Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
frame>24
addikt
válasz schawo #14381 üzenetére
Szeretném kérdezni, hogy mit jelent a V-karakterisztika ebben a kontextusban? A teljes frekv.-tartományt tekintve erős mélyek és magasak?
Ugyanakkor mit jelent a transzparencia és dinamika?
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
frame>24
addikt
válasz frame>24 #14702 üzenetére
Közben beírtam a google keresőbe, hogy "audiophile vocabulary" és egy idő után az alábbi szógyűjteményt találtam, juhéjj:
szóval azon röhögök, hogy ajánlgatjuk itt egymásnak a fasza cuccokat,miközben nincs egy egységes háttér, hogy mit értünk bizonyos dolgok alatt.
Az egész még a szakzsargon ismerői között is elismerten szubjektív, és évtizedekre visszmenő "zenehallgatási tapszatalaton alapul.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
hoffman_
nagyúr
Ahogy utánaolvastam a plaza market-nek a neten, egy hulladék webshop, csak bosszúságot okozott az vásárlók jó részének, millió+1 oldalt találtam. Két napja keresem őket napi több telefonnal és emailt is küldtem kettőt, semmi. Ha holnapig nem válaszolnak, akkor 6 rongy ide vagy oda, semmisnek veszem az egészet.
Aztán kezdődhet a móka újra. Vagy R1600T 27-ért a pcgear-től, vagy marad az SHF56U...
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
bluyoo
nagyúr
válasz hoffman_ #14704 üzenetére
Sajnálom!
De hogy jobb kedvre derülj:
kb. 20nap kattogás után döntöttem hogy bevállalom a MODE COM MC-SHF80U -t erre elfogyott!
Most pihenek vagy két napot majd "Aztán kezdődhet a móka újra. Vagy R1600T 27-ért a pcgear-től, vagy marad az SHF56U..." Vagy hátha lesz megint olcsóbban.Bazinga!
-
bombibmw
veterán
válasz Something_ #14700 üzenetére
Na látod.3-4 nap kell neki,azután lesz az igazi.Én azt szeretem benne,hogy hiába kicsik a szatellitek,mégis teljes hangképet alkot a nyomóval kiegészülve.Nagyon jó darabGratula hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Sziasztok egy 2.1-es hangrendszert szeretnék a PC-hez. Főleg zenehallgatásra lenne és játékra. 30-35 k-t szánnék rá. Ilyen árban mi a tuti most?
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
Ja igényes zenehallgatást szeretnék. Műfajilag mindenevő vagyok, leszámítva az elektronikus zenét. Bár gondolom nem kapok ablak remegtető basszust egy ilyen monitor hangfaltól, de azért ezeknek sem kell szégyenkezni igaz? Szóval a lényeg, hogy szép mélyet is tudjon adni, legyen hallható hol az eleje és a vége.
Tudom elég szűk az összeg, ezért is keresem a jó ár/érték arányú hangfalat ennyiért. Hangkártya egy X-Fi Xtreme gamer lenne, erre lenne kötve.Hope was the right choice, and it always will be.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14714 üzenetére
De, az R1600T is tud basszusz csinálni, amennyi zenéhez kell, annyit meg főleg. Egy 2.1 döngeti jó, ha valakinek fétise, esetleg filmre. Az R1600 egy jó szett.
Ami most elég új, és a topicban is szóba jött már, de még senkinek nincs, az a:
Modecom SHF56U
Modecom SHF80UEzek jónak tűnnek, de nem ismerjük még őket.
Efölött a Behringer MS40, de az 45k, elég húzós már.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Ma szert tettem egy Artic S361-es 2.1-es csodára a 15-20k-s ligából.
Eddig egy Logitech Z4-et használtam nagy megelégedéssel. Ez valószínűleg ezután majd a TV-re kötve fog szolgálatot teljesíteni.
Egy külföldi teszt
[link]
Pár nyers paraméter:
mélynyomó : 40W
satelitek : 2x18W
Összesen: 76WÉrdekes módon azt írták hogy a basszusa lehetne erősebb is, szerintem meg pont a basszussal semmi gond, a magasak azok benne, amik kicsit tompábbak nekem összevetve a Z4-el. Nekem a Z4 magas és közepes hangjai jobban tetszenek. Alacsonyabb hangerőn nekem valahogy nem annyira jön be, de ha feltekerjük akár max közelébe, vagy maxra, akkor sem igazán torzít. És hát azért érződik, hogy van benne kakaó rendesen, igaz majdnem 2x annyi is a névleges teljesítménye, mint a Z4-nek. A Z4-nek 23W a sub, és 2x8,5W a satelit. Méreteiben is eltörpül a sub és a satelitek is az S361-hez képest.
