Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Cub3
csendes tag
Hali.
Véleményt szeretnék kérni, hogy egy használt, de tökéletes állapotú Modecom HF-40 vagy egy új 1250B mellett döntsek-e? Árban megegyeznek.
Vegyes műfajú zenehallgatásra és filmnézésre használnám egy kb. 15m2-es szobában.
Én inkább hajlanék a Modecom felé kinézet alapján, de gondoltam megkérdezem a szakikat."Be van fejezve a nagy mű, igen! Az alkotó forog, a gép pihen..."
-
B1T3
addikt
válasz Mr.Cub3 #24901 üzenetére
Ha a filmezés is szempont, akkor a specifikációk alapján a Modecom felé hajlanék. Hangsúlyozom, csak a specifikációkat tekintve, mivel nem sok tapasztalat van itt erről a modellről (a 24-es és a 32-es terjedt el anno). Gondolom, az 5,25"-es mélyközép hangszórók (a Genius 4"-esével szemben) némileg mélyebbre le tudnak menni, ami jól jöhet; kérdés, milyen a hangkép összességében, ami alapján a Geniusszal pl. nem lehet annyira mellényúlni, ha ebben az árkategóriában keresgélünk.
-
Mr.Cub3
csendes tag
Valóban, 24-es tesztjéből és a hangszóró méretekből ítélve hasonló lehet 1250X-hez.
Épp ezért tartok picit a 1250B-től. Mivel olvastam 1-2 helyen, hogy gyengébb az elődeihez képest.
De sajnos nincs lehetőségem vásárlás előtt letesztelni egyiket sem."Be van fejezve a nagy mű, igen! Az alkotó forog, a gép pihen..."
-
L4mie
veterán
Üdv az Uraknak,
Stereo hifimet átraktam a TV re, így a PC hez szükségem lenne egy hangrendszerre, gondoltam nem szeretnék vagyonokat költeni, de a hangminőség számít bár nem vagyok vájt-fülű, szóval számít de nem annyira.
első körben ezt néztem ki,
[link]
fontos hogy távirányítható legyen, ez alat csak ezt találtam, de erről semmi infóm
[link]Kérdés, hogy 25-30k-ig mit ajánlatok PC re kötve, főleg játékra, youtube zenére, némi filmezésre?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
szeva000
addikt
Hi!
A nagyon szeretett Edifier R1900TII-t akarnám leváltani valami távirányítós típusra.Létezik normális minőségben(de még egy megfizethető kategória) valami sztereó hangfalszett amin esetleg még van egy optikai bemenet is az analóg bemenet és a távirányító mellett?
[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
van egy asztali PC-m, meg egy Logitech 2.1 hangszóróm.
Namost rá szeretném kötni a Panasonic Hifimre úgy hogy a Logitech is működjön meg a Hifi is.
De ha még egy Jack dugót rádugok a gépemre akkor az egyik Jack-et lelövi, tehát vagy hifin vagy a kis hangszórón tudom hallgatni a zenét.
Megoldható-e valahogyan az, hogy mindkét eszközről egyszerre szóljon a zene?
Van Jack és RCI bemenet a hifin, de a gépemen csak 2 Jack kimenet van -
Mobil87
tag
Üdv!
LEnne egy olyan kérdésem hogy ti milyen 2.1 es hangfalszetett ajánlanátok egy kicsi szobába , zene és film halgatásra?
Mi a véleményetek erről ? Genius 2.1 SW-HF 1700 -
-
Francia91
veterán
válasz Mobil87 #24913 üzenetére
Nekem csak 40k felettivel vannak személyes tapasztalataim. Viszont a Genius 1250B-t itt a topikban dícsérik és ajánlják, ha tudsz, akkor hallgass meg egy olyat valahol élőben. Több konkrét ötletem nincs
Viszont személyes tapasztalatból mondom, hogy akármilyen x.1 rendszeren zenét hallgatni nem a legjobb... Zenére 2.0, és kész! Szerintem
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
zedcon
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik szól tisztábban a közép és magas hangtartományban a Genius 1250B vagy Genius SP-HF 1800A?
Melyik a jobb vétel? Meleg hangja van ezeknek a termékeknek vagy fémes technós?
