A Wii U és a motorok

Két jó hír is van a jövőre nézve a Wii U tulajok számára.

1. Az új CryEngine teljesen támogatja a Wii U-t ("the new CRYENGINE supports development on current and next generation consoles (Xbox One, PlayStation 4, and Wii U), alongside PC")

A Crytek már a Crysis 3-at is elkészítette a Wii U-ra ("It actually runs beautifully," mondta Cevat Yerli.), de akkor ez EA nem adta ki a játékot az új Nintendo gépre, azóta pedig továbbfejlesztették a Wii U-s motorjukat: “We will adapt our DirectX11 features to Wii U, not that it supports them natively. However, we are very happy with Nintendo and its console, and we think that it well deserves that extra effort.”, vagyis a motorjuk DX11-es funkciót adaptálják Wii U-ra, ha már natív módon nem támogatja a gép azokat.

A fenti kijelentés mindenesetre érdekes abból a szempontból, hogy a Square-Enix azzal magyarázta a Kingdom Hearts III és a Final Fantasy XV távolmaradását a platformtól, hogy a DirectX11 effekteket nem kezeli a gép. Úgy látszik a Crytek mégiscsak megtalálta a módját, hogy valamilyen formában kezelje ez a problémát.

2. Az indie stúdiók által közkedvelt Unity Engine is felvette a támogatott platformok közé a Wii U-t, teljes DX10 támogatással (a PS3 és a X360 motorjuk csak DX9-et tud).

A Unity motor hajtja többek között a készülő Wasteland 2-t és a Torment: Tides of Numenera-t, a napokban megjelent Shadowrun Returns-t és még sok más játékot, melyeket mostantól egyszerűen átportolhatnak a fejlesztők Wii U-ra.

A Dreamfall Chapters: The Longest Journey készítői már be is jelentették a a játék Wii U verzióját.

Kevés visszhangot kap, de az X360 és X1 által sikeresen használt eDRAM a Wii U-ban is megtalálható, az Xbox One-hoz hasonlóan, 32 MB-os méretben. Ennek a hasznáról itt olvashattak angolul egy rövid beszámolót egy Wii U fejlesztőtől.

Végül pedig itt egy Mario Kart 8 trailer:

A videó sajnos csak 720p-s, de a Nintendo hivatalosan bejelentette, hogy a játék teljes változata 1080p 60fps-sel fog futni, ahogy a Smash Bros. 4 és a Bayonetta 2 is.

Azóta történt

Előzmények