Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Tomacko #33816 üzenetére

    Milyen Magnat doboz? Az a 35 Hz elég nagyon nagy valószínűséggel ordas nagy kamu. Nekem is volt anno Z-2300-am ami állítólag addig ment le. Hát, jó ha 40 Hz volt az, de az is milyen. :DDD Sub epenis meterrel tudod lemérni egyébként egyszerűen, külső eszköz nélkül, csak fülre, hogy hol az alja. Lehet meg fogsz lepődni. :) Persze nem csak az számít, hogy mi meddig megy le, hanem az, hogy milyen minőségben (dinamika, stb) s karakterisztikával (kiemelés), s akkor ez csak a szub. Meg mindent kell meghallgatni, az a biztos.

    Hallgattam én is rock / metált anno, pl Rammsteint (mondjuk az industrial), s oda bizony kell a mély. Egyáltalán nem állítom, hogy erre a vonalra nem szükséges jó cucc, sőt! A rockzene szerintem pont az, ami talán a legtöbbet igényli, mivel vannak torzított és tiszta hangok is, ezeket pedig szépen kell megszólaltatni egymás mellett, amikor először hallgattam ilyet stúdió monitoron, leesett az állam. :) Nálam egy ideje drum'n'bass megy, annál is ilyesmi a helyzet. Igazából kb minden zenével így van legyen az elektronikus vagy akusztika, annyi a követelmény, hogy technikailag igényesen legyen összedobva (nem a flac-ról beszélek).

    Rock / metál vonalon én csak annyi állítok, hogy általában a közép számít igazán, abból mindenképp kell neki egy minőségi minimum. DnB-nél meg az az elsődleges, hogy az alja meglegyen. Persze az a legjobb, ha minden rendben van, csak ez általában nem szokott beleférni a keretbe, így kompromisszumot kell kötni, különböző stílusoknál más-más lehet a jó választás.

    Ja és egyébként én is zenéltem (zongora, gitár), illetve most DAW-ozok, didzséjkedem amatőr szinten, szóval szerintem van kis hangtechnikai és zenei tapasztalatom is. :B

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák