2018. május 21., hétfő

Gyorskeresés

Resident Evil 7 Banned Footage 2

A Resident Evil 7-hez érkeznek a letölthető tartalmak, melyek a játékot hivatottak alaposan feltölteni szórakoztató lehetőségekkel.

H​i​r​d​e​té​s

A Banned Footage 2 képes és 21-re lapot húz

A Banned Footage 2 estében kezdjük a legnehezebben értékelhető tartalommal a 21-gyel. Bármennyire is furcsa, de tényleg a kártyajátékról van szó az újabb videokazettán, melyen Clancy-t Lucas Baker ejti fogságba és kényszeríti egy elmebeteg kártyajátékban való részvételre, ahol természetesen az életünk lesz a tét. A Fűrész című filmben látottakhoz hasonlóan egyfajta kínzószerkezetek fogságában történik a játék. Kezdetben, ha veszítünk, még csak az ujjaink bánják, majd jön egy kis elektrosokk kezelés a végső gyilkos fűrész felvezetéseként, mely fokozatosan körről-körre közelít a vesztésre álló játékos felé.

Az apró giotinok tőből metszik le az ujjainkat vesztés esetén.
Az apró giotinok tőből metszik le az ujjainkat vesztés esetén. [+]

Kezdetben a normál 21-es kártyajáték szabályai szerint zajlik a játék, de idővel Lucas felkavarja az állóvizet az extrém módosításokra képes Trump kártyáival. Ezek segítségével emelhetjük a tétet, variálhatjuk a lapokat, szóval a szerencse mellé jókora taktikázási lehetőséget is kapunk, ezzel pedig sikerült alaposan felpezsdíteni a huszonegyezést. Körülbelül egy óra alatt rájöhetünk a csaló gép húzásaira, ráérzünk hogyan tudjuk kijátszani a mocsok kis Lucas-t, így túlságosan tartalmas opcióval nem kell számolnunk. Persze a fejlesztők igyekeztek mindent megtenni, hogy sokáig kártyázhassanak a játékosok, elvégre az egy életes Survival és Survival+ módokban tucatnyi ellenfelet végezhetünk ki egyhuzamban, ha érzünk magunkban elég késztetést, hogy a zsuga ászai legyünk egy alapjáraton túlélő-horror akciójátékban.

A szerteszét heverő ujjacskák után még feszültebb lesz a hangulat.
A szerteszét heverő ujjacskák után még feszültebb lesz a hangulat. [+]

A Survival mód sokkal pörgősebb és izgalmasabb az alapjátéknál, jóval több Trump kártyát kapunk, ami jócskán megnöveli a menetek kiszámíthatatlanságát és a taktikázási lehetőségeket. Számos kihívást is abszolválhatunk, melyek teljesítésével újabb trükkös Trump kártyákhoz juthatunk. Furcsa lehet, hogy egy kártyajátékkal traktálnak Resident Evil 7 tartalomként, de működik a végeredmény, annyira profin kidolgozták a szabályrendszert, hogy képes könnyen rákattanni az ember.

A Baker család rátalál a titokzatos kislányra és a borzalmak kezdetüket veszik.
A Baker család rátalál a titokzatos kislányra és a borzalmak kezdetüket veszik. [+]

A negyedik és egyben utolsó Banned Footage kazetta végre ismét visszakanyarodik a Resident Evil 7 történetéhez. A Daughters fejezet az előzményeket meséli el, a békés családon a szemünk láttára uralkodik el a gonosz, ahogy a Jack megtalálja az új testvérkénket Evie-t. Zoe-t irányítva tapasztalhatjuk meg a poklot, ahogy a szüleink sorra az áldozatává vállnak a különös kórnak. Az apróka fejezet néhány perc leforgása alatt elmeséli a történteket, itt már szinte tényleg csak egy séta szimulátor résztvevői lehetünk, elvégre egy kezünkön meg tudjuk számolni a használható tárgyakat.

Mint a villám, úgy próbálunk kiutat találni a pokollá változott családi fészekből.
Mint a villám, úgy próbálunk kiutat találni a pokollá változott családi fészekből. [+]

Kezdetben csak szaladgáltatós feladatot kapunk, majd egy kis tárgyhasználatos menekülés következik, hogy végezetül egy kis lopakodással juthassunk el a végkifejlethez. Ha nem szerencsétlenkedünk sokat (és nem halunk meg minden percben), megtalálunk mindent és még információk után is kutakodunk kicsit, akkor is maximum 20-30 perc alatt megismerhetjük a Baker család kálváriájának kezdetét. Két különböző befejezést érhetünk el, ami nagyon nem nyomja meg a játékidőt, és a szörnyen rövid szekvencia értékét sem. Kifejezetten jó DLC lehetett volna a Daughters, ha a játék megjelenése után ingyen adják a játékosoknak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Resident Evil 7 teszt (Xbox One)

  A zsákutcába robogott széria reinkarnálódott és micsoda reinkarnációról beszélhetünk! A Resident Evil 7 első személyű horrorisztikus túlélő irányt vett.

 • Resident Evil 7 előzetes

  Élőholtakba és mutáns dögökbe való külső nézetes ólompumpálás, ajtónyitogatás, és egyéb tipikus Resident Evil jellemzők: ezeket kell most elfelejtenünk.

 • Resident Evil 4 Remaster teszt

  A Capcom Resident Evil-felújítási hulláma kezd lecsendesülni, a nyár végére megérkezett a 2005-ös Resident Evil 4 konzolokra szánt verziója.

 • Resident Evil 5 Remaster teszt

  Bambusznád, majomkenyerfa, kókuszdió, szavannák, fekete nők, Afrika. A Resident Evil 5 része erre a kontinensre kalauzol minket a Capcom közreműködésével.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.