Köszi
Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)
-
Vegadog
tag
Üdv,
segítsetek légyszi', egy Logitech Z-4 leváltását tervezem, egy Denon SCN-5 hangfalat néztem ki, de nem tudom, megéri-e a többletkiadás az általatok többször kiajánlott és az összefoglalóban is méltatott Genius SP-HF1250B-hez képest.Zenehalgatáshoz kéne, hangzásbeállításban nem vagyok nagy májer, audiofil sem vagyok, csak szeretek zenét hallgatni, most legújabban Klaus Schulzét.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Shingen #24919 üzenetére
És ki fogja visszahelyezni az állát a helyére, amikor megjön a futár a várva várt dobozzal, kinyitja, és azt tapasztalja, hogy ez még így nem fog működni?
Azok a Denon dobozok passzív dobozok. Erősítőt igényelnek. A Denon által hozzájuk ajánlott erősítő a dobozok árának duplájába kerül még pluszban, de természetesen más erősítőkel is ki lehet csikarni hangot belőlük. Önmagukban nem fognak működni.
Nagyon felhígult ez a pop szakma újonnan...
(#24920) Vegadog:
Nem ezeket a dobozokat keresed, és nem akarsz halálpálcát eladni. Mész és átgondolod a témát.
Egyébként sem ezeket a dobozokat kéne választani ennyi pénzért, akkor sem, ha passzívat keresnél, de neked minden bizonnyal az aktív lesz a megfelelő. Ha ilyen árban keresgélsz, akkor a topik összefoglalójában találsz ajánlott aktív szetteket a Genius 1250B-n túl is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
jelenleg genius 1700-at használok, de nem a legjobb a mély hangzása, alacsony hangerőn pedig szinte semmi. Olvasgattam, hogy árban és teljesítményben a thonet-vander elég jó, illetve alacsony hangerőn az alábbi két típusa hogy teljesít? (magas hangerőn kopog vagy normálisan szól?)
Kérdezném, hogy mennyire lenne előrelépés a Dass/Laut(nem tudok rájönni mi a különbség) cucc? árban 20k lenne a plafon (alternatívának a ratselt láttam itt a fórumon, de annyit már nem szeretnék rászánni.)Tudom, hogy ettől a kategóriától nem lehet elvárni, hogy mindent tudjon, de ezen az áron a legjobb !2.1!-et szeretném.
Előre is köszönöm! -
Shingen
addikt
Hali!
Szeretném megkérdezni elsősorban dudika10, hogy ha vesz az ember egy új hangfalat írtátok van annak is bejáratása.
Ez hogyan történik?Pl. mikor megveszi az ember akkor 2 hétig max 30% hangerőn szólaltatja meg, meg a basszus potiját csak kicsit tekeri fel?
Vagy hogyan?Illetve ha valaki ráadja a zsír új hangfalra a hangerőt pl. házi buli, akkor az milyen károsodást szenved?
Köszi!
風林火山
-
Rathrol
aktív tag
válasz Shingen #24927 üzenetére
Gondolom a membrán még elég kemény, ezért kell "puhítani" hogy bírja a magas basszust és sokkal lágyabb is lesz idővel így, mert a zsír új hangfalnál kirepedezhet és később kiszakadhat ha nincs bejáratva rendesen?! De ezt csak én gondolom így, majd kijavítanak!
Amúgy én Kürbis a bass max tekertem de a hangerőt 40% felett NEM ment, remélem jó csináltam ezt a bejáratást! Bár újonnan elég genyóság hogy mikor kiveszed a dobozból alapból csutkára van tekerve minden, aztán ha meg beüzemeltetném és előtte nem venném ezt észre....bele se merek gondolni!
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
irodai gépemhez szeretnék majd 2.0 vagy 2.1-es hangszorót vásárolni. Skyp a Németekkel és rádió hallgatás lesz a fő feladata. Olyat szeretnék amiben van külön magas sugárzó is.
A következőket néztem ki:
vagy
http://ipon.hu/webshop/product/genius_sp_hf_500a/128631
esetleg:
http://ipon.hu/webshop/product/genius_sp_hf_800a_fadoboz/182793 -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Modecom MC-SHF120U téren van valakinek tapasztalata ? Az egyik helyen azt olvasom róla, hogy kevés benne a basszus, a másikon arra panaszkodnak, hogy túl sok, az egyik helyen azt írják, hogy minőségi anyagokból, és jól van összerakva, a másikon pont az ellenkezőjét... Még olyat is olvastam róla, hogy gyengébb a hangja, mint a kisebb modelleké (pl MC-SHF80U), ergo több pénzért kap kevesebbet az ember. Szóval ezek alapján tökre nem tudom hova tenni, mert egymással teljesen ellentmondó véleményeket találok. Már eleve az összefoglalóban lévő lengyel cikk is elég keményen lehúzza.
Na most akkor kinek higgyek ?
