Hirdetés

Super Bomberman R teszt

Remek játék, bár nem tökéletes

Ha az online játékot választjuk, akkor mehetünk Liga vagy Free Play módban, a lejátszott meccsek és győzelmek után pedig pénzt kapunk, amiből különböző extrákat vehetünk a boltban (mikrotranzakció nincs). Ez mind szép és jó, sajnos azonban a játék netkódja elég gyenge. Ha a négy (vagy nyolc) játékos közül bárkinek is gyenge az internet kapcsolata, akkor az akció nagyon durván képes belassulni, akadozni, és gyakran szét is esik a meccs. Nem egy robosztus rendszer, és kár érte, mert amikor működik, akkor nagyon szórakoztató az egész.

Super Bomberman R

Szerencsére ez a legrosszabb, amit a Super Bomberman R-ről el lehet mondani, mert minden más úgy működik, ahogy azt egy ilyen játéktól elvárjuk. Az irányítás egyszerű, és köszönhetően a szép, tükörsima grafikának és a 60 fps képfrissítésnek, érzékeny is. A bombák lerakása, a pályákon való navigáció ugyanolyan élvezetes, mint akár évtizedekkel ezelőtt, ez egy tökéletesen játszható epizód. Problémát legfeljebb az okoz, hogy némelyik helyszín egészen csiricsáré, a színorgiától és a kissé döntött, 3D-s nézettől pedig néha nem egyértelmű, hová mehetünk, és hová nem. Ez különösen a „többszintes” pályákon okozhat gondot, de néhány halált leszámítva ez sem olyasmi, ami miatt igazán mérgelődnünk kéne.

Hirdetés

A Super Bomberman R egy kifejezetten szép játék! A fejlesztők megtalálták az egyensúlyt a japános, gyerekes, vidám stílus és a modern grafikai megoldások között. Színes, plasztikus helyszíneket kapunk, ügyesen animált, jópofa karakterekkel és ellenfelekkel. Egyszerűen jó ránézni, hogy a borotvaéles, életteli átvezetőket ne is említsük. Az erősebb konzolokon 4K támogatás sajnos nincs, be kell érnünk az alap specifikációkkal, de a játék így is szép. Nem tolakodó, teljesen jól átlátható, kifejezetten „nintendós” a látványvilág, ami Xbox One-on és PS4-en bármikor jól jön. A prezentációt a remek zenék egészítik ki, amik tökéletesen illeszkednek a látványhoz. Szinte nincs olyan pálya vagy menüképernyő, ahol ne valami jópofa japán őrület szólna.

Super Bomberman R

Az a helyzet, hogy a Konami egy kicsit drágán adja a Super Bomberman R-t. A játék szerintem nem ér meg tizenkétezer forintot, egy leárazásnál viszont tökéletes vétel lehet. Leggyengébb pontja az online játék, de minden másban hozza a kötelezőt, és az örökzöld Bomberman formulát tökéletes érzékkel önti modern formába. Összességében egy egyszerű, jól ismert, de nagyon szórakoztató program, aminek nagyon örvendhetünk a sok lövöldözős és gyilkolászós „mainstream” játék között. Még több japán őrületet, még több ilyet kérünk!

Pro:

 • kipróbált és csiszolt játékmenet;
 • jól kidolgozott Story Mode;
 • szórakoztató multiplayer lehetőségek;
 • nagyon kellemes grafika és szuper zenék.

Kontra:

 • gyenge online kód;
 • a tartalom hamar kimeríthető;
 • kissé drága.

80

A Super Bomberman R új kiadása PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érhető el.

dreampage

Hirdetés

Azóta történt

 • Super Bomberman R Online teszt

  Újabb kört fut a Konami a legutóbbi Bomberman játékkal, ezúttal ingyenes Battle Royale címként próbálnak megfelelni az aktuális trendeknek – nem teljesen eredménytelenül.

Előzmények

 • Titan Quest teszt

  A THQ újjáélesztette a 2006-os, de a görög eposzok idővonalában játszódó akció-RPG-t, és bár tette ezt viszonylag sikeresen, az idő vasfoga érezhető nyomokat hagyott a produkció összképén.

 • Starpoint Gemini Warlords teszt (Xbox One)

  Egyszerre űrhajós és stratégiai játék: az SPGW mindenben elég jó, de igazán maradandót semmilyen téren nem nyújt.

 • Super Lucky’s Tale teszt (Xbox One)

  Új hős lépett az Xbox színpadára, aki elsősorban a gyerekek kedvence lehet. Lucky kalandja nagyon kellemes játék, de nem nevezhető úttörőnek.