Hirdetés

Super Bomberman R teszt

Bombák földjén

Szinte hihetetlen, de idén már 33 éves a Bomberman sorozat, amely megélt szép és kevésbé szép napokat is. A japán Konami mindig kereste a franchise helyét a változó világban, de végül mindig az vált be igazán, amikor nem változtattak a jól ismert recepten. Nem olyan márkáról van szó, amely minden évben visszatér, úgyhogy örülhetünk neki, amikor újból előbukkan, hiszen egy műfajában gyakorlatilag egyedülálló, jó hangulatú produkcióról van szó. Ezért is volt örömteli hír, amikor bejelentették, hogy a korábban Nintendo Switch exkluzív Super Bomberman R PC-re és „nagy konzolokra”, Xbox One-ra és PS4-re is megjelenik. A játék megérkezett, mi pedig többé-kevésbé továbbra is örülhetünk.

Hirdetés

A Super Bomberman R szerencsére nem próbál meg radikálisan újítani, vagy olyan irányba vinni a sorozatot, ami nem neki való. A fejlesztők belátták, hogy a legjobb, ha a mindenki által kedvelt formulát csupán modern formába öntik. Így aztán megkaptuk a szokásos játékmódokat. Adott egy meglepően jól kidolgozott, egyjátékos Story Mode, helyi és online lehetőséggel felruházott, 4 illetve 8 fős Battle Mode, és újdonságként egy Grand Prix Mode-ot is kapunk, ami a csapatjátékra helyezi a hangsúlyt.

Super Bomberman R

Az új Bomberman története a Planet Bomberen kezdődik, ahol hőseink (White, a mindenki által ismert karakter, és hét testvére) nagyjából semmittevéssel töltik az időt. Ebbe az idilli lustálkodásba rondít bele, amikor felbukkan a nagyon gonosz Emperor Buggler, és öt segítőjével megszáll egy egész naprendszert. Bombázóink elindulnak hát, hogy megmentsék az univerzumot. Ehhez öt bolygón kell végigrobbantgatniuk magukat, és legyőzni a világok végén rájuk váró hatalmas főellenségeket.

A cselekmény persze teljesen ártatlan, és kimondottan jópofa, remek szinkronnal és szép, képregényszerű átvezetőkkel. Nagyon jót tesz a játék hangulatának ez a mód, ami nem csak dísznek érződik, hanem tényleg egy jól kidolgozott, egyszerű, de mégis szórakoztató single-player tartalom. Minden világban nyolc pályát kell teljesíteni, ezeken változó feladatokkal találkozunk. Legtöbbször csak az ellenfeleket kell felrobbantani, máskor viszont kapcsolókat kell működésbe hozni, „túlélőket” kell a célhoz vezetni, vagy épp megadott ideig életben kell maradni. A játék kellően változatos, és a kihívással sincs probléma, no persze elakadni senki nem fog benne.

Super Bomberman R

A többszereplős Battle Mode is hozza a kötelezőt. Van egy csomó, egyedi kinézetű és különböző játékmechanikákat felvonultató aréna, egy rakás karakter skin, mindenféle behozható extrák, és szabadon állítható szabályok. A Bomberman sorozat szinte minden ismert finomsága visszaköszön itt, a pályákon felvehető különböző extráktól odáig, hogy a kiesett játékosok a partvonalról dobálhatnak be bombákat, ezzel keserítve meg a bent maradottak életét. A Super Bomberman R továbbra is egy nagyon jó partijáték, leginkább helyi multiplayer módban, de az online lehetőség is üdvözlendő. Külön jó pont, hogy az új változatokba exkluzív karakterek is bekerültek! PS4-en Ratchet, Xbox One-on Master Chief (az eredeti szinkronhangjával!), PC-n pedig P-Body a Portal 2-ből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Titan Quest teszt

    A THQ újjáélesztette a 2006-os, de a görög eposzok idővonalában játszódó akció-RPG-t, és bár tette ezt viszonylag sikeresen, az idő vasfoga érezhető nyomokat hagyott a produkció összképén.

  • Starpoint Gemini Warlords teszt (Xbox One)

    Egyszerre űrhajós és stratégiai játék: az SPGW mindenben elég jó, de igazán maradandót semmilyen téren nem nyújt.

  • Super Lucky’s Tale teszt (Xbox One)

    Új hős lépett az Xbox színpadára, aki elsősorban a gyerekek kedvence lehet. Lucky kalandja nagyon kellemes játék, de nem nevezhető úttörőnek.