A Wii U eladások "nem rosszak"

Satoru Iwata, a Nintendo vezérigazgatója elégedett a Wii U jelenlegi produkciójával.

"A karácsonyi szezon végén nem volt olyan bolt, ahol nem maradt Wii U a raktárkészleten, nem mint ahogy a Wii első értékesítésekor történt, a robbanásszerű népszerűségben", közölte a Reutersnek. "De az eladások nem rosszak és érzem, hogy az értékesítés folyamatos."

A Nintendo legfőbb kihívása a vásárlók igényeinek kielégítése, ugyanis mindenki a Premium csomagot választja a Basic helyett. Ez azért keserű pirula, mert a két gép külön gyártósorokon készül, nem lehet visszahívni a termékeket felfrissítésre, nem úgy, mint mondjuk egy PS3-nál vagy Xbox 360-nál.

"Ez volt az első alkalom, hogy a Nintendo két modellel jelent meg egy időben... és azt hiszem, kihívás volt egyensúlyba hozni," mondta Iwata. "Különösen a Premium csomag készletszintje kiegyensúlyozatlan, annyian akarták azt a verziót, de nem találták a polcokon."

A Wii U rajta sikeresnek mondható, Japánban december 8. és december 30. között 638.339 gép talált gazdára, az Egyesült Államokban az első héten elkelt több, mint 400.000 csomag. A cég március végéig 5.500.000 Wii U-t akar értékesíteni, ami a jelen állás szerint nem lehetetlen. Az idei karácsony győztese az Xbox 360 volt, amiből csak Amerikában elkelt 750.000-nél is több gép a fekete pénteken, beelőzve ezzel a Sony-t is.

Azóta történt

Előzmények