Alan Wake PC petíció: Már majdnem 16 000 aláírás

Nemrég jelentette be a Microsoft, hogy egyáltalán nem jön az Alan Wake PC-re, kizárólag csak XBOX360-on fog megjelenni. Ez azért is érdekes, mert a 2005-ös E3-on történt bejelentésekor még ott virított mellette a PC, mint célplatform, sőt, magával a játékkal demonstrálták az akkoriban elterjedni készülő Quad-Core processzorok erejét is. Valamint az első címek egyike lett volna, ami kihasználja a DirectX 10-et. A játékot egészen 2009. júliusáig PC-re is ígérték, majd utána hirtelen eltűnt a ködben a számítógépes verzió.

A Microsoft azzal indokolta meg a döntését, miszerint a játék eseményeit kizárólag csak XBOX360-as konzolokon, kényelmes fotelból játszva egy hatalmas HDTV-n élvezhetjük tökéletes minőségben. A PC-s rajongótábor ezt - érthető okból - nem vette be, ezért egy petíciót indítottak az Alan Wake PC verziójának a visszaszerzéséért.

Aki alá akarja írni a petíciót, az itt megteheti.

A petícióban három dolgot is kérnek a Microsoft-tól:

1. Egy értelmes indokot, hogy valójában miért szüntették meg hirtelen az Alan Wake PC verziójának a munkálatait.

2. Adjanak ki egy hivatalos álláspontot - a saját nézőpontjukból nézve - a jelenlegi helyzetről.

3. Erősen gondolják meg az Alan Wake PC verziójának az elkészítését, és egyszerre, vagy kevés eltéréssel adják ki őket.

Az utolsó kéréssel elsősorban a Halo 1 esetére hívták fel a redmondiak figyelmét, ami szintén PC-re lett bejelentve, majd később XBOX-exkluzív lett, végül pedig egy évvel a konzolos változat után jött csak ki PC-re. Ráadásul egyrészt egy rossz konzolos port volt csak, másrészt addigra már sokakat egyszerűen nem is érdekelt a játék.

Azóta történt

Előzmények