák