Megvan a Kinect ára!

A Microsoft a mai napon jelentette be a Kinect árát, ami Magyarországon 41 990 forint lesz, ami a szenzor mellett tartalmaz még egy húsz játékból álló gyűjteményt, a Kinect Adventurest. A hazai ár összhangban van az európai árszabással, ugyanis tőlünk nyugatabbra 149 euróért lehet majd hozzájutni, míg az amerikaik szintén 149-ért kapják, csak nyilvánvalóan ők már dollárban.

A Kinect ár mellett kiderült, hogy a Microsoft egy új modellt is bevezet, na nem készítettek ismételten egy újabb designt, mindössze jön a slim változat Arcade felszereltséggel. Ez annyit tesz, hogy 4 Gb-os flash memóriát kap a HDD helyett. Ez a kiszerelés augusztusban kerül a boltokba 59 990 Ft-ért, de a Kinecttel csomagban is megvehetjük 89 990 Ft-ért.

Alább a hivatalos sajtóközlemény olvasható:

 

Új Xbox 360 konzol, Kinect érzékelő, valamint Kinect Adventures című játék – teljes körű, vezérlő nélküli szórakozás egyetlen csomagban

 

A Microsoft bejelenti a Kinect szenzor és az új, 4 GB-os Xbox 360 konzol árát.

 

Budapest – 2010. július 20. – A Microsoft ma bejelentett egy egyedülálló csomagot, amellyel a játékosok egyből fejest ugorhatnak a Kinect szenzor vezérlő nélküli, mozgás és hangfelismeréses szórakoztató világába.

A csomag tartalmazza a vadonatúj, 4 GB-os Xbox 360 konzolt, a forradalmi jelentőségű Kinect szenzort, valamint a Kinect Adventures című játékot; mindezt  89990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

A Kinect Adventuresszel a játékosok 20 különböző kalandot élhetnek át; legyen az a nagy sodrású zúgók leküzdése, vagy a hegyi akadálypályákon és más egzotikus helyeken való végigszáguldás.  Mindehhez semmiféle vezérlő, távirányító vagy egyensúlyozó kiegészítő nem szükséges. Akik már rendelkeznek Xbox 360 konzollal, azok megvásárolhatják a Kinect szenzort és a Kinect Adventures játékait egy csomagban, 41990  forintos ajánlott fogyasztói áron.

Az érzékelő a világ 40 millió Xbox 360 konzoljának bármelyikével kompatibilis,1 egyedi módon képes a játékos teljes testmozgását lekövetni, és egyszerre egy konzolon akár több játékos is átélheti ezt a nagyszerű élményt.

Az új, 4 GB-os Xbox 360 konzol augusztustól lesz megvásárolható 59990  forintos ajánlott fogyasztói áron.  A 4 GB-os Xbox 360 konzol új dizájnt kapott, és beépített Wi-Fi N-képességgel, 4 GB belső flashmemóriával, érintésre működő gombokkal, valamint matt fekete borítással rendelkezik.2

„Az Xbox 360 rendszerhez készült Kinect rengeteg szórakozást biztosít az egész család számára” – mondta Chris Lewis, az Xbox 360-ért is felelős Interactive Entertainment Business üzletág  európai alelnöke. „A Kinect teljes testmozgás-érzékelése és többszemélyes játékmódja a kibontás után azonnal elérhető. Ez teszi a Kinectet a vezérlő nélküli szórakozás legegyedibb, legteljesebb és legmegfizethetőbb módjává.”

A termék bevezetésekor 15 játék közül válogathatnak a játékosok. A nappalik fitnesztermekké, táncklubokká és sportstadionokká válnak a játékok révén. A Kinect azonban nem csak játékokra használható; a termék megváltoztatja a különböző szórakozási formák átélésének módját is, ugyanis egy helyen összpontosítja kedvenc filmjeit, zenéit vagy digitális fotóit amelyek közül kontroller nélkül kézmozdulatokkal lehet válogatni. A Video Kinect szolgáltatás3 pedig  összeköti a játékosok millióit; használatával videokapcsolatba léphet barátaival és családtagjaival az Xbox LIVE-on keresztül.

A mai nappal kezdődően bizonyos kereskedőknél már előrendelhető az Xbox 360 rendszerhez készült Kinect szenzor is 41990 forintos ajánlott fogyasztói áron.  A Kinect-játékok, így a Kinectimals, a Kinect Sports és a Kinect Joy Ride ajánlott fogyasztói ára pedig  9990 forint lesz.

A Kinect vásárlók akármelyik ajánlatot választják,  a Kinect Adventures játékot ajándékba kapják a szenzorhoz.

1 Szükség van 175 MB memóriára.

2 Az új Xbox 360 250GB és Xbox 360 4GB-os modellekre  egyéves korlátozott garancia érvényes.

3 A Video Kinect szolgáltatás használatához Xbox LIVE Gold fokozatú tagságra van szükség.

 

Azóta történt

Előzmények