Vagy tudtok esetleg más, hasonló 2.0 típust ajánlani, amiről kicsit egybehangzóbban pozitívak a vélemények ? Egy átlag méretű nappaliba szeretném használni zenehallgatásra, max 50.000 Ft-ig mennék el (de azért 40 felett már húzom a számat).
[ Szerkesztve ]
-
zedcon
csendes tag
válasz zedcon #24915 üzenetére
Köszi az infókat amiket írkál mindenki. Levontam a tanulságot, néha/gyakran a rondább kinézet jobb!
Inkább a belépőszintet választom a normális kínai hagok világába és rendeltem egy ilyet az Aquából. Érdekes a Media Marktban duplaanyiba kerül ugyanaz. Tényleg Hülyék akik ott vásárolnak?
Genius 1250B 2.0Vehetnék úgyan jóval drággábat is még ezzel szemeztem:
Thonet & Vander Kürbis (no Bluetoot faxság), de ha nincs semmi mély és tompa, meg dobozos hangja van bejáratás nélkül akkor kell a kutyának. Van nekem otthon Magnat, meg KEF Coda 120-as hangfalam, de azok se kiegyensúlyozottak, az utóbbi drágaságból a alsó-közép hangok durván hiányoznak, dob alig hallatszik. Remélem ez a kis géniusz majd beválik a fürdőszobába ahova szánom és egy jó befeketetés lesz.Pontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)
-
Francia91
veterán
válasz Zsiráfnyál #24930 üzenetére
Nekem ilyen van, meg vagyok vele elégedve. Egy jó hangkártyával karöltve sztem ennyiért jó vétel
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
itouchfan
senior tag
tudom hogy a múltkor is lebeszéltetek róla, meg elolvastam az összefoglalót is, de úgy döntöttem hogy az én igényeimnek nem kell több mint egy Genius SP-M 200, árban is nagyon jó, szóval szerintem meg fogom rendelni. a monitor és a telefon hangszórónál és a fülhallgatónál csak jobb lehet
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Francia91 #24933 üzenetére
Az a baj, hogy kb fele-fele az elégedett, és elégedetlen tapasztalatok aránya, ez pedig egy 40 ezres tételnél szerintem nagyon alacsony. Nem tartom kizártnak, hogy tényleg tök jó hangfal, de így, hogy minden második cikk alapvető minőségi hibákról panaszkodik, nem merem megrendelni.
Alapvetően ezt a hármat néztem át tüzetesebben, de annyira ellentmondóak és/vagy ritkák a tesztek, hogy teljesen tanácstalan vagyok. Meghallgatni meg sajnos nincs lehetőségem, mert Pécsen ha jól látom, egyik sem kapható.
T&V Kugel
- Ennél az a gyanús, hogy kb egy árva cikket se találok róla, ha meg mégis, az szinte kizárólag orosz. Ha tök jó vétel lenne, gondolom azért csak beszélnének róla az emberek. Plusz ha jól tudom, egy az egyben a Modecom másolata, csak drágábban, németnek álcázva, ergo nekem eléggé úgy hangzik, mint egy eleve vegyes értékeléseket szerző típus felárazott másolata. A kisebb modelljeiket mindenhol dicsérik, de a Kugel-t alig említik.Modecom MC-SHF120U
- Erről írtam fent is, sokan panaszkodnak alapvető minőségi hibákról, bár erről legalább találok cikkeket, és gyakran dicsérik is, de ugyanannyi cikkben le is húzzák, ami nagyon elbizonytalanít. Több helyen egyenesen azt írják, gyengébb, mint a kisebb testvérei.Microlab Solo 6C
- Erről találom összességében a legtöbb pozitív véleményt, de itt konkrétan még nem sokat hallottam róla. Erről mi a véleményetek ? Használ esetleg valaki ilyet ?Esetleg tud valaki ajánlani ebbe a körbe illő, hasonló típust, ami eddig elkerülte a figyelmemet ?
-
varmi2
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #24936 üzenetére
Nekema 80-s modecom van, és elégedett vagyok a hangjával, bár van hozzá hangkártya is, míg az alaplapi volt, addig nem volt az igazi.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
L4mie
veterán
T&V tarsel-ről nem bírom nem meglátni a hasonlóságot.
[link]ezzel az MC-vel
[link]meglepő a hasonlóság, btw: ezt a MC modellt nem lehet még valahol kapni, ahogy nézem 15k körül volt a végső ára és most ha jól látom a T-V ugyanezt 28 ért árulja O.o
persze simán tévedhetek és csak ugyanúgy néznek ki. az érdekesség, hogy alapból a TV modellt kinéztem magamnak és nagyon tetszett amíg nem írtátok hogy átcsomagolt MC
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zoluska
tag
Ha megnézed, csak felépítésükben hasonlóak.
