Az Alan Wake PC verziója még a merevlemezen van

Az Alan Wake-et korábban még PC-re is fejlesztették, egyike lett volna azoknak a játékoknak, melyeken demonstrálni akarták az akkor még újnak számító négymagos processzorok erejét. De utána leállították a PC változatot, mindenféle érvekre hivatkozva (Hogy ebből most mi igaz és mi nem, döntse el mindenki maga). Most azonban új remény villant fel a PC-sek számára.

Egy érdekes bejelentés érkezett a Remedy háza tájáról, miszerint még mindig megvan merevlemezen az Alan Wake PC verziója, melyet félbehagytak a konzolos változat kedvéért, és még az is elképzelhető, hogy kiadják majd azt a jövőben. Sam Lake, a játék történetírója egy interjú során elárulta, miszerint elképzelhetetlennek tartja, hogy azután a sok munka után, amit beleöltek a PC változatba, egyszerűen kidobnák azt az ablakon.

Azonban, amennyiben tényleg nem halt meg a PC-s Alan Wake, még úgy is előnyt élvez az XBOX360 kiadás, hasonlóan a Modern Warfare 2-höz készült Stimulus Map Pack-nál látottakhoz. Ott is előbb XBOX360-on jelent meg a pakk, majd ezt követi később a PC és a PS3 verzió. Az Alan Wake-nek ugyanez lesz a sorsa, tehát ha letelik az XBOX360 exkluzív időszak, utána elképzelhető, hogy megjelenik PC-re is a játék.

Amennyiben ez a hír nem egy áprilisi tréfa, úgy várjuk szeretettel!

Azóta történt

Előzmények