Wii U: Firmware régiózár van a kontrollerekben

Aki bármilyen okból kifolyólag új kontrollert szeretne/kényszerül vásárolni a Nintendo Wii U konzoljához, az jobban teszi, ha fizetés előtt megbizonyosodik az eszköz származási helyét illetően. Ugyanis nem csak a játékok, hanem a Wii U különleges irányítója is régiózárral van ellátva, így ha nem egyforma helyről származó perifériát vásárolunk, nem fogjuk tudni frissíteni annak firmware-ét.

Az alábbi képen ez a hibaüzenet olvasható: "The update cannot be completed with an overseas Wii U GamePad.", vagyis a frissítés nem végezhető el egy tengerentúlról származó Wii U GamePad-del. Ha ezt látjuk mi is, akkor nem egy régióban gyártották gépünket és annak kontrollerét.

A konzolok esetében létfontosságú, hogy mindig az aktuálisan legfrissebb firmware legyen a gépre telepítve, hiszen a hálózati játék és minden egyéb online tevékenység csak úgy válik elérhetővé. A Nintendo Wii U konzoljának és kontrollerének régiónként eltérő operációs rendszere van, így csak azokon a gépeken lehet elvégezni a frissítést, ahol a kettő megegyezik. Maga az irányító működik a géppel, de a frissítést már nem engedi telepíteni.

Így tehát - bár jelenleg nem kapható még olyan játék, ami egyszerre két Wii U kontrollert támogatna -, mégsem árt ezzel tisztában lennünk. Viszont ha egyszer eljutunk oda, hogy szükségünk lesz egy új/másik kontrollerre, akkor nagyon figyeljünk oda vásárláskor, hiszen még ha használni is tudjuk új szerzeményünket a régi géppel, az első firmware frissítésnél kénytelenek leszünk még egyet vásárolni.

Azóta történt

Előzmények