Guild Wars 2: Egy hétvége alatt tizenegyezer játékost ért adathalász-támadás

Egyetlen hétvége alatt több mint 11.000 account-lopási kísérletet jelentettek a Guild Wars 2 játékosai, melyeket általában keylogger (jelszófigyelő) alkalmazásokkal, valamint a feltört rajongói oldalakról megszerzett felhasználói adatokkal kíséreltek meg végrehajtani.

A hackerek több megtámadott GW2 rajongói oldalról megszerzett jelszavakkal próbáltak belépni a Guild Wars 2 programba. Egy európai játékos például azt jelentette, hogy rövid időn belül tíz e-mailt is kapott, miszerint egy kínai címről valaki megpróbált belépni az ő felhasználói nevével és jelszavával.

Az ArenaNet egy közleményben hívta fel a játékosok figyelmét, miszerint lehetőleg egy egyedi, erős jelszavat használjunk a Guild Wars 2-höz (és minden más hasonló játékhoz), amit sehol máshol nem alkalmazunk. A hackerek számára ugyanis egy egész lista áll rendelkezésre azokról a jelszavakról, melyeket sikeresen megszereztek, és ezeket folyamatosan próbálgatják.

A fenti képen egy jelszótörő alkalmazást láthattok, a hackerek ilyenek segítségével szerzik meg felhasználói adatainkat a megtámadott weboldalakról. Az ArenaNet és NCsoft arra kér minden Guild Wars 2 játékost, hogy biztonságuk érdekében - még ha nem is érték őt eddig hasonló támadások - változtassák meg jelszavaikat, lehetőleg olyanra, amit máshol nem használnak.

Azóta történt

Előzmények