Elder Scrolls V? Talán!

A Planet Elder Scrolls-on megjelent egy hír, miszerint a Bethesda Softworks április 1-jén bejelentette az Elder Scrolls sorozat 5. részét Londonban egy kiadási konferencián, mint az Elder Scrolls széria folytatásaként, mely az Alinor nevet fogja viselni. A megjelenés 2011 folyamán várható XBox 360-ra, Playstation 3-ra, PC-re, Wii-re és IPhone-ra. A játék, nem közvetlen folytatása az Oblivion-nak, bár ez is egy rpg, mely az Elder Scrolls sorozat része.
A Bethesda nem ment bele a játék részleteibe, vagy a használandó motor típusába, a szóvivő csak annyit mondott: "találgassatok ésszerűen". A játék az Armor Games tálalásában láthatjuk majd.
Alinor a Summerset szigetek fővárosa, melyről arra következtethetünk, hogy a játék a High Elf szülőföldön foglal helyet.

A teljes cikk angolul megtalálható itt.

Ám egyesek szerint ez csak áprilisi tréfa (a fenti oldal fórumán megtekinthetjük ezt a beszélgetést). De ha jobban belegondolunk, lehet, hogy nekik van igazuk (szerintem igen). És van is egy pár érv, ami az utóbbit támasztja alá.
Első a dátum: április 1. Második: az Armor Games - ne már egy Flash játékokat gyártó cég? remélem nem komoly. Harmadik: Hivatalos forrásból tudjuk (Todd Howard), hogy a Skyrim név már le van foglalva és 2012-re várható a megjelenés. Az egyetlen okos dolog benne a megjelenés Wii-re, vagy iPhone-ra, hiszen az Oblivion is megjelent telefonra.

Azóta történt