MS: A Kinect technológiája PC-re is megjelenhet

A Gamescom-on történt beszéde alatt - ahol a Kinect veszített a PlayStation Move ellen, mivel a Sony eszközét választották a show legjobb hardverkiegészítőjének - a Microsoft illetékese, Kudo Tsunoda kijelentette, hogy a Kinect széleskörű potenciállal rendelkezik a videojátékokon kívül is, mint például a filmek, zenék és egyéb szórakoztatóipari termékek esetében.

Hozzátette azt is, hogy a Kinect technológia a jövőben működhet még akár mobiltelefonokon is. Habár a Microsoft az eszközt kifejezetten az XBOX360 konzolhoz készítette, magát a technológiát a PC-vel való kompatibilitás miatt kétségkívül azokon is alkalmazni lehetne.

"Képzeljük el - elméletben -, hogy amennyiben egy videojátékokat gyártó cégnél dolgoznánk, és nem csak játékokat készítenénk, hanem azokon kívül mobiltelefonokra és személyi számítógépekre is fejlesztenénk egyéb programokat, akkor elképzelhető, hogy lenne némi esély arra, hogy a technológiát más helyeken is felhasználjuk. De - legalábbis egyelőre - a Microsoft a Kinect technológiáját az XBOX-ra fókuszálja." - mondta Kudo Tsunoda.

Azóta történt

Előzmények

  • Kinect élménybeszámoló!

    A Microsoft bemutatta a sajtó számára legújabb szerkezetüket, a Kinectet. Természetesen az eseményen a Gamepod is képviseltette magát, tapasztalatainkat pedig az alábbi cikkben elolvashatjátok.

  • Kinect és a jelbeszéd

    A Kinect képes lesz felismerni az amerikai jelbeszédet.

  • Kinect: Játékbundle 200 dollárért

    Habár még mindig nem érkezett hivatalos ár a Microsoft-tól, a Kinect-et játékkal együtt 200 dollárért kínálják előrendelésre.