Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • foosballfun

    tag

    válasz #24536576 #24718 üzenetére

    Degeczi szépen leírta, hogy miért is nem az igaziak ezek az olcsó 5.1-ek.
    Annyival tudnám kiegészíteni, hogy nekem is van itthon egy régi Genius 3600-am, 16 centis hangszóróval a "mélyládában". A szatellitek pedig kb. akkorák mint egy Edifier R1600T. Mégis, sokkal élvezetesebb filmet nézni az Edifieren. Az a mélynyomónak nevezett valami a Geniusban csak brummogni tud. Persze élvezni lehet azt, ha csak azt akarod elérni, hogy remegjen minden, de mondjuk akkor nem értesz semmit a szövegből, vagy a háttérhangokból, mivel elnyomja az összes többi hangot.
    Hallottam már majdnem milliós értékű 5.1-et összerakva. Szép nagy álló hangfalakkal, 8 inches mélyekkel, 30+ m2-es szobában. A mélyládában ott csak egy 20centis hangszóró volt (8 inch), és totál fölöslegesnek éreztem, mivel a két front mindent megszólaltatott, és ütött is ahogy azt kell. Sajnos nagyobb mélynyomóval nem tudtam meghallgatni, pedig biztos hatalmas élmény lett volna. De így sem igazán tűnt fel a hiánya.
    Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy szerintem a mélynyomónak nincs létjogosultsága ilyen árkategóriában, sőt még feljebb sem mindig indokolt. Kevés pénzből mindenképp 2.0 filmre, zenére pedig mindenképpen!

Új hozzászólás Aktív témák