A távirányítója nem rossz, bár ebben ami igazán zavar, hogy nincs két végállás rajta (min-max) úgy , mint a Z4 távirányítóján., hanem lehet tekerni a vakvilágba mindkét irányban.Igazából a TV-hez akartam venni valami hangflat, és közben akadtam rá erre az S361-re, és megtetszett. Gondoltam így egy csapással leváltom a saját hangfalaimat, és a tv is kap egy normálisabbat.
Most tesztelgettem úgy is, hogy rá van dugva a gépre a Z4 is., quadrofonként beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Cyberpunk #14716 üzenetére
Nem venném ki az 1600-ast, újkorában drágább is volt az 1900-nál. Nagyobb modellszám nem feltétlenül jelöl 'jobb' modellt, közel hasonló szinten vannak, legalábbis az eddig olvasottak alapján. 1600-ban talán több a mély, egyesek elmondása szerint, illetve most már az az olcsóbb, pcgear-nél lehet kapni tudtommal.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
titán
válasz Manitou #14717 üzenetére
Nem mintha a wattoknak bármi jelentősége volna. 10 "jó" watt, sokszorosan körberöhögi a 100 "rossz" wattot. És itt nem a számítási metódusra gondolok, hanem a hangminőségre. Aki hifizett már, az pontosan tudja, hogy egy 10 wattos erősítő is sokkal hangosabb (lehet), mint amire egy normál zárt térben szükség lehet.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Manitou
veterán
válasz schawo #14720 üzenetére
Tudom, hogy nem csak a wattok számítanak.
MIndenesetre ezketól a satelitektől többet vártam ( illetve jobb hangzást), de a mélynyomó szerintem rendben van. Még vacilálok melyiket tartsam meg magamnak az asztali gépnél.Mindenestre ezért az árért szerintem igen korrekt hankeltő amit a doboz tartalmaz
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14723 üzenetére
Írtam neked, csak szerkesztve már:
Ami most elég új, és a topicban is szóba jött már, de még senkinek nincs, az a:
Modecom SHF56U
Modecom SHF80UEzek jónak tűnnek, de nem ismerjük még őket. Efölött a Behringer MS40, de az 45k, elég húzós már.
Az SHF56U-ról volt egy teszt linkelve nem rég, azt hiszem lengyel. Ott kb az R1600T szintjére hozták. Ez kecsegtető, de én egy tesztre még nem mertem alapozni, jelenleg az R1600T-re pályázom.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz hoffman_ #14724 üzenetére
Igaz. Bocs a figyelmetlenségemért.
Szóval, ha azt mondjátok akár jobb is, meg elvileg van miben jobb is az R1600T mint az 1900-as, akkor már is leszűkítettem az R1600T-re, meg az SHF80U-ra a listát.
A kérdés magamnak már inkább az, hogy van egy ismert, és egy kevésbé ismert típus, akkor beleugorjunk e az ismeretlenbe, a vagy nem: Minden esetre egy biztos a jelenlegiknél amik még említés szintjén sem mozognak komoly előrelépés lesz bármelyik ezek közül. Szóval megvan a dilemma.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14725 üzenetére
Amit biztosan tudok:
Ha megveszed az SHF80-at, akkor itt nagyon fognak szeretni Mr. Kísérleti Nyúl Ha az R1600-at veszed, akkor meg kapsz egy már ismert elérhető árú hangrendszert. Szerintem egyébként a Modecom se lehet elrontva annyira, hogy az már sz*r legyen, de a kisördög mindig ott van. Én most várok R1600T-re, de bizonytalan a webshop nagyon, lehet, hogy vissza kell mondjam. Ezesetben én is beleugrok az ismeretlenbe és SHF56 lesz, valószínűleg.
bluyoo is hasonló cipőben jár, meg én is, nézz vissza csak pár oldalt
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14727 üzenetére
18-ért? Melyiket? Az SHF56-ot? Hoppácska, az egy 10-essel olcsóbb, mint az Edifier, annyiért mindenképp megéri bepróbálni. De akkor a 80-as iss reálisan 6 ezerrel lesz drágább kb, ami megint csak nagyon ígéretes. Ha nem jön meg a mostani R1600-am, akkor nekem se lesz könnyű dolgom. Meg ugye én is minél előbb szeretném...
mod:
Tudnád linkelni ezt az említett pc-gear érkezést? Én nem találom
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14729 üzenetére
Ja Ja hát igen, ez ennyi sajnos. Én a plaza markettől rendeltem vasárnap, ott csak 21800, itt kaptam a linket. Jelenleg viszont itt tartok: [link]
Annyi fejlemény, hogy ma felvette egy unott csóka végül, és azt mondta, hogy csütörtökön telefonáljak. Ez ezért érdekes: [link]
-
Cyberpunk
félisten
Na megrendelve a Modecom SHF80U. Remélem még a héten ideér. No meg, hogy nem nyúlók mellé, de mondjuk nincs még viszonyítási alapom csak egy vacak zajkeltő, meg a fejhallgatóm egy Sennheiser HD555, de az meg ugye nem ugyan az mint egy hangfalpár.
-
Jézus1969
tag
sziasztok! a napokban tervezem 2,1 vagy 2,0-ás hangszóró vásárlását . lcd tv-hez szeretném használni. terveim közt szerepel a : Genius SW-G2.1 1250 és a 2,0-ás genius 1255A. utóbbiról már hallottam jókat. az elsőről még nem hallottam véleményt. leginkább a hangjára vagyok kiváncsi. 10-13000 ft között tudok rá szánni.
komolytalan gyerekek kiméljenek!!!
-
PuMbA
titán
válasz Cyberpunk #14733 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mellényúlás nem lehet. Elég "komolyan" néz ki és a leírásába se írnak olyat, hogy brutál basszus, kiesik a beled meg kristálytiszta magas minden cseng bong meg ilyen bullshit szöveget, amit a rosszakhoz szoktak írni és az MC-HF Modecomok is jók.
Jézus1969: Már vagy ötvenszer leírtuk, hogy 20k alatt nincs jó 2.1
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz hoffman_ #14734 üzenetére
Ja egyetértek, de az enyém sajnos széttört, de még működik, csak a jobb részénél a pánt eltört. Pedig nem volt dobálva. Na mindegy tehát azt is kéne cserélnem már.
PCbolt.eu-n rendeltem meg végül 32.715 Ft lesz végül összesen. És még maradt sörre is mikkor ki kell próbálni.
-
Jézus1969
tag
igen ezt én is gondolom hogy ami 20k vagy felette van az nyilvánvaló hogy jobb. konkrétan erre a 2 tipusra lettem volna kiváncsi. egyébként kiváncsi lennék ami 20k körül van mi az amit ajánlanál? az edifier-től kicsit idegenkedek, mert ahogy irták róla az előző hozzászólásokban és sajnos mástól is hallottam / nem megbizható/ ugyan jól szól de ez nem minden. pc-re logitech x-230 van rákötve. azzal megvagyok elégedve. valami hasonlót vagy egy kicsit jobbat szertnék a tv-hez.
komolytalan gyerekek kiméljenek!!!
-
Cyberpunk
félisten
Na úgy néz ki ezt sem nagyon lehet beszerezni. Most jött a mail, hogy nem tudják teljesíteni a megrendelést, csak tudnám akkor mért nem veszik le az oldalról. Szóval most lehet kutatni megint a netet utána. Már ha kapható egyáltalán valahol. Kissé cikki ez karácsony előtt.
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok,Egy 2,5x2,5-ös szobába szeretnék egy nagyon jó hangrendszer. 70ezerig. A legfontosabb a a hangminőség. Szeretem a mély hangokat is. Kérem aki tud ajánlani egy jót... Előre köszönöm.
Üdv,
CsIrKeRáToR"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
PuMbA
titán
-
CsIrKeRaToR
tag
Tudnátok nekem válaszolni?
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
dudika10
veterán
válasz Manitou #14745 üzenetére
Hallottam.
A cikk meg nevetséges.
2 hangszórót pakoltak a dobozba, és ennek örülnek? Bassreflex nyílás van a hátulján és akkor már biztos jó?
Te esetleg hallottad az ajánlott típusok közül bármelyiket? Mert én az összeset, és azon kívül is rengeteget...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest