Unravel teszt (Xbox One)

Tökéletes forma...

Nem egy olyan nagy kiadótól várnánk komoly meglepetéseket, mint az EA. A hatalmas multi cégek többnyire elkerülik a kockázatokat, az új ötletek és IP-k bemutatása manapság sokkal inkább a kísérletező kedvű független fejlesztők reszortja. Talán éppen ezért volt annyira kellemes meglepetés, amikor a 2015-ös E3-as konferenciáján épp az EA mutatta be az utóbbi idők egyik legérdekesebb játékát. A svéd Coldwood Interactive fejlesztése megérkezett, és bár távolról sem tökéletes, biztosan sokak fantáziáját megragadja.

Unravel Xbox One

A történet Yarny kalandját meséli el. Ő egy piros fonálból álló macskaszerű lény, aki legalább annyira metaforikus jelentéssel bír, mint maga a sztori, amelyben egy kis család elveszettnek hitt emlékeit szedegeti össze. Az egyes pályákon végighaladva a kis teremtmény különböző emlékképeket idéz fel, amelyek fényképek és rövid életigazságok formájában manifesztálódik, és amelyek nyilvánvalóan a fejlesztők korábbi emlékeiből táplálkoznak. Az Unravelben nincs főgonosz, de igazából még ellenségek és harc sem – ez egy tisztán ügyességi platformer játék, Skandinávia legszebb tájain.

Merthogy a játék másik vonzereje a szeretnivaló főhősön kívül egyértelműen a látvány. Ennyire élethű, plasztikus, szinte már 3D hatású mászkálós játékot talán még soha nem láttunk. Gyakorta olyan a hatás, mintha szó szerint belenyúlhatnánk a képernyőbe, annyira tiszta és realisztikus minden. A tizenkét pálya mind más és más tájakon játszódik – a napsütötte erdőktől és a jeges tengerparttól gyártelepekig, elhagyott házakig, havas hegycsúcsokig gyönyörűbbnél gyönyörűbb helyeken ugrálhatunk és himbálózhatunk végig, ilyen szempontból a játék egészen az utolsó pillanatig képes újat mutatni.

Unravel Xbox One

A különböző hangulatú pályák egytől egyig emlékezetesek, a 60 fps képfrissítés, a lenyűgöző képi hatások (például mélységélesség, időjárási effektek stb.) és Yarny mókás animációja pedig gondoskodik róla, hogy ilyen szempontból végig csúcsminőségű élményben legyen részünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Unravel videoteszt

    Az Unravel az utóbbi évek legszebb és egyik leghangulatosabb platformer játéka, a Coldwood fejlesztői tényleg szívüket-lelküket beleadták ebbe a projektbe, és ez a játék minden pixeléről süt.

  • 2016 legjobban várt platformjátékai

    Van olyan ugrálós játék, ami átcsúszik jövőre, de azért az idei esztendő számos érdekes platformjátékkal kedveskedik majd a műfaj szerelmeseinek.

  • Ingyen kipróbálható az Unravel Two (PC, PS4, XO)

    Ha valaki még hezitálna a vásárlást illetően, az ingyenes trial kiadásnak köszönhetően tehet a játékkal egy próbát annak beszerzése előtt.

Előzmények