Hirdetés

NBA 2K17 teszt (Xbox One)

Már a tavalyi NBA is remekül sikerült, szerencsére idén sem ért minket csalódás, a kosárlabda szerelmesei nagyon fogják kedvelni az idei kiadást.

Hirdetés

Újabb év, újabb NBA

Az évente frissülő, nagy kiadóktól érkező sportjátékok általában nem szoktak túl nagy csalódást okozni, ám ezt úgy is megfogalmazhatjuk, hogy hozzák a kötelezőt. Természetesen frissülnek a csapatok, a játékosok, szebb lesz a grafika, az irányításon is gyakran csiszolgatnak, de néhány hónap általában nem elég arra, hogy komoly változtatást érhessenek el. Ugyanakkor, ha visszamegyünk néhány évet, és az összevetést az első, aktuális konzolgenerációra is érkező NBA-vel, a 2K14-gyel végezzük, akkor ég és föld lehet a különbség, megjelenésben, funkciókban és kontrollálhatóságban egyaránt. De ne szaladjunk ennyire előre: a 2K kiadásában készülő kosárlabdás játékot ezúttal is a Visual Concepts fejlesztette, és nem csak PC-s, PS4-es és Xbox One-os játékosok számára, hanem Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is, ebből persze már sejthetjük, hogy alapjaiban ezúttal sem sok minden változott.

Él körülöttünk a játék, ebben a műfajban nem is kívánhatunk mást
Él körülöttünk a játék, ebben a műfajban nem is kívánhatunk mást [+]

A hagyományos borító fő helyén a 26 éves Paul George áll, aki az Indiana Pacers játékosa, és főleg onnan lehet ismerős, hogy brutális lábtörése után néhány hónappal visszaállt játszani, majd időről időre hozta a csúcsformát, ami a baleset ismeretében nem kis teljesítmény. A Legend Edition különkiadáson már egy többek számára ismerős arc, a 38 éves Kobe Bryant szerepel, az olasz változatokon Danilo Gallinari, a spanyolon pedig Pau Gasol néz velünk farkasszemet. Arra természetesen több okból sem kell mostanában számítanunk, hogy magyar arccal találkozunk a borítón, és a sport itthoni népszerűségét tekintve ezt még jó néhány évig tekinthetjük biztos pontnak. A játék megjelenése előtt érkezett egy remek, ingyenes prelude mód is, ami váratlanul jól prezentálta a végleges játékot, és minden bizonnyal sarkallt is sokakat a vásárlásra, ami egyébként nem kis tétel.

A menü alapvetően nem változott, ahogy az alapvető játékmódok sem, a karrier módban megalkotható önarckép szkenneléséhez azonban mostantól nem a konzolt vehetjük segítségül, hanem az okostelefonunkat: a MyNBA2K17 alkalmazás segítségével csinálhatunk arcképet, és ha korrektek a fényviszonyok, az eredményre sem lesz panaszunk, az algoritmus jó munkát végez. Egyéni játékosként továbbra sem lesz egyszerű feladatunk, jól kell összehangolnunk a posztunknak megfelelő testi adottságokat, a pályán pedig ha kell, önzőnek lenni, hiszen a csapatban elért eredmény viszonylag kevéssé számít ilyenkor, viszont a határokkal is tisztában kell lennünk, a mondást mindenki ismeri a szarkával meg a farokkal. Egy zavaró dolog maradt a karaktereknél: hiába változtatunk a tömegen, az maximum az irányíthatóságot befolyásolja érzékelhetően, komoly vizuális vonzata nincs, ez pedig nem kimondottan realisztikus, és szinte érthetetlen. A játékosok képességeit továbbra is pontok és kitűzők határozzák meg, ez utóbbiakat folyamatosan gyűjthetjük be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • NBA 2K18 teszt (Xbox One)

  A Visual Concepts évek óta stabilan hozza a kosárlabdás játéktól elvárható szintet, idén a szokásos frissítéseken túl egy új funkcióval lepték meg a játékosokat.

Előzmények

 • NBA 2K17 - Kobe Bryant lesz a Legend Edition borítóján

  A készítők ezzel lépéssel szeretnének emléket állítani a visszavonuló híresség előtt.

 • NBA 2K16 teszt

  A népszerű kosárlabdás sorozat immár a tizenhetedik részét éli meg, még jobb lett a grafika és az irányíthatóság, több lett a show elem és a csapatkínálat is jóval bővebb lett. Az eddigi legjobb NBA játék?

 • NBA 2K15 teszt

  Aki igazi NBA-életérzésre vágyik, de valami oknál fogva nem draftolták, abba is hagyhatja a keresgélést; megérkezett a sorozat eddigi legjobb része.