Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newmoonlight

    senior tag

    válasz alphamooncam #39817 üzenetére

    (#39817) alphamooncam:

    1. Hát, az a TESA-szalag elég bivaly. 19mm széles és 50kg/m a tapadási ereje. A tartó "L"-szelvénye 18cm hosszú. Ha nem 1-1, hanem (egymás fölé) 2-2 csíkot teszek, akkor összesen (7cm hosszban) elvileg 36kg a tapadási erő, ami fellógatva(!) is megtartana ilyen súlyt. A Mackie pedig csak 10 kg, ráadásul nem a levegőben lógva tartja a TESA, hanem csak egy kétoldali vályúból való kicsúszás ellen. Tehát még túlbiztosítottnak is tűnik. (Szerintem még kitépni sem lenne egyszerű a helyéről.) Más kérdés, hogy a rezgéstől mit csinál, de legfeljebb egy ellenőrző vonallal bejelölöm a helyzetét és pár nap után ránézek, hogy van-e elmozdulás.

    2. Nincs szívem megfúrni a Mackie-t. Mondjuk alulról (az L-szelvény alsó oldalán is van 2-2 furat) bele lehetne engedni valami kis átmérőjű pozdorjacsavart. (A kutyát nem zavarná a doboz alján az a 4 lyuk, amit -ha netán ezer év múlva áthelyezném a hangfalakat- le tudnám fedni a Mackie-khez kapott habgumi-talpacskákkal. (Szerintem valami ilyesmi lesz a B-terv, ha a TESA nem bírná.)

    3. Értelek. (Építész vagyok, ránézésre túl van méretezve.) Famenetes műanyag Fischer 14×100-as tipli. (14mm-es furat, benne tipli, benne 10-es csavar. A tartókaron furatán pont átment.) Mint állat... De itt is az lesz, mint a TESA-szalagos rögzítés esetén (ha az lesz), hogy az első napokban kiguvadt szemmel lesem, hogy van-e valami elmozdulás.

    Egyébként én nem is elsősorban a rögzítés miatt kattogok, hanem a rezgések csillapítása miatt. (Mármint, hogy akár az 1-2 mm-re összenyomott TESÁ-n, akár az (alulról) belefúrt csavarokon keresztül mennyi rezgést ad át a konzolnak és mi történik attól. (A konzol mondjuk hiába adja át a rezgést a falnak, azzal nem fog történni semmi.)

    (#39816) duo: Uhhh... Ketszi macerásnak tűnik. (Bár biztos jó lenne.)

    “Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

Új hozzászólás Aktív témák