Hirdetés

NBA 2K17 teszt (Xbox One)

Már a tavalyi NBA is remekül sikerült, szerencsére idén sem ért minket csalódás, a kosárlabda szerelmesei nagyon fogják kedvelni az idei kiadást.

Hirdetés

Játékmódból nincs hiány

A tutorial mód sokat segít az irányítás alapjainak elsajátításában, de valamennyi saját tudást is kell hoznunk, ha nem akarjuk nagyon csúfos vereségekkel indítani az offline bajnokságot, ami ezúttal is nagyon komolyan testre szabható, a hagyományos szezonon kívül alkothatunk egy kitalált sorozatot is, aki pedig a menedzsmenttel is alaposabban szeretne foglalkozni, az a MyGM módban biztosan megtalálja a számításait. Megmaradt a több kontrolleres offline multiplayer, és a MyCarrier mód, ez utóbbiban az egyetemi csapat feltörekvő tagjaként kell eljutnunk a legjobbak közé, remekül oldották meg ezt is, viszont a show elemekkel, a kommentárokkal és a többi körítéssel sem foglalkoztak keveset, ami a játék alapvető élményén persze nem ront, viszont időnként már-már soknak érződik. A csapatok között a mai felhozatal mellett megtaláljuk a legendás, '95-'96-os Chicago Bulls-t, a '97-'98-as Los Angeles Lakers-t, a '85-'86-os Boston Celtics-et, illetve az EuroLeague játékosai is szerepet kaptak.

Gyakorolgatni vagy egyszerű unaloműzésre nagyon jók a könnyedebb, de kompetitív játékmódok
Gyakorolgatni vagy egyszerű unaloműzésre nagyon jók a könnyedebb, de kompetitív játékmódok [+]

Természetesen nem maradtak ki a lazább játékmódok sem, blacktop, freestyle, 1v1, 2v2 vagy 3v3 streetball meccsek olyan szinten képesek lekötni a játékost, hogy órákig a képernyőhöz ragad anélkül, hogy bármi feltűnne neki. A beállítási lehetőségekre eddig sem lehetett panaszunk, és most sincs okunk aggodalomra: ha csak játszani szeretnénk, akkor simán végigpörgetjük a legfontosabbakat, mint a nehézség, a negyedek hosszúsága és a sérülések jelenléte, aztán mehet a menet, viszont ha alaposabban szeretnénk foglalkozni a körülményekkel, akkor statisztikákat elemezgethetünk és építhetünk, és akár a virtuális pénzért folyó harcban is helytállhatunk, nem csak a palánk mellett.

Játék közben és az átvezető videók alkalmával is el lehet csodálkozni a grafikán
Játék közben és az átvezető videók alkalmával is el lehet csodálkozni a grafikán [+]

A grafika, ha lehet még jobb lett a tavalyinál: hozzánk Xbox One-on került az újdonság, és a képi megjelenítés árnyékokkal, fényekkel, textúrákkal és visszajátszásokkal úgy lett szinte tökéletes, hogy közben nem találkozunk akadozásokkal, folyamatos a játék, és még a kommentátori háttérrel megfűszerezett töltési idők sem kivárhatatlanok. Több lett az animáció, változatosabbak a mozdulatok és a környezet is remek. A játékosok tetoválásától elkezdve a kopaszodó fotós objektívéig minden olyan, amilyennek vártuk: profi munka.

Ha csak játszani akarunk, gyorsan végigszaladhatunk a legfontosabb beállításokon
Ha csak játszani akarunk, gyorsan végigszaladhatunk a legfontosabb beállításokon [+]

Ugyanez azonban nem mindig mondható el a mesterséges intelligenciáról, ami főleg az egyéni módban, csapattársainknál vehető észre: hiába követnénk egy taktikát, ha a többiek nem helyezkednek jól, elvétik a passzokat, vagy fölöslegesen szabálytalankodnak. A gép persze százszor jobban dolgozik, ha az ellenfélre kerül a sor: tiszta helyzetet nagyon ritkán teremt a játék, és ha kiszámíthatóan viselkedünk, akkor nagyon hamar jutunk a lúzerek szomorú sorsára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • NBA 2K18 teszt (Xbox One)

  A Visual Concepts évek óta stabilan hozza a kosárlabdás játéktól elvárható szintet, idén a szokásos frissítéseken túl egy új funkcióval lepték meg a játékosokat.

Előzmények

 • NBA 2K17 - Kobe Bryant lesz a Legend Edition borítóján

  A készítők ezzel lépéssel szeretnének emléket állítani a visszavonuló híresség előtt.

 • NBA 2K16 teszt

  A népszerű kosárlabdás sorozat immár a tizenhetedik részét éli meg, még jobb lett a grafika és az irányíthatóság, több lett a show elem és a csapatkínálat is jóval bővebb lett. Az eddigi legjobb NBA játék?

 • NBA 2K15 teszt

  Aki igazi NBA-életérzésre vágyik, de valami oknál fogva nem draftolták, abba is hagyhatja a keresgélést; megérkezett a sorozat eddigi legjobb része.