[Update]Kinect - nincs hangvezérlés?

UPDATE: A Microsoft legújabb közleménye szerint semmi probléma a hangvezérléssel. A Kinect azzal együtt fog megjelenni, aggodalomra semmi ok! Robin Burrowes (európai Xbox Live fejes) aki korábban ennek ellenkezőjét állította vagy félreértett valamit, vagy túl korán járt a szája, vagy éppen őt értették félre. A lényeg, hogy a hivatalos álláspont szerint lesz hangvezérlés már a megjelenés pillanatában! (Zsoccc)

A Kinect egyik jelentős újítása a hangvezérlés. Ki-be kapcsolhatod az Xboxot, elindíthatod vagy megállíthatod a filmeket, menürendszerekben navigálhatsz - mindezt a hangoddal. Igen ám, de most felütötte a fejét egy olyan hír, mely szerint a Kinect megjelenésekor alkalmatlan lesz a hangvezérlésre. A funkció csak később lesz aktiválva (hogy pontosan mikor, az ismeretlen). Arra vonatkozóan sincs információ, hogy mi ennek az oka. A fejlesztők ugyanis csak annyit nyilatkoztak, hogy szerintük ez nem komoly probléma - a hangvezérlés később garantáltan aktiválva lesz, emiatt nem kell senkinek lemondania a megrendelését. A vásárlók persze kicsit másképp látják a dolgot: szerintük hiba kiadni egy félkész terméket.

További furcsaság, hogy a júniusi E3 során külön kiemelték ezt a funkciót, és elég részletesen be is mutatták - érdekes módon ott tökéletesen működött minden...

Azóta történt

Előzmények