Visszatér a SEGA?

Első lépésként pedig kiszállnak a SEGA-Sammy Holdingból, amit nemes egyszerűséggel egy amerikai-japán befektetői csoport segítségével tesznek meg, kivásárolják magukat.

Hisao Oguchi a SEGA jelenlegi elnöke szerint a Sammy-vel való együttműködés nem hozta a várt eredményeket, sőt inkább hátráltatta őket annak üzletpolitikája. Elmondása szerint a nemrégiben létrehozott befektetői csoport olyan stabil hátteret biztosít számukra, amely segítségével néhány éven belül akár komoly előrelépést is tehetnek.

Egyes vélemények szerint a SEGA akár újra beszállhat a konzolgyártásba is, amire Oguchi így reagált: "Jelenlegi pénzügyi hátterünk nem zárja ki a jövőbeli komoly fejlesztéseket." Ez meglehetősen biztatóan hangzik.

Ennek kapcsán megkeresték a SEGA egyik legismertebb figuráját Yu Suzuki-t is, aki nem akarta kommentálni az ügyet, sejtelmesen csak annyit nyilatkozott, hogy 10 éve se volt a SEGA ilyen jó helyzetben mint most. A találgatások persze ezzel kapcsolatban is elindultak, hiszen december 29-én lesz 10 éve, hogy megjelent a Shenmue.

Bármi is lesz csak szurkolni tudunk a SEGA-nak, hogy visszanyerje régi fényét.

Azóta történt