Az MC és T&V nem egyformák azért, csak egy helyen készülnek, vagy egy helyről legózzák az alkatrészeket. Sok megoldás, kapcsolók, potméterek, hangszórók felépítése egyezik vagy hasonló, de nem teljesen ugyanaz a végtermék. Volt egyébként olyan, ami teljesen egyforma volt (Modecom MC-HF100), de a jelenlegi kínálatban úgy tudom nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
A [Microlab Solo 6C]-ről mit gondoltok ? Most ennek jártam utána kicsit alaposabban, és negatív kritikát szinte nem is látok róla, itt eben a topicban is sokan dícsérik.
Ha esetleg emellett döntenék (most éppen errefelé hajlik a dolog, de hagyom érni legalább egy hétig), hogyan érdemes beszerezni ? Több helyen írták, hogy itthon körülményes, és nem is érdemes, mert jóval drágább, mint külföldön. Tudtok esetleg valami webáruházat mondani, ahonnan érdemes rendelni ? Egyáltalán melyik országban nézelődjek ? Kell a garanciától félnem, vagy a várakozási időn kívül nincs más hátránya ?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
T&V Kürbis?
Zsiráfnyál: Mérések alapján elég mély és magas kiemelős darab a 6C.
[ Szerkesztve ]
-
Bear
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #24930 üzenetére
Szia!
Genius 5.1-ről (még a régi 3600-as) váltottam T&V Kürbis-re, aztán Modecom MC-SHF120U-ra. És egy Genius SP-HF 1255A-t is használunk már néhány éve a családban. A hangkártyám egyébként egy X-FI Platinum. (a csapat )
A 3600-al nem volt különösebb bajom, csak sok helyet foglalt, és 2.1 ként használtam. A hátsó hangszórók és a center mindig le volt halkítva. Így eldöntöttem: csere!
Sokat olvasgattam a témában, de főleg ebben a fórumban informálódtam, ezúton is köszönöm mindenkinek aki segített a döntésben. Sokáig Microlab Solo 6c-t szerettem volna, de azt akkor csak külföldről lehetett volna megvenni, és a szállítás és a garancia kérdésköre is problémás. Illetve a hátsó reflex nyílás sem tetszett igazán, mert nem tudom optimálisan elhelyezni az asztalomon.
Így hát először megvettem a Kürbist (nem a BT-st). Bejáratás után jelentős pozitív hangminőségbeli eltérést a Genius-hoz képest nem éreztem. Inkább este hallgatok zenét, és alacsony hangerőn a mély hang kevés volt, a közép és a magas hangokat éreztem enyhén jobbnak. Nagyobb hangerőn persze megjött a mély is, bár ott meg kissé kopogós volt. Ki és bekapcsoláskor viszont egyáltalán nem volt kattanás, és nem volt búgás bekapcsolt - de lejátszás nélküli - állapotban.
Végül úgy döntöttem próbát teszek a Modecom-al, amit egyáltalán nem bántam meg. Sokkal jobb a tere, a mély hangok lágyabbak és épp elég van belőle, még halkan hallgatva is. És a vezetékes távirányítója is bejön, kényelmesen használható. Amit a Kürbisnél előnyként írtam az itt hátrányként mind jelentkezik: ki és bekapcsoláskor van egy kis koppanás, és teljes csöndben halk búgás is hallható. És én is belefutottam abba, hogy a szövet előlapot nem tudom felhelyezni, mert már alacsony hangerőn is hallhatóan rezonál.
Hogy megvenném-e újra? Bánom, hogy nem ezzel kezdtem, egy csomó felesleges körtől megkíméltem volna magam. Egyébként előny még a 2 év garancia is, míg a Kürbisre 1 van csak.
A T&V Kugel egyébként majdnem ugyanez, csak ott szintén hátul van a reflex nyílás, és drágább minimum 10k-val.
Egyébként szerintem úgyis a te füled fogja eldönteni, hogy tetszik-e amit hallasz vagy nem, ezért azt javaslom, az olvasottak és a képek alapján válaszd ki a neked tetszőt, vedd meg a neten megrendelve, és ha nem tetszik, 14 napon belül kérdés nélkül visszaveszik. Már persze ha nem találsz olyan helyet, ahol élőben is meghallgathatod. De én nem találtam.
-
notafa3
tag
válasz Zsiráfnyál #24940 üzenetére
Google!
