BlizzCon 2010: Összefoglaló

Az elmúlt két napban került megrendezésre az idei BlizzCon 2010 rendezvény, ahol, mint mindig, most is a három elsődleges Blizzard játék volt részletesebben kitárgyalva és bemutatva. Habár tegnap már összeszedtük nektek a fontosabb Diablo III újdonságokat - a World of Warcraft és StarCraft II rajongóktól utólag is elnézést kérek, amiért tegnap nem írtam a játékukról, de most bepótolom -, szóval, most azokról az információkról is hadd essen pár szó, melyek a tegnapi napon kimaradtak.

Először vegyük a stratégiai játékok szerelmeseinek új gyöngyszemét. A Blizzard négy új játékmódot jelentett be a StarCraft II-höz, melyek teljesen újszerű élményekkel kecsegtetik a játékosokat. Az első neve Auriel Chef, és a feladatunk az lesz benne, hogy a Hóhér Séf kitüntetését elnyerjük, ehhez pedig gyilkolnunk és főznünk is egyaránt kelleni fog. A következő új játékmód neve Left 2 Die, ami tulajdonképpen egy kooperatív kiegészítés lesz a StarCraft II Outbreak küldetéséhez.

A harmadik játékmód a Warcraft III DotA átdolgozása lesz StarCraft II formában (Melyhez a későbbiek során további tartalmakat fognak készíteni). Végezetül pedig a StarJeweled, amiben a logikai képességeinket tehetjük próbára, különféle színes objektumok rendezgetésével, ezzel egy kis színt csempészhetünk az unalmas erőforrás gyűjtögetés és hadseregépítés közé.

A Blizzard információi szerint valamennyi fent bemutatott új játékmód az elkövetkező hónapokban jelenik meg a StarCraft II-höz.

Továbbra is a StarCraft II-nél maradva, a BlizzCon 2010-en azt is bejelentették, hogy csak azért, mert a Wings of Liberty már megjelent, még egyáltalán nem fognak elégedetten hátradőlni a fejlesztők a 18 hónap múlva esedékes Heart of The Swarm érkezéséig. Egy rakás új tartalom fog érkezni addig a játékhoz, melyben (Ahogyan arról előbb szó volt) új játékmódok és egyéb kiegészítések is helyet fognak kapni. Természetesen ezek az extra tartalmak mind ingyenesek lesznek a játék tulajdonosai számára.

Most pedig térjünk át a World of Warcraft-ra, helyesebben a közelgő Cataclysm kiegészítőre. A fenti videóban összefoglalót láthattok az új raid helyszínekről, ezek Blackwing Descent, The Bastion of Twilight, valamint a Throne of the Four Winds. Az új helyszínek mellett a régebbi instákat is átdolgozták, lerövidítették, így aki nem szeretett végigcaplatni az egész barlangon csak azért, hogy a boss-t pofán vághassa, az megnyugodhat, mostantól sokkal hamarabb célhoz érhet.

Maraudon régen és most (Alul az új insta)

A BlizzCon 2010-en azt is bejelentették, hogy a Cataclysm lesz az első kiegészítő, amit közvetlenül a Blizzardtól is megvásárolhatunk majd digitálisan, és ilyenkor már a játék megjelenése előtt lehetőségünk lesz azt megvenni és letölteni. És amint elindulnak a szerverek, már csatlakozhatunk is a játékhoz. Vagy választhatjuk a hagyományos megoldást is, és sorba állhatunk már jóval éjfél előtt az üzletek bejáratainál, ahogyan eddig is tettük.

Végezetül térjünk vissza a Diablo III-ra egy pár szó erejéig. Eltelt egy újabb év, ismét véget ért úgy egy BlizzCon, hogy még mindig nem tudunk semmi konkrétumot a megjelenés idejét illetően. Habár a rendezvényen a készítők bejelentették, hogy már több, mint a felével elkészültek, a játékosokat ez még arról sem képes meggyőzni, hogy 2011. során napvilágot láthat a Diablo III. Egyelőre ez csak úgy hangzott, mintha azt mondták volna, hogy "Közel vagyunk hozzá, hogy közel legyünk a befejezéshez."

A konzolosok számára egy jó hír lehet a Diablo III és WoW sajtótájékoztatóján elhangzott bejelentés, miszerint a Blizzard elsősorban nem PC-vel, hanem játékokkal foglalkozó vállalat. A készítők szerint ők boldogan készítenének konzolra játékokat, ha azokat megfelelőképpen lehetne rajtuk játszani. Mindazonáltal aki esetleg abban reménykedne, hogy a Diablo III-at kiadják konzolokra is, az már most lehűtheti magát, ugyanis egyértelműen bejelentették, hogy jelenleg egyáltalán nincs tervbe véve a játék konzolra történő kiadása.

A legfrissebb hír a Diablo III-ról (És ezzel le is zárom a mondókámat): a Blizzard bejelentette, hogy a Diablo III zárt bétája már javában zajlik, egyelőre csak a készítők családtagjai és barátai vehetnek részt benne, de arra mérget vehetünk, hogy előbb-utóbb a nagyközönség számára is elérhető lesz. Végezetül annyit tettek még hozzá, hogy a Diablo III megjelenésekor nem fogják hivatalosan támogatni a különféle modok készítőit.

Azóta történt

Előzmények