Sega Mega Drive Classics teszt

Hirdetés

Aki nem ismeri a Sega legendás introhangját, és/vagy nem hozza lázba az a gyerekszoba, amit a legújabb retrojáték főmenüként prezentál, minden bizonnyal nem fogja élvezni ezt az eredeti klasszikusokat eredeti formában felelevenítő gyűjteményt, viszont a '90-es évek gyermekeinek többsége jó eséllyel akarja majd újraélni és újratanulni ezeket a játékokat.

A retrós vonalon hardvereket és szoftvereket egyaránt remekül vett elő a Nintendo, viszont nem felejthetjük el, hogy a maga idejében a Mega Drive (vagy ahogy Amerikában hívták, a Genesis) mindvégig ott volt a SNES mellett, és szintén elképesztő népszerűségnek örvendett. Annak idején, itthon persze mindkettő álom volt a gyerekek többségének, milyen szerencse, hogy ma már csak egy PS4 vagy Xbox One, illetve egy körülbelül 8000 forintos befektetésre van szükség, hogy egy ennyire menő virtuális gyerekszobánk lehessen:


[+]

Mivel az érdeklődők többsége szinte biztosan a játéklista felől fog érdeklődni elsőként, kezdjünk egy 53 tagú felsorolással: Alex Kidd in the Enchanted Castle; Alien Soldier; Alien Storm; Altered Beast; Beyond Oasis; Bio-Hazard Battle; Bonanza Bros.; Columns; Columns III: Revenge of Columns; Comix Zone; Crack Down; Decap Attack; Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine; Dynamite Headdy; ESWAT: City Under Siege; Fatal Labyrinth; Flicky; Gain Ground; Galaxy Force II; Golden Axe; Golden Axe II; Golden Axe III; Gunstar Heroes; Kid Chameleon; Landstalker; Light Crusader; Phantasy Star II; Phantasy Star III: Generations of Doom; Phantasy Star IV: The End of the Millenium; Ristar; Shadow Dancer: The Secret of Shinobi; Shining Force; Shining Force II; Shining in the Darkness; Shinobi III: Return of the Ninja Master; Sonic 3D Blast; Sonic Spinball; Sonic the Hedgehog; Sonic the Hedgehog 2; Space Harrier II; Streets of Rage; Streets of Rage 2; Streets of Rage 3; Super Thunder Blade; Sword of Vermilion; The Revenge of Shinobi; ToeJam & Earl in Panic on Funkotron; ToeJam& Earl; VectorMan; VectorMan 2; Virtua Fighter 2 Wonder Boy III: Monster Lair; Wonder Boy in Monster World.


[+]

Természetesen erős jelenléte van a mai napig legerősebb Sega-széria legismertebb karakterének, a villámgyors kék sündisznónak, még a kevésbé sikeres 3D-s részt sem voltak restek elővenni a fiókból. Van bőven Phantasy Star- és Golden Axe-jelenlét is, ezen kívül a Shining Force, a VectorMan, a Streets of Rage, a Columns és a Wonder Boy is több résszel képviselteti magát. Több olyan, legendás játék van, ami kimaradt, pedig korábban már eljutott a felújított változatokba, ilyen például az Ecco-széria vagy a Sonic 3 & Knuckles. A spektrum mindenesetre széles és műfajok terén is változatos.


[+]

A játékmenet szinte hibátlan, sokat kell várni a töltése és egy-egy címnél előfordulnak apróbb irányítási hibák, viszont minden más teljesen zökkenőmentesen történik, kicsit lehet retrósítani vagy csinosítani a grafikán, és a teljes képernyős mód is kikapcsolható, ha a kornak megfelelően, piciben szeretnénk nézni, amit játszunk. A modernizáció néhány különálló kihívásban és achievementben áll, illetve hozták online és offline multit is, ami jellemzően a pontok összehasonlításából áll.


[+]

Olykor kicsit erőltetettnek hatnak ezek az öreg játéksztorik, viszont ezeket gond nélkül át lehet pörgetni, és ha valami, akkor a játékok irányítása tényleg valódi, őszinte kihívást ad, az ügyességen túl sokszori próbálkozásra lesz szükség, amitől a mai játékok kezdenek minket teljesen elszoktatni. A zenék olykor rendkívül megnyerőek, a 16-bit varázslatos világa rengeteg boldog órára kötheti le az erre fogékonyakat.

A Sega Mega Drive Classics ezen része Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelent meg.

Pro:

 • Ismét Sega-féle retro élmény;
 • bőséges játékválaszték;
 • pont elegendő extra funkció.

Kontra:

 • Egy-két hiányzó a sorból.
 • néhány apróbb technikai hiba.

85

szentkuti11

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Puyo Puyo Champions teszt

  Megérkezett a híres puzzle franchise legújabb tagja, de a Puyo Puyo Champions sajnos nem jó ajánlólevél a Sega patinás sorozata számára.

 • Team Sonic Racing teszt

  Sonic és barátai újra száguldanak, de ez a harmadik futam érezhetően kisebb volumenű kaland, mint a korábbiak. Mi is rajthoz álltunk, hogy kiderítsük, mennyire.

 • Citizens of Space teszt (PC)

  Tovább folytatódik a retro-szerepjáték, a készítők lelkesedése pedig az előzőnél jelentősen jobb végeredményt szült.

Előzmények