Jelenleg iPon-on a legolcsóbb (39.432 Ft)
http://ipon.hu/webshop/product/microlab_solo6c/582510Többieknek is érdekes lehet, mert az iPon már március óta nem forgalmazta, október 16. óta lehet megint rendelni náluk és a többi magyar boltnál jóval olcsóbban árulják, pedig eredetileg náluk is 55 ezer forintba került. (Ezeket az iPon árgrafikonjáról lestem. )
Amúgy megkérdeztem tőlük, a képek ellenére az új, 2014-es verziót árulják(aminek oldalt vannak a potméterei).
kulcsszavak: microlab solo 6c
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A Modecom OEM gyártójánál, a világhírű Musilabnél megtalálod a "Ratsel" eredeti kasztniját
-
t.imi
addikt
Reggelt.
Egy Genius 5050-t cserélnék 2.0, 2.1 rendszerre. Meguntam hogy nem fér el a lábam és tele az asztal fával.
Alaplapi hangkártya lenne használva. Asus m5a97 evo 2.Legtöbbször beszéd hangerőn van használva, 80% játék, 10-10 zene és filmhez, nagyon ritkán van kitekerve a nyaka.
Nem vagyok audiofil, nincsenek túl nagy igényeim, ~20-30Hz-től felfelé legyen meg a freki.
30k körül keresgélek. Eddig ami tetszik Thonet & Vander Ratsel a maga 30Hz induló frekvenciájával. Létezik más alternatíva ebben az árkategóriában?Illetve még egy kérdés. Újabban azt vettem észre, hogy sok film csak 5.1-s hangsávval elérhető, 2.0 lehetőség nincs mint annó.
Megoldható az, hogy egy 5.1-s film sztereóban jusson ki a hangfalra? VLC player, stb? Ehhez végképp hülye vagyokKöszönöm előre is a segítségeteket.
-
t.imi
addikt
válasz Zoluska #24947 üzenetére
Értem. Akkor egy 2.0-val is tudom hozni ezt vagy jobb szintet. Mobilról vagyok, ue gyártónak van 2*5.25" ? felszerelt sztereó doboza 35-ért Elvileg 50hz től szól.
Nem hallottam élőben semmilyen 2.0-t, itt is meg vannak a normális mélyek mint egy ládával kiegészített szettnél?
Természetesen nem 80e + kategóriára gondolok, a genius 5050-m a mérce számomra. -
Zoluska
tag
Ha elolvasod itt az összefoglalót és a hozzászólásokat, akkor látni fogod, hogy mindenkit igyekeznek a 2.0 felé terelni, nem véletlenül. Sokkal természetesebb hangzása lesz. A legtöbb ember nem bánta meg a váltást. Elsőre szokatlan lehet, mert a füled már hozzászokott ahhoz a borzasztó, igénytelen, kiemelt basszushoz, amit egy ilyen 2.1 nyújt. De ha megszoktad a 2.0-t, utána a hideg ki fog rázni az olcsó x.1 rendszerek hangjától. Én a Modecom SHF-80U felé terelnélek a saját tapasztalatom alapján, de sokan ajánlják itt a Kürbist is. Én még nem hallottam, így nem tudom megmondani, hogy van-e olyan, mint a Modecom. Én hallgatok rajta mindent, elektronikus műfajoktól a komolyzenéig, és számomra minden élvezhetően szól rajta. Igaz, én már kinőttem abból a korszakból, mikor a minél erősebb basszust élveztem. Ettől függetlenül kedvelem most is, de a jó basszust nagyon drágán mérik.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz notafa3 #24943 üzenetére
Hű, ez tényleg durva, 55-ről 39... Kösz a tippet !
A Modecom-tól engem főleg ez a bekapcsoláskori recsegés, és alapjáraton való búgás riaszt el. A 40 ezres árkategória egyáltalán nem a skála teteje, de azért itt már nem erre a minőségre számít az ember. Lehet, hogy ettől függetlenül tényleg jól szól, csak látatlanba nehezebben hihető.
Tényleg az lenne a megoldás, ha meghallgatnám mindkettőt, amihez a rendelés és az esetleges elállási jog tűnik az egyetlen megoldásnak, de ezt meg parasztságnak tartom. Nem akarok visszaküldeni semmit, más vásárlókkal szemben érzem kicseszésnek, szóval ez nekem nem járható út.
Ez a -15 ezer Ft azért erősen billenti a mérleget, valószínűleg ide (Solo 6С) fogok kilyukadni, de azért még kicsit nyomozok, meg persze bárki véleményét / javaslatát örömmel fogadom, és az eddigieket is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest