BlizzCon 2010: Programterv

A Blizzard az idei évben két új játékot is kiad(ott), a StarCraft II-vel a stratégia, míg a december 7-én megjelenő Cataclysm-mal a World of Warcraft rajongók is megkapják a maguk betevőjét. Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy a játékosokat most már inkább a Diablo 3 érdekelné, hiszen már elég régóta keringenek pletykák a megjelenésről, de eddig még nem mondtak egy megközelítőleges időpontot sem, éppen itt lenne az ideje.

A legutóbbi, Diablo 3-mal kapcsolatos hír szerint az idei BlizzCon főleg arról fog szólni, azonban a kiadott tervet böngészve feltűnik, hogy bár szerepel benne a játék, de eltörpül a neve a sok StarCraft II és World of Warcraft esemény mellett. Az egész show alatt mindössze háromszor lesz szó a Diablo 3-ról, az első napon csak egy gameplay jelenetet fognak mutatni belőle, másnap reggel a crafting-rendszerről lesz egy bemutató, végül pedig egy nyílt Q&A (Kérdezz-felelek) event kerül megrendezésre. Biztosan rákérdeznek a megjelenés időpontjára is, reméljük, hogy legalább egy évszámot tudnak mondani a fejlesztők.

Így tehát, ismételten csak a StarCraft II és a World of Warcraft fog állni az események középpontjában, márpedig ha ennyire háttérbe szorul az egyik legsikeresebb játék folytatásának fejlesztése, amit már a világ játékosainak legalább a fele epekedve vár, akkor nem valószínű, hogy 2011-ben meg fog jelenni a Diablo 3, de még 2012. is kétséges lehet.

Azóta történt